• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dick drayerCURAÇAO – De malversaties door Marvelyne Wiels zijn gisteren tijdens de Statenvergadering niet weerlegd. “De motie van wantrouwen tegen minister-president Ivar Asjes werd verworpen. Daardoor zit er nu in Den Haag een gevolmachtigd minister die aangeschoten wild is.”

Dat zegt journalist Dick Drayer tegen Radio Hoyer 2. Als nieuw land moeten we volgens Drayer nog veel leren en daar dragen we met zijn allen een steentje aan bij, maar dat gaat met vallen en opstaan. Dat politici verantwoording af moeten leggen is volgens Drayer een heikele kwestie en de pers speelt daar een rol in.

Generale
“Onderzoeksjournalistiek staat op Curacao nog in de kinderschoenen, maar de zaak Wiels is een mooie generale geweest voor dat wat er allemaal nog gaat komen”, aldus Drayer. Er ligt volgens de journalist nog meer onder het tapijt en daar zullen veel mensen nog veel moeier van worden.

Drayer vertelt wat hij vond van het debat.

21 reacties op “Drayer: ‘Wiels nu aangeschoten wild’”

 1. “Ik zeg niet dat het onbelangrijk is, maar ook al heb je iets niet afgerond het zegt wel iets over iemand haar werk- en denkniveau. Nogmaals, ik vind dat zij dit werk uitstekend doet en kan blijven doen.”

  Dit is de reactie van PS statenlid Harpenau. Dit zegt werkelijk alles over de integriteit van die partij.

  Overigens was Schotte het helemaal met haar eens, voor wat betreft ‘ ook al heb je iets niet afgerond het zegt wel iets over iemand haar werk- en denkniveau’. Hij heeft ziich meteen aangemeld voor een studie ruimtevaarttechniek, want ook al heb je iets niet afgerond…

 2. Zorro, misschien moet Tara Asjes haar eten en drinken dan voortaan maar laten voorproeven?

 3. Gisteren is Draaijer toch uitgemaakt voor mislukte journalist en daarom doen de YDK journalisten geen onderzoek met hem! zo zijn de feiten!

 4. @ Nanda. die het einde van zijn politieke carriere zal betekenen?

  Of van zijn huwelijk met in potentie een erfgename van miljoenen. Wat is het ergste?

 5. Waarom houdt jAsjes zo ongegeneerd het serpent Wiels de hand boven het hoofd?

  Wordt Asjes gechanteerd door Wiels omdat ze informatie over hem heeft die het einde van zijn politieke carriere zal betekenen?

  Het zou mooi zijn als Draayer daar eens (vervolg)onderzoek) naar deed.

  De beslissing om Wiels te laten zitten is ook pure minachting van het personeel van het Curacahuis die hiermee geinformeerd worden dat vriendjespolitiek, liegen en gemeenschapsgeld verkwisten ok is.

  Ik roep het personeel van het Curacaohuis dan ook op om alle bewegingen van Wiels kritisch te blijven volgen en ons of journalist Draayer over alle misstanden in het Curacaohuis te blijven inlchten, kan gewoon anoniem.

 6. @Sita dat ben ik helemaal met je eens. Meer onderzoeksjournalistiek is goed voor Curacao. Antilliaans Dagblad timmert op dat gebied inderdaad ook goed aan de weg. Het duurt alleen even voordat de boodschapper ook op Curacao niet meer wordt vermoord.

  Drs Dick Drayer 20 jaar ervaring in Afrika + Albanië opgedaan (en een echte universitaire titel), dus na 7 jaar Curacao en een Curacaose echtgenote (no offensive) staat deze zijn mannetje prima. Marvellous-gate wordt ongetwijfeld vervolgd.

 7. Asjes is een gespleten persoonlijkheid. Er is een Asjes voor “buitenlands gebruik” en er is er een voor “binnenlands gebruik”. Beide met beperkte houdbaarheid.

