Fidel CastroCURAÇAO – De voormalige Cubaanse leider Fidel Castro is in goede gezondheid en nog zeer bij de tijd. Dat heeft een Spaanse journalist vandaag gezegd. Ignacio Ramonet sprak vorige week twee uur lang met Castro over de actualiteit.

De afgelopen dagen deden geruchten de ronde dat het met de gezondheid van Castro niet goed gesteld is, omdat hij in de media niets over de dood van Nelson Mandela, een bondgenoot van Cuba, had gezegd.

Op een foto die maandag in de Cubaanse staatsmedia verscheen, is de 87-jarige Castro te zien in een blauw trainingspak. Hij kijkt naar Ramonet en gebaart driftig met zijn linkerhand. Volgens Ramonet is de foto vorige week vrijdag genomen. “Ik trof hem aan in uitstekende gezondheid en in een goed humeur”, aldus Ramonet. “Hij is in alles geïnteresseerd. In het milieu, de klimaatcrisis, Chili, Venezuela, Zuid-Amerika. Alles boeit hem.”

© Novum

2 reacties op “‘Fidel Castro verkeert in goede gezondheid’”

  1. @zeepie, valt wel mee hoor.. iedereen is er straatarm in Cuba maar Fideltje heeft miljarden staan in rekeningen in Zwitserland!

  2. Fidel Castro is al 50 jaar niet meer bij de tijd…