• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevMin Marvelyne Wiels thumbCURAÇAO – De Staten vergaderen maandag om 09.00 uur over de Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels. Zij is al langere tijd in opspraak vanwege mogelijke vriendjespolitiek, nepotisme en cv-fraude. In het Curaçaohuis zou een angstcultuur heersen sinds zij daar de scepter zwaait.

Eerder al liet premier Ivar Asjes, tevens partijgenoot van Wiels, weten dat ‘Marvelous Marvelyne’ sowieso aanblijft in haar huidige functie. Daarmee nam hij een voorschot op het komende debat. Daarin zal hij tekst en uitleg moeten geven over de beschuldigingen aan haar adres. Het is niet duidelijk of Wiels zelf aanwezig is bij de openbare vergadering.

6 reacties op “Staten vergaderen maandag over Marvelyne Wiels”

 1. Waarom hebben de statenleden niet erop gestaan dat onze Gevolmachtigde Minister persoonlijk hun vragen komt beantwoorden in de Staten ? De zittingen van de Staten zijn toch openbaar, dan had het volk van Curaçao uit haar eigen mond kunnen horen hoe wij belazerd worden.

 2. Asjes bevestigt voor de zoveelste keer dat hij een antidemocraat is. “Wiels blijft in haar functie, wat u (het volk, de Staten) er ook van moge vinden!”. De nieuwe Zonnekoning annex dictator zegt : l’etat c’est moi!
  Misschien is het een idee dat de oppositiepartijen hun ongenoegen met het feit dat ze monddood worden gemaakt laten blijken door gedurende een bepaalde,beperkte periode de Statenvergaderingen niet meer bij te wonen. In ieder geval zal er dan in de lokale pers ruchtbaarheid aan gegeven worden.
  ( ook de originele zonnekoning liet overigens zijn land in deplorabele toestand achter).

 3. Fraudulous Marvelyne.

 4. Het instand houden van ons huis curacao in Nederland is weggegooid geld, we kunnen beter alles digitaal maken, de Minister kunnen aanzitten tijdens teleconferentie, en onze ambtenaren kunnen alle vragen beantwoorden vanuit hun ministerie hier op ons eiland.
  Dit bespaart ons miljoenen, weten wel eigenlijk wat het allemaal kost deze poppenkast.

 5. Ben benieuwd of onze eigen dictator en antidemokraat liegen blijft legitimeren.

 6. De Staten moeten/zouden/kunnen de CV van de ministers vragen.
  Stel me de volgende trits voor:

  1. Kunnen de Staten de juiste CV van Marvelyne Wiels  ontvangen?
  2. Is deze CV bij de aanstelling op juistheid gecontroleerd?
  3. Zou deze CV voldoen aan de eisen die STBNO stelt aan overheids-entiteiten?

  De beste antwoorden zouden zijn:

  1. Natuurlijk, alle CV s van minsters en gevolmachtigd ministers komen op internet. We hebben het volk immers transparantie en openheid beloofd. Daar houden we ons aan.

  2. De CV van Marvelyne Wiels is niet gecontroleerd. Het waren emotionele tijden en niet alle beslissingen waren rationeel. Er was onrust en met Marvelyne van het eiland weg, en Asjes als Minister President konden we weer even verder. Er dreigde immers een paleisrevolutie binnen de PS en dan konden we geen regering vormen.

  3. Marvelyne Wiels ziet dat zelf ook in. Ze heeft aangekondigd per 1 januari 2014 terug te treden als gevolmachtigd minister. Ze wil niet dat er rond haar persoon controverses blijven die het belang van Curacao zouden kunnen schaden. Daarvoor heeft ze Curacao te lief.

  De antwoorden die zullen komen zijn redelijk voorspelbaar bij deze regering (en PAIS doet net of het alleen een PS zaak is en kijkt de andere kant op)…

  Ad.1  Nee, want we respecteren de privacy van Mw Wiels.
  Ad 2. Hij is behandeld volgens de gewone weg.
  Ad 3. Voor overheids entiteiten gelden hogere eisen. Gevolmachtigd minister is geen overheids entiteit.