ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag wil Henk Pasman weten waarom er nu pas iets gedaan wordt aan de wateroverlast ten gevolge van Orkaan Tomas.

Drie jaar na de wateroverlast van orkaan Tomas is Openbare Werken begonnen met de reiniging van de duikers onder de Rijkseenheid Boulevard (zie foto). Aan de hoeveelheid bagger is duidelijk te zien hoe verstopt deze duikers waren. Gevolg hiervan was wel de miljoenenschade door wateroverlast onder anderen bij het Trupial Inn hotel, Advent Ziekenhuis en vele andere bedrijven en woningen. Vraag is waarom nu pas? Ex-minister Cooper wilde de dammen uitdiepen en geloofde helemaal niet in deze verstopping! Daarnaast de vraag wanneer het structurele plan voor de wateroverlast (elke keer bij een beetje regen) voor de gebieden Saliña, Zeelandia en Groot Davelaar tot uitvoer gebracht zal worden?

In het Regeerprogramma 2013-2016 ‘Hoop en Vertrouwen’ kan ik slechts het volgende hierover vinden: “Verbetering van de fysieke infrastructuur en waarborgen van de bereikbaarheid en leefbaarheid in Curaçao; Project inhaalslag onderhoud wegen, betere fysieke infrastructuur”. Termijn 2013-2015. 2013 (40 miljoen) en 2014 (40 miljoen).

Duikers schoonmaken A

5 reacties op “Ingezonden: ‘Waarom nu pas werken aan wateroverlast?’”

  1. Met twee lijven die de omvang hebben van politicici kan ik alle overstromingen dichten,als ik er hun poen bij doe is Curcrim totaal gesloten ,MOrgen?

  2. Zijn er op korte termijn soms weer verkiezingen?????

  3. Roep nou niet te hard, je weet niet wat er allemaal mis kan gaan. Wie weet stort het wegdek erboven nu wel in.

  4. Vergeet niet het afsluiten van de Nieuwe Havenweg en weekelijks versieren met Porta-potties, MFK vlaggen en schijnwerpers voor alle YDK die voor dag en dauw op zondag zich een ongeluk gingen rennen onder het toeziende oog van maar liefst 2-4 politie patrouilles….

    damnit Skottie…hoe verzon je het..

  5. Regering Schotte heeft nooit enige interesse getoond in het oplossen van dit.. ging alleen maar om vrouwen, feesten en reizen