curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Bij Palu Blanku gelden tot mei 2014 andere verkeersregels. Automobilisten die het verkeersplein op willen rijden, moeten voorrang verlenen. De stoplichten zijn uitgeschakeld en worden verwijderd. Over een half jaar gaat het hele plein op de schop en wordt de verkeerssituatie verder gewijzigd.

15 reacties op “Voorrang verlenen bij Palu Blanku”

 1. Ik ben er vandaag twee keer langs, of over, de rotonde gereden. Vol verwachting. Het wordt keurig aangegeven.Met echte verkeersborden en zelfs met helderwitte haaientanden. Ik schrok er van!!!

 2. ULbanos, Het was zo dat verkeers van rechts voorrang had en er waren geen opstoppingen.. Nu verzie ik weer veel opstoppingen en ongelukken..

 3. @Ulbanos dus is het vanaf nu een rotonde? Op een rotonde geldt niet verkeer van rechts heeft voorrang omdat het dus geen gelijkwaardige kruising is maar een rotonde waar de ring een voorrangsweg is. Zal wel handig zijn als ze een bord neer zetten dat het dan om een rotonde gaat.

 4. Eindelijk, goed plan. Met voorrang op de rotonde wordt de rotonde sneller ‘leeg’ gereden in plaats van stil te staan om bij elk verkeer van rechts voorang te moeten geven. Overal ter wereld werkt een rotonde zo, hier kan dat ook, zie rotonde julianadorp.

 5. Lees het verhaaltje nu eens goed! Het verkeer dat de rotonde oprijdt moet voorrang verlenen.
  Hoezo alle reactie’s over verkeer van rechts heeft voorrang? Als ik de rotonde oprij komt voor mij dan wel (hopelijk) het verkeer op de rotonde van llinks.

 6. @Tuna op Curacao heeft verkeer van rechts weldegelijk voorrang. alleen niet bij T-splitsingen maar verder zoals in Nederland ook zo is. Je hebt vast niet hier je rijbewijs gehaald 😉

 7. Is het dan vanaf het moment dat de lichten uit zijn een rotonde? Dus niet zoals nu een ronde gelijkwaardige kruising?

 8. Geld genoeg op dit voorname eiland.
  Waarom geen fly-overs en maak er meteen achtbaans van.
  Hahaha oh nee, hohohoho

 9. @Marvelous; Vond je stelling te algemeen betreffende `rechts heeft voorrang`.
  Echter dat heb je nu dus rechtgetrokken door naar deze specifiek situatie te verwijzen. Hele volkstammen die hier naar toe komen gaan er echt klakkeloos vanuit dat rechts dus echt overal voorrang heeft, en zouden dus gesterkt kunnen worden in die gedachte op zo een manier. Goed weekend.

 10. Tuna, aankomend verkeer van rechts heeft voorrang bij Palu Blancu

 11. Heel goed dat alle verkeerspleinen aangepakt worden. De huidige situatie is verwarrend met een combinatie van rotondes en verkeerspleinen. Nu nog een oplossing in Salina en weg naar Westpunt.

 12. Waarom moet het plein op de schop???

 13. @Marvelous: Sinds wanneer heeft van rechts voorrang op Curacao ??

 14. Laat de ongelukken maar komen

 15. Waarom ander regels.. Rechts heeft voorrang werkte juist heel goed en er waren geen files! Kan die Barlborda niet gewoon houden met wat hij goed mee is.. iets met payslips uitdraaien