• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Philippe Maaskant trekt conclusies naar aanleiding van het debat over Marvelyne Wiels.

Wat hebben we tot nu van het debat over Marvelyne Wiels geleerd? Het is meer dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

1. De Staten vragen een debat aan. De Staten zijn uiteindelijk het orgaan waaraan de regering verantwoording af moet leggen. En wat horen we Asjes zeggen? Jawel, dat hij het “betreurt hiervoor naar de Staten te zijn gekomen”. Hij had toch al gezegd dart er niks zou veranderen, dus het was zonde van zijn belangrijke tijd. Het gaat om DEMOCRATIE, Asjes! Dan respecteer je de Staten en moet je ze niet de maat nemen.

2. Asjes is geen democraat, nooit geweest, maar het wordt steeds erger. Als je in de Staten zegt: “Degene die denkt dat de regering iets te bewijzen heeft, vergist zich”, dan kun je de Staten wel sluiten.

3. Wat PAIS ervan maakt, is ook erg. Het is de bedoeling dat er in de Staten in alle openheid duidelijkheid gegeven gaat worden over het gesjoemel van Marvelyne Wiels. En wat doet PAIS? Rosaria en Franco laten zich inpakken. Ze gaan zelf wel even praten en “Toen Wiels (binnenskamers) mijn vragen beantwoordde, bleken de beschuldigingen echter niet op waarheid te berusten”. Dat een Statenvoorzitter daarin meegaat, is kwalijk. Juist hij moet de openheid in de Staten bevorderen. Maar wat weerhoudt Rosario en Franco dan om de voor hun overtuigende bewijzen van het tegendeel op internet te zetten…tenzij ze er niet zijn en de heren hun coalitie maar liever laten doormodderen. PAIS als loopjongen voor de PS. PAIS leek in het begin zo veelbelovend, maar het levert zo weinig op. Niks, kun je wel zeggen. Ingepakt worden ze.

4. In de Staten kwam er dus niks uit. Maar Asjes durft te zeggen. “Het volk weet precies wat er gebeurt. Het volk luistert mee en trekt zijn eigen conclusie”. Beste Asjes, waarmee konden we meeluisteren? Met het onderonsje met de PAIS? Met de gesprekken die Wiels ontliep? Dit is demagogie. Heb je nu echt niks beters?

5. Het gedraai over de AIVD is ook ‘zum kotzen’. De VDC deed onderzoek en vroeg informatie. Omdat een van de bronnen de AIVD was, doen ze net of de AIVD een screening heeft gedaan. Misschien heeft de CIA ook wel informatie nagezocht. Hoogst ongebruikelijk dat een veiligheidsdienst zo zijn werkwijze openbaart en nog gekker is dat Marvelyne Wiels het kennelijk nog wist ook!

6. MFK-Statenlid Jacinta Scoop-Constancia constateerde dat de minister meervoudig kampioen liegen is. Even dacht ik dat ik het niet goed hoorde? Jacinta, onze eigen diplomafraudeur? Denken ze nu echt in de Staten dat het volk gek is en vergeet? De ellende van historie werkt lang door. Nog honderden jaren soms.. Jacinta.. de pot verwijt de ketel dat zij ……. (censuur)… ziet.

17 reacties op “Ingezonden: ‘Asjes moet de Staten niet de maat nemen’”

 1. Ukkie jij noemt het schande maar ik noem het de werkelijkheid en als jjij je kop in het zand wilt steken voor de werkelijkheid be my guest.

 2. @ LS,

  kleur maakt niet uit de streken wel, als Rotterdammer kent de Hr Asjes het spel Heers en verdeel maar al te goed.
  bij the way ik maak alleen een punt wat de PS ook doet je kan zolang wonen hier op ons eiland maar je bent pas a YDK als je hier bent geboren. Al het andere telt niet.
  En mocht het hier verkeerd gaan dan heeft de Hr Asjes altijd nog een veiligheidsnet namelijk zijn geboorteland Nederland.
  Zo zijn er wel meer neem Monk, enz .
  Dat de Hr Draaier zijn onderzoek gedegen heeft gedaan twijfel k niet aan, dat hij doet aan bronbescherming is ook goed.
  Dat we Mevr Wiels niet gewoon laten onderzoeken via het WOB, immers de ABN is van de staat is dan wel weer jammer.
  maar gelukkig komen er andere tijden, er is en nieuwe politieke groepering bezig, die zijn vriendjes politiek, familieleden bezorgende politici zat.
  wand e 120.000 kiezers hebben er ongeveer 50.000 niet gestemd, dat waren mensen die gewoon hun werk deden en zich niet inlieten met de politiek.
  deze mensen niet geboren en niet gebonden met afspraken , maar wel geven om oms land zijn het zat om voor alle misstanden op te draaien.
  50.000 van deze stemmen vertegenwoordigen 10 zetels in ons parlement,.