  Wat zegt Asjes in het buitenland (Unesco, November 2013, Parijs)

  “As an island in the Caribbean we have furthermore made quite a rapid transition. ….In this new context freedom of speech has come to be appreciated as an inalienable right worldwide. This is why Curaçao realized the importance of hosting World Press Freedom”

  Wat lezen we voor binnenlands gebruik in de Amigoe…

  “Dick Drayer, kreeg er gisteren van langs van Asjes tijdens de openbare vergadering. Hij noemde hem een ‘leugenaar’, ‘periodista biradó’ (draaiende journalist) en stelde dat ‘vaderlandslievende Curaçaose journalisten’ niets met Drayer te maken wilden hebben, omdat zij inzagen dat deze ‘Europese Nederlander’ zich alleen maar door ‘insinuaties, roddels en leugens’ zou laten leiden. PS-Statenlid en waar-nemend Statenvoorzitter Jaime Cordoba (PS) voegde hier nog aan toe dat Drayer een mislukt journalist was.”

  Opperhoofd spreekt met twee tongen… Zo gaan we toch als Curacao voor joker? Aanzetten tot discriminatie, persvrijheid…? Gaat hij de kant van Helmin Wiels op? Die vond ook dat de pers gestopt moest worden.

  We zien een dictator in wording.

 8. Dit is gewoon een voortzetting van de Wiels dynastie. M. benoemt tot gevolmachtigd minister op basis van incompetentie. W. benoemt tot voorzitter die ISLA moet redden op basis van “al je het weet mag je het zeggen”, maar niet op basis van competentie.
  Bij Asjes vergeleken waren Tolinchie, Nelson, Papa heilig.

 9. Ook van mijn kant respect voor de heer Draayer. Het zou geweldig zijn als lokale kranten ook over dergelijke journalisten zouden beschikken, al gaat het Antilliaans Dagblad wat onderzoeksjournalistiek betreft absoluut in de goede richting.

 10. Anton, ze heeft niet een gewone plaat voor haar kop, maar een hele dikke plaat van gewapend beton.

 11. Hulde aan Dhr Drayer wat hij schrijft is tenminste een onderbouwde verhaal!! Stel dat je alleen maar naar de bagger van Ultimo Noticia zou moeten lezen dat is pas indoctrinatie.Trouwens als YDK wonende in het Europese gedeelte van ons koninkrijk wil ik niet vertegenwoordig worden door Mevr.Wiels, elke keer als ik haar hier op TV ziet krijg ik medelijden met haar je moet wel een plaat voor je kop hebben om te denken dat de mensen om je heen jou serieus neemt!!!

 12. De heer Drayer is al jarenlang in dienst van de NOS als correspondent voor Curacao. In Nederland staat de NOS bekend als een Omroepstichting die zeer betrouwbaar en integer is en altijd een neutraal standppunt inneemt. Dit is ook de manier waarop ik de uitstekende verslaggeving van de heer Drayer ervaar. In de zaal Wiels heeft hij zich uitsluitend op de feiten gericht. De misstanden die hij naar buiten brengt zijn stuk voor stuk gedocumenteerd en controleerbaar.
  Deze man verdiend een grote pluim en zeker niet een reactie zoals die door de heer Asjes is gegeven!

 13. @Johnny, In Nederland had iemand als Schotte die nu officieel verdacht wordt ook opgestapt als Statenlid tot dat het onderzoek is afgelopen..

  @Mensergerjeniet, de raciale en koloniale troefkaart speelt men nog steeds graag op Curacao en tot mijn verbazing trapt de ydk hier nog steeds in.. Hoe corrupt en crimineel je ook mag zijn.. wees antimakamba en je haalt makkelijk 20.000 stemmen!

 14. Iedereen die met Wiels als vertegenwoordiger van Curacao in aanraking komt ziet toch eerst een leugenaar en iemand die haar eigen dochter en het weinig snuggere zoontje van partijgenoot en dos Santos slaaf Wilsoe aan een baan hebben geholpen.

  En vervolgens de bananenrepubliek volksvertegenwoordiging die weigert hier iets aan te doen (laffe Rosaria!).

  In Nederland is vorige week een parlamentslid opgestapt omdat hij aangehouden was met een biertje teveel op. Wiels stapt nog niet op als ze een langer strafblad heeft dan van alle MFK statenleden in het kwadraat.

 15. Er moeten meer “Drayers” zijn, het zelfreinigend vermogen van de politiek alhier is superlaag, dat is maar weer eens gebleken in de laatste dagen. Onderzoekend journalisme is een manier om zaken aan het licht te brengen. Goed gedaan heer Drayer, slecht gedaan van de staten met uitzondering van een enkeling die niet uit partij motieven handelde. Zeker slecht gedaan van Pais welke de mond vol hadden over het aanvechten van oneerlijkheid en dergelijke.

