ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag informeert Henk Pasman automobilisten over ‘oprijden tot stopstreep’ borden die zijn weggehaald.

Op sommige plaatsen op Curaçao gaan de verkeerslichten pas op groen als de eerste automobilist over de lus gereden is net iets voor de stopstreep. Soms kan je deze lus nog zien, maar hij is niet meer zichtbaar als er een nieuwe asfaltlaag overheen is gelegd. Twee voorbeelden waar de lus vrij dicht op de stopstreep gelegd is: net voor Radio Hoyer op het Julianaplein en op de kruising bij restaurant Pampus in Waaigat als je komt vanuit Scharloo.

Van de week stond er een lesauto te wachten en het licht ging niet op groen, dus zelfs de rij-instructeur is niet op de hoogte! Heel vroeger stonden er bordjes ‘oprijden tot de stopstreep’, maar deze zijn allemaal verdwenen. Ik neem aan dat men er nu vanuit gaat dat iedereen dit wel weet. Nee dus.

luswek

 

8 reacties op “Ingezonden: Borden ‘oprijden tot stopstreep’ weggehaald”

 1. Ach, we plakken gewoon alles dicht met asfalt en iedereen rijd lekker door. Men rijd hier toch al masaal door rood, wordt zelfs kwaad als de ander gaat rijden omdat zijn lamje groen is.

 2. Veel automobilisten stoppen voorbij de stopstreep, sensor of niet. Denken dan eeder weg te zijn maar zien het licht niet!
  Heb Henk Pasman overigens gemist. Na zij nkruistocht tegen de oprit van Mac Donalds die hij terecht bestreden heeft dacht ik hem ook in aktie te zien bij de op- en uitrit van de nieuwe BurgerKing aan de Caracasbaai weg.Levensgevaarlijke situatie in/na bocht. Gouvernement plaats gebodsborden maar geen hongerig mens die zich daaraan stoort.
  Wachten is op het eerste dodelijk ongeluk.
  Tol.

 3. ja en nog wat je durft hier geen straat over te steken, zeker niet de schottegatweg, er zijn nergens zebrastrepen met een licht voor de voetgangers , ik loop veel heb niet veel geld, kan niet eens levend een straat oversteken , belachelijk !!!!! echt de wid wild west, wel ga zo door !!!!! toeristen lopen ook veel !!!! straks komt en blijft hiet niemand meer terug in de tijd !!!

 4. Welke Stopstreep ?????

  Die strepen ontbreken vaak ook.

  En zo’n bord heb ik ook de laatste 15 jaar nog nooit op Curacao gezien.

  Maar wees gerust henk.
  Het worden allemaal rotondes…
  Ook zo’n project waar je lekker mee kan schuiven.

  Overigens meneer Pasman. Misschien nog een ander projectje voor je

  Weet je waar ze wel drempels hadden moeten leggen in Salina.
  Voor de rotonde.
  Voor die mensen die vanaf wimco aan komen stormen.
  En dan het verkeer vanaf kant caracasbaai weg voorrang geven.

  Dat zou pas een keer echt iets doen aan doorstroming in het verkeer.

  Blijven lachen op de rots.

 5. Nu weten we ook waarom het hele volk door rood rijd.

 6. Ik woon al 6 jaar op Cuarcao en heb nog nooit zo’n bord gezien. Dus dat moet wel heel lang geleden zijn dat die borden er stonden.Iedereen die na 2007 geemgreerd is en iedereen jonger dan 25 kan dit dus onmogelijk weten.

  Bij Mahaai overkwam het mij ook eens dat het licht niet op groen sprong. De Politie kwam naast me staan en zei dat ik moest doorrijden tot een paar meter OVER de doorgetrokken streep, omdat daar de sensor zat. Terwijl over de streep rijden eigenlijk een boete kan opleveren.

  Recht is krom

 7. Is het je opgevallen de domme uitdrukking op die bestuurders hun gezichten ?
  “kara di buriku” uitstraling.

 8. Dit is ook het geval bij de cruising bij de waterfabriek… staan soms mensen gewoon 10 minute te wachten