pistoolCURAÇAO – De politie heeft twee verdachten opgepakt die betrokken zouden zijn bij een overval op een 26-jarige vrouw aan de Van Leeuwenhoekstraat. Zij zat in haar auto voor een dokterspraktijk in Otrabanda toen zij plotseling werd verrast door een gewapende man.

De vrouw werd vervolgens gedwongen haar uit te stappen, waarop hij ervandoor ging met haar auto.

Aanhouding
De 44-jarige Dominicaan C.M.P. is op 10 december rond 13.00 uur opgepakt in een huis aan de Eifelweg. De andere verdachte is de 29-jarige N.M.M. Hij is gisteren aangehouden in de Breedestraat. Het onderzoekt loopt nog.

2 reacties op “Verdachten overval opgepakt”

  1. Dan zouden ze de politie een cursus professionaliteit en in het hoe omgaan met burgers moeten geven. Iedere politie man moet beseffen dat hij/zij een voorbeeldfunctie moet zijn voor de hele maatschappij en zolang dat niet gebeurd is het een kansloos missie van de regering. De mentaliteit van de dienders moet niet 100 maar 200 procent veranderen. Men moet ook openstaan voor verandering en een nieuwe koers. En niet zeggen; “we hebben het altijd zo gedaan en we blijven het op hetzelfde manier doen”. Nogmaals wat de burger zegt of doet, moet de politie ten alle tijden professioneel zijn. Want dat maakt het verschil tussen politie en burgers. Zoals Phillipe Maaskant zei, dit moet resulteren dat de verhouding politie/burgers permanent beter wordt. Het zal een moeilijk, maar niet onmogelijke proces worden. Ik ben benieuwd!

  2. Onze regering werkt er hard aan…
    Het Regeerprogramma voor de komende jaren zegt er dit van:

    “Creëren van een duurzame relatie tussen buurt en politie door introductie wijkpolitie en handhaving CFM P5- methode (R13) Bevorderen betrokkenheid burger bij preventie (sociale controle) en bestrijding (oog- en oor functie voor de politie) van criminaliteit (RA14).”

    Wat willen we nog meer?