• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

statenCURAÇAO – Het is aan het parlement of ze de situatie rondom Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels pikken of niet. Dat zegt journalist Dick Drayer in gesprek met Radio Hoyer 2. Maandag staat Wiels op de agenda van de Statenvergadering.

Premier Ivar Asjes zal daarin verantwoording moeten afleggen over de situatie rondom Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Drayer bracht deze onthullingen in de publiciteit en heeft sindsdien vanuit allerlei hoeken dossiers ontvangen van spraakmakende zaken. Zelf zal hij maandag ook kort aanwezig zijn bij de vergadering, maar verwacht daar geen nieuwe bewijzen te horen die zijn verhaal ontkrachten.

Volledige dossier
Drayer: “Alle statenleden hebben het volledige dossier in hun bezit en kunnen die bewijzen dus ook gebruiken tijdens het debat met Asjes. Ik verwacht niet dat Asjes maandag met bewijzen komt, dus het is aan het parlement om in het grote politieke spel te bepalen of ze dat pikken of niet.”

Drayer vertelt of hij na de persconferentie van Wiels en Asjes nog contact met één van beiden heeft gehad.

23 reacties op “‘Bewijs is er, aan de Staten of ze situatie Wiels pikken’”

 1. Het flexibele geweten van het Curacaohuis.

  In de functieomschrijving van een GevMin Curacao staat op http://www.kgmc.nl/werving-selectie/vacature/openbaar-bestuur/directeur-kabinet-gevolmachtigde-minister-curacao:

  “Hiernaast behartigt de gevolmachtigde minister enkele consulaire taken van Curaçaoënaars in Nederland en draagt hij daar waar mogelijk bij tot een positief imago van Curaçao en Curaçaoenaars in Nederland.”

  Volgens Asjes doet ze dat perfect.

 2. kleine vergissing Dick:

  Alle statenleden hebben het volledige dossier in hun bezit
  Beter: Alle statenleden DIE EROM GEVRAAGD HEBBEN hebben het volledige dossier in hun bezit.

  PS deed verder geen moeite immers ze waren toch niet geïnteresseerd in de waarheid.

  Dat maakt van Dick geen ‘mentirosa’ maar van de PS-ers (en Alex) zuivere hypocrieten!

 3. Afdeling Personeelszaken van de ABNAmro heeft alle files waar de naam Wiels op staat door de vesnipperaar gehaald. Ze willen niet meer herinnerd worden aan dat fiasco.

 4. @Nardy Asjes riskeert geen crisis, zijn achterban is bij een herverkiezing non-existent.

  Vergeet niet: ook Rosaria riskeert geen crisis, ook PAIS achterban is drastisch aan het zakken

 5. Wellicht kan ms Wiels nog terugkeren in de postkamer..

 6. “Wiels zegt tegen de NOS niet te kunnen reageren op de aantijgingen omdat er op Curaçao vragen zijn gesteld en zij verantwoording dient af te leggen aan de premier van Curaçao en niet aan de pers.”

  Dom, dom, dom. Marvelyne had nog niet door dat ze in dienst was van de overheid en dus wel degelijk een publieke functie heeft met een andere controleapparaat dan het verstandshuwelijk met Asjes. Ze heeft haar eigen graf gegraven en haar eigen toekomst verziekt. We zijn dan wel Curacao maar (nog) niet Timboektoe.

 7. Mijnheer Asjes, “of u het nu leuk vindt of niet”, maandagochtend 9 uur, dient u acte de presence te geven in de Staten aangaande de wanprestaties van uw Gevolmachtigde Minister. U draagt ministeriele verantwoordelijkheid voor deze minister. Sinds de dag dat haar CV fraude en vriendjespolitiek aan de orde zijn gekomen is er meer dan anderhalve maand voorbij gegaan. U heeft bijgedragen aan het ‘fracaso total’, door vierkant achter deze minister te blijven staan, in tijden waarin u met uw zogenaamde beloftes van goed en transparant bestuur juist over zelfreinigend vermogen had moeten beschikken en had moeten besluiten om het functioneren van deze minister tegen het licht te houden. Maar nee, u steunde haar blindelings, deed mee aan haar beschuldigingen dat het slechts om Pers ging die negatief wilden publiceren, en uitte beschuldigingen aan het adres van de Pers, een onderzoeker, een journalist, en een op non actief gestelde medewerker van het Curacaohuis. U wees met de vinger naar anderen, terwijl u de wereld had moeten verbeteren en bij uzelf en uw minister had moeten beginnen. Wij, pueblo di Korsou, zijn hier zo MOE van, van dit gedrag, we zijn er helemaal klaar mee. U wacht de gang naar de Staten af, ach, gelukkig maar, dan wordt u dankidios ook naar huis gestuurd. Want als Wiels weg wordt gestemd, dan volgt daarna degene die haar gedrag goedkeurde en Ministeriele verantwoordelijkheid droeg voor haar wandaden, en dat bent u.

 8. Pardon: overmorgen 09u natuurlijk.

  PS. Asjes riskeert geen crisis, zijn achterban is bij een herverkiezing non-existent.

