ziekenhuisCURAÇAO – De bouw van het Hòspital Nobo Otrabanda (HNO) gaat donderdag van start. Hierin is vastgelegd dat het nieuwe ziekenhuis naast het St. Elisabeth Ziekenhuis (SEHOS) wordt gebouwd. De raad van ministers heeft er gisteren mee ingestemd.

Op 20 september is er een Memorandum of Understanding (MoU) getekend door het St. Elisabeth Ziekenhuis (SEHOS), het Land en de USONA (verantwoordelijk voor het beheer van gelden voor ontwikkelingsprojecten). Hiermee was de eerste stap al gelegd voor de bepaling van de ligging van het nieuwe ziekenhuis.

Instemming
In het voorstel is zowel de start van het project verordend als de aankoop van winkelcentrum Colon, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Er vindt ter ere van dit project een feestelijke ceremonie donderdag plaats tussen 19.00 en 21.00 uur aan de Hamelbergweg.

Mapa di HNO-1

2 reacties op “Bouw nieuwe ziekenhuis begint donderdag”

  1. En wie legt het eerste steen (ei) Costancia??.

  2. Het plaatje past niet bij de plannen die men nu heeft. Dit zou de situatie zijn geweest als de eigenaren van vier panden aan de Pater Euwensweg zouden zijn uitgekocht. Dat is niet gelukt. Als men Colon inderdaad heeft overgenomen schuift de hele zaak naar boven op.