Politie agentenCURAÇAO – Politur is sinds gisteren actief. Het was de bedoeling dat het nieuwe korps op 1 november zou starten, maar volgens projectleider Humphrey Josefa is pas in augustus de aanzet gegeven en is er in de tussentijd veel werk verzet. Dat meldt Radio Hoyer 2.

PAIS-ministers Nelson Navarro van Justitie en Stanley Palm hebben de aanzet tot deze speciale eenheid gegeven. Sinds 2 augustus was een werkgroep onder leiding van Humphrey Josefa bezig met de voorbereiding van de ‘toeristenpolitie’.

Gespecialiseerd team
Het korps Politur moet een gespecialiseerd team worden, dat onder meer de veiligheid in de toeristische sector moet gaan evalueren en met een structuur en voorstellen moet komen die aan de veiligheidsstandaarden voldoen om de veiligheid te verhogen. Aanleiding voor het oprichten van dit korps is het stijgende aantal criminele activiteiten in de toeristische sector. Minister Navarro zei eerder al dat hij het wiel niet nog eens wil uitvinden en besloot door te gaan met het uitwerken en uitvoeren van diverse plannen van de vorige overheden. In overleg met de korpsleiding is besloten dat Politur moet bestaan uit gewapende politieagenten van het Korps Politie Curaçao zelf. Het gaat hier om twaalf agenten en dit aantal wordt geleidelijk opgevoerd tot ongeveer 24.

Humphrey Josefa in gesprek met Rick Hart.

1 reactie op “Politur eindelijk actief”

  1. Tip voor Politur…

    http://www.scribd.com/doc/190944654/Criminaliteit-op-Curacao