PARCURAÇAO – Politici moeten aangeven welke keuzes de bevolking kan maken voor haar toekomst. Dat zei Chesley Rach dinsdag in gesprek met Radio Hoyer 2 tijdens een fundraising lunch van politieke partij PAR. Rach is de algemeen directeur van de Bestuursdienst van de Gemeente Amsterdam.

“Er is nooit één keuze, maar bestuurders moeten alle keuzemogelijkheden aangeven en de bevolking zo breed mogelijk informeren en ze bij de besluitvorming betrekken”, aldus Rach.

Social media
De bevolking kan er tegenwoordig door het internet veel gemakkelijker bij betrokken worden. “Door social media en innovatieplatforms kun je een massa aan ideeen en meningen binnenhalen”, zegt de bestuurder.

Anders denken
Rach ontkent dat politici op Curaçao het niet goed doen, maar hij weet ook niet of ze het wel goed doen. Hij vraagt zich af of bestuurders waar ook ter wereld het goed doen. Door de economische crisis werden ze volgens Rach gedwongen anders te denken. “Er moest snel en flexibel gereageerd worden en er moesten partnerships worden aangegaan. Daar is het bestuur vaak niet op gebouwd en dat vereist dus aanpassing”, meent Rach. Politici willen de bevolking vertellen wat de koers is die ze hebben gekozen en dat dat de beste koers is. Dat kan volgens Rach leiden tot teleurstellingen.

2 reacties op “‘Politici moeten keuzes bieden’”

  1. Ik dacht dat het in een democratie eerder andersom ging?
    dat het volk de politici moeten aangeven welke richting ze in willen en welke keuzes ze hebben gemaakt?
    Wel handig om de politici te laten vertellen wat je keuzes zijn; ze pakken natuurlijk de opties die voor HUN het beste zijn.

    Maar ja, zelf denken wordt allang niet meer gewaardeerd in dit koninkrijk……

  2. Stem op de PAR en je krijgt een gele pruik. Wat een poppenkast van een partij.
    Hou ze dom.