 9. Ik denk dat het plaatje met wat Dick Drayer zegt helemaal compleet is.
  Mijn inschatting voor morgen:

  Tegen Wielsontslag: PS (5), Glenn (1) en PNP (1) PAIS (2) = 9
  Voor Wielsontslag: PAR (2), OL (1), MFK (5) MAN (2) = 10
  Moses en Cleopa (2) onthouden zich…

  Ik denk dat het 10 tegen 9 wordt dat MW moet vertrekken omdat Moses en Cleopa nette mensen zijn die naar geweten durven stemmen, en de rest doet wat de partij voorschrijft … maar dat is hoe ik op dit moment tegen PAIS aankijk.Wellicht zit ik natuurlijk helemaal mis.

 10. Een zeer juiste analyse van Dick! Uiteraard kan mevrouw Wiels ook besluiten om de eer aan zichzelf houden. Mijn verwachting is echter dat er niets veranderd. Zeker ook omdat een toekomstige carrière in het reguliere bedrijfsleven onmogelijk is geworden voor de dame in kwestie. De uitermate goede pensioenregeling en wachtgeldregeling zal haar van alle benodigde inkomsten moeten gaan voorzien zodat zij toch nog een goed bestaan kan leiden. Dat het over de rug van de bevolking van Kursou gaat doet al lang niet meer terzake. Die ongeschreven regel wordt immers al door velen genoten.

 11. ik vraag me af of ze het aandurven. tot nu was PAIS vooral van de mooie woorden

 12. PS: weg met de media, Marvelyne deelt uitstekend Awards uit

  PNP: Robert Candelaria moet maar even slikken, blijven wij in de politiek

  Glenn: Tis allemaal niet waar (hips… kloek kloek)

  PAIS: Marf blijft want we gaan niet op mensen jagen

 13. OK, wie heeft in de Marvelyne-reeks ‘Asjes’

  (A) Helmin wilde dat Asjes MinPres werd
  (B) ‘Marvelyne geeft geen uitleg omdat dat moet, maar omdat ik haar heb gevraagd’
  (C) “Wiels koste wat koste Gevolmachtigd minister”
  (D) “De pers doet aan negativisme”

 14. Heb ik niet.
  Mag ik dan van jou dan in de Marvelyne-reeks ‘leugens’ :

  (A) ik deed een 73 miljard euo project
  (B) ik ben gescreend door AIVD
  (C) ik ben Curacaohuis aan het reorganiseren
  (D) ik wilde Candelaria verrassen met een welverdiende nieuwe Seat Mii met Track ‘n Trace

 15. KWARTETTEN 🙂
  Heb jij in de de Marvelyne-reeks ‘alles is de schuld van’:

  (A) journalist Dick ‘ga niet door start maar rechtstreeks naar Bon Futuro’ Drayer
  (B) politieke “Na mijn broer willen ze mij politiek vermoorden” tegenstanders
  (C) Een heksenjacht van de media
  (D) de PR “Unda bo ta kere un muhé pretu por kita un muhé blanku for di trabou” dame

 16. Wiels wordt er in Den Haag niet eens zo zeer op aangekeken dat ze, zoals ze wel heeft willen doen geloven, geen mastertitel heeft en ook niet dat zij een betekenisvolle carrière bij de ABN Amro bij elkaar heeft verzonnen.

  Wat haar vooral zwaar wordt aangerekend is dat ze, ook na het bekend worden van de feiten, onwaarheden is blijven verkondigen zoals de – onmiddellijk door Plasterk weerlegde – bewering dat zij zou zijn gescreend door de Nederlandse AIVD.

 17. Natuurlijk pikken ze het. Iedereen op tijd zijn pastechi. Fatsoenlijk bestuur is hier een onbekend en ongewenst begrip.

 18. PAIS begrijpt echt wel dat PS feitelijk geen achterban meer heeft, en ook gevaar Schotte is geweken. Rosario heeft Wiels inderdaad groothartig alsnog een kans gegeven.

  Maar maandag is het of voorgoed een mooie woorden partij of Wiels-bijltjesdag.

 19. (Tikkie te snel op knopje gedrukt):

  Aan de de andere kant. Toen hij vorig jaar als Statendictator hetzelfde deed voor Schotte, was drs. Visa Jasjes 1,5 maand later ontslagen.

  Iets was Asjes wel vaker overkomt (Selikor, CTDB, Statenvoorzitter), dus zo heel succesvol kun je hem nou ook weer niet noemen in dictatot-termen.

 20. “Of u het nou leuk vindt of niet, Gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels blijft in het kabinet Asjes Gevolmachtigd minister, dat verzeker ik u”, dat zei premier Ivar Asjes 28 november tijdens de persconferentie van de Ministerraad naar aanleiding van vragen van Radio Hoyer 2.

  En dan weten we wel weer hoe de Banda erbij hangt 😉

 21. En zo dient de pers, door gedegen onderzoekjournalistiek ,de Staten tot het geven van een oordeel. Na het debat en de stemming zal blijken of de democratie op dit eiland hiermee gediend of vertrapt werd.
  Ik vrees het ergste.

 22. Asjes en mevr. Wiels hebben een pact gesloten.
  ze kunnen elkaar niet loslaten…..
  Ze doen een plas en het blijft zoals het was!!!!!

 23. Hoe bang is men voor een dictator die leugens verdedigd, en is men dit niet dan zou de volgende vraag kunnen zijn hoe bang is men voor verkiezingen indien ook onze antidemocraat valt indien hij volhard in het meeliegen.

  Eens kijken wat er overblijft van de beloftes om dit soort porkeria niet meer te accepteren en transparant te zijn.