 3. Het meest belachelijke was wel het tonen van het visitekartje. Wie bij grote bedrijven in NL heeft gewerkt weet hoe dat gaat.

  1. Je stuurt een formulier naar Facilitaire zaken waarop je zet wat je wilt.
  2. Je bestelt er zo 300 en die zijn er met een paar dagen.
  3. Personeelszaken komt er niet aan te pas omdat de interne functienamen in commerciele contacten niet altijd handig zijn. Dat is dat maar goed ook.

  Heb het in NL zelf meegemaakt dat iemand die aan mij rapporteerde ook een functietitel had gebruikt die verwarring veroorzaakte.

  Toen de man gevraagd dat te veranderen, maar ik verdacht hem ervan dat hij nu twee setjes gebruikte. Een in contacten die ik ook zou kunnen tegenkomen en een voor het circuit waar hij indruk wilde maken.

  Met die ervaring is de vertoning in de Staten toch wel een lachtertje.
  Van de PS en Asjes, ok.. Die weten niet beter en doen nu eenmaal zo, maar van PAIS had ik deze naiviteit niet verwacht.

  Advies: Iedereen die bij de overheid solliciteert…maak mooie kaartjes..Is genoeg! Je kunt er ver mee komen.

 4. Uit de samenspraak van Henki en Makamba, blijkt dat de term “Makamba” wel degelijk een manier is om rassendiscriminatie te bedrijven. Politici worden door de heren zelfs op kleur gesorteerd. Schande !

 5. @FF, Asjes kan nooit een rotterdammer zijn.. Die epileren hun wenkbrouwen niet!

 6. Henki, dat dat stamhoofd van jullie een makamba zou zijn kan ik niet met je eens zijn en wel om twee redenen; een makamba zou deze farce niet uit zijn strot kunnen krijgen, daar is hij veel te intellegent voor, ten tweede zit er, als jij hem als makamba wil zien, teveel koffie in zijn melk. Denk dat Gerritje dan 99% meer makamba is..

 7. in de krant had asjes verklaard vogens de amigoe dat je de journalist een europese nederlander zich door insinuaties, roddels en leugens laat leiden.
  ach ja laten die twee Makamba’s Asjes( geboren in Rotterdam) en Draaier twee europese nederlanders elkaar maar de bal toespelen.
  Maar je hebt een Makamba nodig om een makamba te herkennen.

 8. Ons stamhoofd schermt met de AIVD om de betrouwbaarheid van onze doctoranda Wiels te onderbouwen. Maar beste man eenmaal een leugenaar altijd een leugenaar zegt een spreekwoord. Zoals al een keer eerder vermeld, denk ik dat onze wannabe doctoranda wel degelijk door de AIVD gescreend is, zij heeft tenslotte straks toegang tot de Rijksministerraad. Maar gezien de onbetrouwbaarheid van onze regering zullen de opdrachtgevers van deze screening never nooit niet het achterste van hun tong laten zien. En dat wordt duidelijk vertaald door Minister Plasterk. De Rijksministerraad zal er wel rekening mee houden welke onderwerpen er wel en/of helemaal niet gedurende de maandelijkse vergadering in bijzijn van deze wannabe dotoranda besproken gaan worden. Die makambas zijn wel goed, maar loko zijn ze niet.
  Ik zou graag een keer aanwezig willen zijn als zij de raadszaal van de Rijksministerraad binnenkomt, zie al die hoofden plotseling in hun dossiers duiken en haar een minachtende blik toewerpen. Ze zouden kunnen denken de disgraciada, maar dat kan niet want ze spreken geen Papiaments. Ze zullen echter wel een goed toepasselijk Nederlands alternatief hebben.

 9. Dit is inderdaad triest voor woorden gemiste kans voor Pais! Wat een LOSER! Ik dacht dat het mannen waren met ballen, maar het blijkt een handjevol slappelingen te zijn! Volgende verkiezing I”ll b back Home!

