• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

burney el hage en ramoncito booiCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) zal ongeacht wat het vonnis is in de Zambezi-zaak in hoger beroep gaan. Officier van Justitie Henry Hambeukers spreekt van een teleurstelling nu de vervolging van Ramoncito Booi en Burney El Hage niet meer gaat over de corruptie. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Hambeukers: “Maar het ligt nu voor de hand dat we de beslissing – waar we het niet me eens zijn – zullen aanvechten zodra we dat kunnen doen. En dat kan pas als de Zambezi-zaak in een vonnis is geëindigd.” Rechter Irma Lips heeft drie dagen in maart gereserveerd voor de inhoudelijke behandeling van de Zambezi-zaak waarin UPB-gedeputeerde Burney El Hage en ex-politieke leider van de UPB Ramoncito Booi terechtstaan.

Losknippen
Hambeukers legt uit dat de feiten waarvoor Booi en El Hage nu vervolgd zullen worden, hypotheekfraude en witwassen, niet losgekoppeld kunnen worden van corruptie. Na een klacht van de Stichting Bon Gobernashon (Goed Bestuur) heeft het Hof het OM bevolen te kijken naar integriteit van het bestuur in het Zambezi-onderzoek, aldus Hambeukers. “Dat we het daar nu niet over gaan hebben is een tegenvaller. Het hele onderzoeksproces ging over de wijze waarop zij als bestuurder zijn opgetreden. Als we het nu alleen hebben hoe die bestuurders hun hypotheek hebben verkregen en dat losknippen van wat daaronder zit, is jammer. Dat geeft geen helder beeld.”

Onbeantwoorde vragen
Hambeukers legt nadruk op de onbeantwoorde vragen die zullen blijven in de Bonairiaanse gemeenschap. Hij vindt dat de teleurstelling niet zozeer voor het OM is, maar voor alle mensen die willen weten hoe het precies zit met de vermeende corruptie gepleegd door de UPB-politici Booi en El Hage. “We krijgen eigenlijk over de corruptie weer geen helderheid van de rechter. Mensen vragen zich af: heeft het OM Booi en El Hage terecht zolang een onderzoek aangedaan, of was het dan onzin.”

4 reacties op “OM in hoger beroep ongeacht vonnis Zambezi-zaak”

 1. @Yoshi,

  je hebt gelijk, maar kan jij uitleggen, hoe hij aan al die miljoenen en huizen over de hele wereld is gekomen?

  Voorbeeld: Schotte was failliet toen hij in de politiek ging.
  nu vinden ze in zijn nachtkastje een half miljoen NAF?

  ik wil transpirantie naar het vermogen van onze politici van het begin tot het eind van hun carriere!!!

 2. @ Esther,
  Die houding is precies de basis waarop mensen discrimineren.
  Want eerst is het “ik zie aan het gezicht”, dan is het “ik zie het aan de manier van kleden”
  “ik zie het aan de afkomst” en ten slotte “ik zie het aan de huidskleur”.

  Waar is: “Innocent till proven guilty?” gebleven?

  En geef nou niet een antwoord: “maar dat weet iedereen toch?”
  Want iedereen “wist” 500 jaar geleden ook dat de aarde plat was.
  zonder bewijs, geen oordeel.

 3. goed dat het OM gier tegen in gaat.
  boeven met dure advocaten moeten ook verder aangepakt worden!!!

 4. Bij sommige mensen kun je gewoon aan hun gezicht afzien dat het boeven zijn. Op Curacao is dat bij Schotte, op Bonaire bij Booi.

  Erg jammer dat op deze eiland het OM zo incapabel is dat deze heren een moord op de stoep voor het OM moeten plegen wil het OM een zaak tegen hen rond kunnen krijgen.