  Ik heb het al eerder geschreven en herhaal het nog maar eens: Als je hier niet tegen kon stemmen, dan ben je medeplichtig aan het uitzenden van een ambassadrice die door de rijksministerraad niet meer vertrouwt kan worden aangezien ze de waarheid in een hoop situaties nu al geweld heeft aangedaan.

  Curaçao heeft de als exporteur van criminaliteit en onbetrouwbaarheid zijn naam weer eer aangedaan en dat geniet dus de instemming van een groot deel van de staten.

 16. Gisteren kookte mijn bloed van ongeloof tijdens het beluisteren en bekijken van de Statenvergadering via de live stream. PS gaf weer een flink staaltje nationaal socialistische nonsens weg, door het steeds op de man te spelen, het niet bij de feiten te houden en zich te hullen in mysterie met als klap op de vuurpijl de journalist ontelbare keren een Periodista Ulandes Europeo te noemen. Hoe lang moet je tegenwoordig op het eiland wonen om te naturaliseren? Elke inwoner beschouwt Dick als een yu korsou, hij is een lichtend voorbeeld van integratie, met een passie en liefde voor ons dushi Korsou, dus laten we in vredesnaam nou eens ophouden met het slikken van die nonsens van PS. Die uitspraken moeten gewoon strafbaar zijn. Het continue uitspelen van de yu korsou tegen de makamba is misselijkmakend! Out of many, one people. Dat riep Bob Marley in de jaren 60 al, dan noemen we gelijk de hele rits leiders die voor wereldvrede gaan nog even op waaronder de prominenten dr. Martin Luther King en Nelson Mandela. Maar de PS smijt ons weer net zo hard terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw, waar helaas weldegelijk plek was voor onderscheid tussen rassen. Vreselijk achterhaald, dom, lomp en wat mij betreft strafbaar.

 17. KORT GEZET,Wiels is minder dan Wiels,als ze ooit nog een statenvergadering bij woond?? breekt mijn klomp

 18. Het flexibele geweten van het Curacaohuis.

  In de functieomschrijving van een GevMin Curacao staat op http://www.kgmc.nl/werving-selectie/vacature/openbaar-bestuur/directeur-kabinet-gevolmachtigde-minister-curacao:

  “Hiernaast behartigt de gevolmachtigde minister enkele consulaire taken van Curaçaoënaars in Nederland en draagt hij daar waar mogelijk bij tot een positief imago van Curaçao en Curaçaoenaars in Nederland.”

  Volgens Asjes doet ze dat perfect.

 19. Voor haar mede-ministers in het Koninkrijksoverleg is Wiels wel degelijk “aangeschoten wild”
  Asjes staat voor paal, door zijn eigen uitspraken en Curacao als land, is nog steeds niet serieus te nemen. Wat Dayer aan de orde stelt , is belangrijk. De functie van de pers op Curacao is veelal gestoeld op vormen van cliëntalisme. Onderzoeksjournalistiek kan voor het hele land en zegen zijn, mits het onderzoek goed wordt gedaan en de journalistieke mores in acht worden genomen. Hulde voor Drayer, die dit zo haarfijn duidelijk maakt aan deze democratie in wording.

 20. Marvelyne Wiels, deze zaak zal blijven slepen en de reputatie van Asjes, PS en PAIS blijven achtervolgen.

 21. Drayer, het maakt dames als Wiels niet uit of ze aangeschoten wild zijn, zolang ze iedere maand maar een vette cheque kunnen cashen. Daarbij komt dat ze bij gebrek aan capaciteten buiten de overheid nooit meer een betaalde baan kunnen vinden (Wiels is eerder door ABN AMRO uitgekotst, dat zegt genoeg).

  Het sprekende mantelpak Stella van RIjn is van hetzelfde laken een pak. Die neemt niemand meer serieus sinds ze twee jaar als schoothondje van Schotte de wereld over heeft gereisd en zelfs lid is geworden van zijn partij.

  Maar ook Stella wordt liever niet meer serieus genomen dan dat ze haar loonstrookje van Secretaris Generaal moet opgeven.