• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MinFin J.W.N. Jardim bezoekt staatssecr. Weekers bij MinFinCURAÇAO – Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers en minister van Financiën José Jardim hebben een akkoord bereikt over de nieuwe bilaterale regeling ter voorkoming van dubbele belasting tussen Nederland en Curaçao. De rijkswet wordt begin volgend jaar ingediend in de Rijksministerraad.

Informatie-uitwisseling
Nederland gaat Curaçao ook ondersteunen bij haar informatie-uitwisseling, conform de internationale standaard zoals die door de OESO en de EU wordt ontwikkeld. “De regeling biedt stabiliteit en toekomstperspectief voor de financiële sector op Curaçao”. Volgens Weekers is de regeling ook van belang voor de internationale strijd tegen belastingontwijking. “Ik vind het heel goed dat Curaçao aan de automatische informatie-uitwisseling mee gaat doen.”

Heffingsrechten
Een belangrijk onderdeel in de regeling voor Nederland is de nieuwe verdeling van heffingsrechten met betrekking tot pensioenuitkeringen. “Op basis van deze nieuwe overeenkomst kan Nederland bronbelasting heffen over uitkeringen uit in Nederland opgebouwd pensioen, die na emigratie naar Curaçao worden ontvangen. Nederland kan tot vijf jaar na emigratie vanuit Nederland naar Curaçao schenk- en erfbelasting heffen”.Voor Curaçao is het afzien van bronbelastingen op deelnemingsdividenden een belangrijke bepaling. Om ongewenst gebruik hiervan te voorkomen, worden extra eisen gesteld aan de aandeelhouder die de dividenden ontvangt”, aldus Weekers.

Internationaal
Jardim: “Voor de internationale financiële sector op Curaçao is het belangrijk dat de band met de internationale markt nog altijd gevonden kan worden.” De verwachting is dat de nieuwe belastingregeling per 1 januari 2015 ingaat. Hierdoor wordt de bestaande regeling automatisch vervangen. Er staan ook nieuwe belastingregels voor Aruba en Sint Maarten op de agenda.

2 reacties op “Nieuwe belastingregeling Nederland en Curaçao”

  1. @Marcus. Kun je dat wat toelichten?

  2. Dit is niet zo best voor een ieder, die Penshonado wil worden op Curaçao.
    Nederland heeft weer zijn zin en Curaçao levert weer in.