• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Henk Pasman zich over de PVC-pijpjes voor de letters van Curaçao op het Wilhelminaplein.

In een eerder stuk heb ik al aandacht gevraagd voor de (net boven de grond uitstekende) PVC-pijpjes voor de letters van Curaçao op het Wilhelminaplein, bedoeld voor verlichting te zijner tijd. Al een jaar moeten we met deze pijpjes leven! Tot mijn verbazing zie ik nu dat men rode stickers op deze pijpjes geplakt heeft! Reden: om de toerist onder andere erop te wijzen dat men daar niet over struikelt! Over de hele wereld gaan nu foto’s met deze stickers!

Wat moet er gebeuren:

Deze pijpjes dienen zo snel mogelijk verwijderd te worden en dat is een fluitje van cent. De bekabeling voorlopig onder de klinkers verbergen en wanneer de verlichting eindelijk komt deze weer tevoorschijn halen (kost maximaal 2 uur voor één persoon). Daarnaast weet ik niet hoe men op deze manier gedacht had verlichting te plaatsen. Er is een betere manier van verlichten dan deze, waarbij de burger en de toerist er geen last van heeft. Deze stickers zijn een aanfluiting voor het land Curaçao! Gaarne zo snel mogelijk actie.

Pijpjes

2 reacties op “Ingezonden: ‘PVC-pijpjes op Wilheminaplein onzinnig!”

 1. ik kon het door de vuiligheid niet goed lezen maar staat er
  echt SUSHI CURACAO ? Wat een smeerboel die letters. Als het een uithangbord moet zijn voor o.m. de toeristen waarom worden de letters dan niet wekelijks van het vuil (waaronder autoroet) ontdaan en de verf opgekalefaterd?
  Zoals het er nu uit ziet is het onwaardig om het te fotografen. Of geeft het de (politieke) situatie op het eiland aardig weer?

 2. Beste Henk.

  Ik zal je uitleggen waarom er nu pijpjes zitten. Onze grote vriend Schotte heeft er voor gezorgd dat het Wilhelminaplein opgeknapt zou worden. Dit was een heel nobel plan van hem, al denk ik dat het meer ging om de 10 minuten durende TV campagne hiervan was dan dat hij echt het beste met het volk voor had. Schotte had echter 1 probleem, er was net een aanwijzing geweest en hij mocht geen geld meer uitgeven. Daarom heeft hij er voor gezorgd dat RdK deze rekeningen zou betalen aan de aannemer. De aannemer heeft echter geen cent gekregen en na de wisseling van de wacht in de regering was het contract tussen de aannemer en RdK “onvindbaar”.
  De aannemer heeft dus het gehele project voor gefinancierd. De lampen zijn op het eiland, evenals de pompen van het fontein in het midden van het park maar de aannemer weigert ze te plaatsen totdat ze betaald zijn.

  Dat we voor lul staan bij de touristen kunnen we dus voor de volle 100% toeschrijven aan de eerste minister president van het land Curacao.