 10. Helemaal mee eens met dit artikel. Wat een poppenkast. En dat was jarenlang zo en dat blijft ook jarenlang zo. Asjes is gewoon vreselijk dictatoriaal. En de hele Pais met Rosaria op kop is zelfs slapper dan een natte krant. Kans gemist Rosaria. Game over voor jou bij de volgende verkiezingen. Triest.

 11. “Doing the right thing’ stond er gister op de PAIS wall. Weer zo’n voorbeeld van woorden niet in daden belijden.

  Als het allemaal strategie was dan had PAIS ze wel degelijk een motie van wantrouwen kunnen passeren zonder iemand weg te sturen. Je bent dan principieel bezig.

  Al het gescherm over MFK en de terugkeer van Schotte is al te vaak gebruikt om recht te praten wat krom is binnen de coalitie. Zijn ze er om het volk te dienen of om elkaar te dienen?

  Pais heeft haar naam veranderd in PIAS. En Rosaria heeft 2 gezichten.

 12. als asjes eerst de maat moet nemen van zich zelf, dan zegt hij dat pakken die hier te koop zijn niet goed genoeg zijn en dat hij geen creditcard heeft gekregen die stof ligt te verzamelen in zijn bureaulade. echter dat er in Miami wel zaken zijn die pakken maken voor zijn status.

 13. Ik begrijp niet dat PAIS de motie van wantrouwen niet heeft gesteund. Nieuwe verkiezingen zouden volgens mij goed zijn voor PAIS. Het Curaçaose politieke spectrum is nog steeds verdeeld in twee even grote kampen het SI en No kamp. Aan de ene kant PAIS, PR en PNP en aan de andere kant PS en MFK en MAN. Kiezers van het ene kamp zullen (bijna) nooit op een partij uit het andere kampstemmen en vice versa.

  PAR is op dit moment stuur- en gezichts -loos. PNP een te kleine factor en zal niet veel stemmen halen. Had PAIS zijn rug recht gehouden en lef getoond dan zou het kabinet naar alle waarschijnlijkheid vallen en zouden er nieuwe verkiezingen komen. De actie van PAIS zou volgens mij veel sympathie bij de kiezers hebben gewekt, immers de kiezers in het “si” kamp willen over het algemeen een integere partij in de regering. De Par stemmers zullen voor een groot deel op PAIS stemmen en daarmee zal PAIS waarschijnlijk de grootste partij worden van Curacao. Ervan uitgaand dat de PS niet al te veel verliest ten opzichte van de MFK.

  Volgens mij een gemiste kans van PAIS. Ze hadden kunnen laten zien dat voor integere politici staan en tevens hadden ze een grotere zo niet de grootste partij kunnen worden.

 14. http://www.partidopais.com/website/contactus

  Hier kun je Pais wat laten weten als je daar behoefte aan hebt.
  Ik heb ze laten weten dat na de beschamende vertoning van gisteren dat ze op mijn stem niet meer hoeven te rekenen.

 15. Asjes zou eerst en vooral zichzelf de maat moeten nemen, maar hij valt in de buitencategorie waarvoor geen meetinstrumenten in de handel zijn dus laat hij het maar zo.

 16. @henki, ja je weet toch.. dat is allemaal geheim.. respect voor privacy.. met die privacy wet houdt het nu in dat de ministers alles mogen doen wat God verboden heeft en als dit bekend wordt gemaakt krijgt de klokkenluider straf en niet de crimineel!

 17. leuk stukje hoor,

  er zijn nog een paar punten die we toe kunnen voegen.

  Kade Wilsoe( onze kleine Napoleon) had het over liegen, hij verklaarde als iemand had gelogen dat het geen betrouwbare getuige was in de rechtzaal.
  Nu herinner ik me een brief die wel/niet was gestuurd richting de VS.
  afspraken op een strand die er eerst niet was geweest maar daarna wel maar niet door ging.

  onze Rotterammer de Hr Asjes die tegen het volk loog over dat hij gewoon Statenvoorzitter was terwijl onze democratie de regering had laten vallen en dat hij geen voorzitter was.
  waarvan ik tenminste nog steeds geen bewijs heb gezien dat salaris die hij kreeg voor selikor terug is gestort maar dat we nu wel te horen krijgen dat onze bijdrage aan selikor verhoogt gaat worden met ingang van 1 januari.
  Iemand die zegt dat hij NVT is maar waarvan ik het bewijs nog niet heb van gezien, geen bewijs van inschrijving, geen bewijs van NVT, en dan wel in de jaren 80 en niet 1 van nov 2013.