• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Marvelyne WielsCURAÇAO – In de Staten is zojuist het debat over Marvelyne Wiels begonnen. Onafhankelijk lid Omayra Leeflang was de eerste spreker. Zij viel Wiels aan op haar vermeende cv-fraude, personeelsbeleid en misbruik van publieke geleden.

Wiels zou haar verdiensten op haar cv hebben overdreven, vriendjespolitiek hebben gevoerd en voor de verbouwing van haar werkkamer en ambtswoning 80.000 gulden hebben gedeclareerd. Leeflang nam haar ook haar ‘nieuwe leugens’ kwalijk. Na de onthullingen zei Wiels dat ze door de AIVD gescreend is (Plasterk ontkende dat tegenover de Tweede Kamer) en dat ze SOAB een opdracht gaf om onderzoek te doen (dat was een regulier onderzoek). Ook vroeg Wiels met terugwerkende kracht toestemming voor het aannemen van enkele personeelsleden bij het Curaçaohuis.

‘Geen match’
Daarna richtte Leeflang haar pijlen vooral op Wiels vermeende cv-fraude. Ze veegde de vloer aan met de zogenaamde hoge functie die Wiels bekleed zegt te hebben. “Er klopt geen bal van”, zei ze onder meer.

17 reacties op “Statendebat Wiels begonnen”

 1. Parlementscircus Asjes-Wiels-Rosario:

  “De Leugen regeert”

  We hebben het allemaal mogen horen en zien.

 2. lachen toch, in de staten was onze kleine napoleon ( Kade) aan het spreken over iemand dat deze loog.
  Hij verklaarde en dit heb ik in de Amigoe gelezen. als een getuige over 1 ding liegt, hij in de rechtbank niet meer is te vertrouwen.

  nu kan ik me een recent geval herinneren over een brief die niet was geschreven, daarna wel was geschreven enz.
  over afspraken op zondagmiddag die er niet was en daarna wel was.

  dit is duidelijk een geval de pot verwijt de ketel dat hij wit ziet.

 3. kleine vergissing Dick:

  Alle statenleden hebben het volledige dossier in hun bezit
  Beter: Alle statenleden DIE EROM GEVRAAGD HEBBEN hebben het volledige dossier in hun bezit.

  PS deed verder geen moeite immers ze waren toch niet geïnteresseerd in de waarheid.

  Dat maakt van Dick geen ‘mentirosa’ maar van de PS-ers (en Alex) zuivere hypocrieten!

 4. De hamvraag is : wat heeft Rosaria in ruil voor deze schandelijke vertoning van Asjes gekregen?

  It better be good want zijn imago EN dat van PAIS is definitief down the drain

 5. Ter verduidelijking:Kersttoespraak 2013 van onze Wgmshrksrteuie weledelgestrengde heer JAS,Degene die denkt dat ik )de regering( iets te bewijzen heeft heeft het mis ik ben het OPPERHOOFD en niemand anders.

 6. Er van uitgaand dat alleen weldenkende personen op PAIS hebben gestemd, kunnen we concluderen dat bij de volgende verkiezingen PAIS niet meer in de Staten is vertegenwoordigd .Die weldenkende stemmer laat zich niet voor een tweede keer belazeren. En dat is maar goed ook. Hij bleek een volksverlakker te zijn. Rosaria: die zien we nooit meer….terug! (hoewel, misschien bij de MFK. Uiteindelijk is gebleken dat je Rosaria niet op zijn woord kunt geloven).
  .

 7. Wat een Statencircus.
  Asjes, Wiels en Rosaria een pot nat uiteindelijk.

 8. Beste Poes, laat het volgende eens de revue passeren: zachte heelmeesters maken stinkende etterende wonden en uiteindelijk overlijdt de patiënt. Moeten wij echt op zo’n einde wachten ?

 9. Leeflang rocks!

 10. “Alex Rosaria heeft alle credibiliteit verloren en heeft een heleboel mensen zwaar teleurgesteld en die slappe houding gaat hun de verkiezingen kosten want de grote sposors hebben zich al uitgelaten en gezegd dat ze kunnen fluiten naar hun steun voor volgende keer.”

