• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – Vier soldaten van de Nationale Garde zijn veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf vanwege kidnapping. Ze ontvoerden drie jaar geleden een man in Caracas. Ze schoten hem in zijn been toen hij volhield geen geld te hebben.

Dat melden verschillende Venezolaanse media. De ontvoeringsgolf van de afgelopen tien jaar in Venezuela wordt deels toegeschreven aan de strijdkrachten. Tussen 1999 en 2011 vertwintigvoudigde het aantal ontvoeringen in het Zuid-Amerikaanse land. Bij deze cijfers wordt de zogeheten ‘kidnap-express’ niet meegerekend. Dan worden de slachtoffers korte tijd vastgehouden tegen relatief lage losgelden, die echter wel direct betaald moeten worden. Volgens schattingen vinden er van dergelijke ontvoeringen in Caracas alleen al zo’n 20 tot 40 per dag plaats.

Maduro
De Venezolaanse president Nicolas Maduro linkte onlangs 90 procent van deze kidnappings aan de lokale politie. Ook militairen hebben op dit gebied een slechte reputatie. Het bestrijden van corruptie is een van Maduro’s prioriteiten, maar het is onwaarschijnlijk dat hij de strijdkrachten streng aanpakt: die heeft hij veel te hard nodig.

 

2 reacties op “Soldaten Venezuela cel in om ‘kidnap-service’”

  1. Ik heb gehoord dat de Venezuelanen ook van plan waren om Gerrit Schotte te kidnappen en een losgeld van 1,000,000 dollar te eisen. Bij hun voorbereidingen bleek echter dat Curacao 2,000,000 dollar wilde betalen, op voorwaarde dat de kidnappers Schotte zouden houden.

    De Venezuelanen hebben toen besloten van de kidnapping af te zien.

  2. Gaat de goede kant op met onze vriend chavez en maduro..