 11. Pais kan dus niet pokeren en verliest van Asjes, die nog slechtere kaarten had. Asjes wil zelf ook echt niet dat zijn regering valt. Valt weer tegen van Pais, als ze echt menen wat ze roepen dan zouden ze gezegd hebben tegen Asjes: weg met die dame, anders steunen we een motie van wantrouwen. Reken maar dat Asjes jokkebrok Wiels naar huis had gestuurd dan.

 12. Wie zou kunnen vermoeden dat zulke “nep” toegewijde politica zoals deze vrouw zou sjoemelen met haar meetgegevens teneinde haar bewering(en) ondersteund te krijgen? Zij selecteert wat voor haar theorie pleit, en schuift terzijde wat zij niet nodig heeft. Zij levert verslagen in dat zij nooit heeft uitgevoerd, zij vervalst haar gegevens om conclusies te schragen die zij niet kan bewijzen. Zulke mensen als Wiels rapporteren en maken misschien zelfs werken bekend die zij nooit hebben verricht. Zulke knoeierijen kan men verwachten van mensen zoals Wiels. Geen knoeierijen dus uit ‘wanbeheer” of “onoplettendheid” of “slordigheid”, neen, maar regelrechte FRAUDE. De politieke gedragsnormen op Curacao zijn drastisch achteruitgegaan door mensen zoals Wiels. Vreselijk. Het is een onethisch maatschappij geworden op Curacao. En dit alles heeft het ontstaan van een fraudecultuur in de hand gewerkt. Wetshandhavers op Curacao zoals Marvelyne Wiels zijn mensen die enorme schade veroorzaken aan het mooie eiland. En zelden vindt gerechtelijke vervolging plaats in zulke gevallen. Maar het is een misdaad tegen het volk, het is niet iets dat licht opgenomen moet worden. Marvelyne is gewoon iemand zonder gezicht, ze is schaamteloos. Deze vrouw is al aardig op weg zichzelf te verrijken door middel van fraude, maar tegelijkertijd het eiland en het volk van een goede naam te beroven. Haar geest en geweten kennen geen grenzen, zij kan geen halt toeroepen aan haar slechte daden. Marvelyne Wiels is de schaamteloze vrouw van het theater geworden, een schouwspel. Samen met degenen die haar een hand boven het hoofd houden. Hoe ver kan iemand zakken in verdorvenheid. WAT EEN KRACHT HEEFT GELD. Niet voor niets zegt een spaanse spreekwoord: PODEROSO CABALLERO ES “DON DINERO”.

 13. wat vallen PNP, PS en Pais in de praktijk en parlement toch tegen. wat moet er van ons worden?

 14. Mw. Wiels moet zo snel mogelijk verdwijnen en nooit meer terug komen, maar een motie van wantrouwen om de regering te laten vallen moeten we wel heel voorzichtig mee zijn, anders zien we Gerrit de Raaf weer terug in het Fort, en dat moeten we kosten wat kost zien te vermijden, dus toch nog op PAIS, PAR, PNP of op welke partij dan ook stemmen wanneer het weer zo ver is om de MFK en MAN buiten spel te houden, want dat zal echt het definitieve einde van Curacao betekenen.

 15. Ach, ze dronken een glas en deden een plas en alles blijft zoals het was.
  tijdsverspilling dus met een hoog kostenplaatje!!

 16. Scoop en Leeflang hadden hun huiswerk gedaan.
  Davelaar praatte wat in de lucht.
  Rosario was andermaal ni carne ni pesca.
  Koeiman is nog bezig.

  PAIS op FB: Mw. Wiels kan niet worden weggestemd want zij is ambtenaar en de Staten kan niets doen tegen een ambtenaar. In dit geval zal een motie van wantrouwen tegen de Minister-President worden ingediend. In dit geval valt de regering. PAIS steunt vandaag geen motie tegen de Minister-President.

  Zucht

 17. Goed gedaan, Omayra. Marvelous Marveline maakt Curacao iedere dag dat ze langer in het Curacaohuis zit nog meer ten schande. Laat haar vandaag nog opstappen en haar dochter en het zoontje van WIlsoe, slippendrager van Dos Santos, ook.

  Eens kijken welke partijen het goede voorbeeld van Omayra volgen.