vakbonden overheid thumbCURAÇAO – De nationale staking gaat morgen door. Het overleg met de regering heeft niets opgeleverd. Dat lieten de zeven overheidsvakbonden STSK, STRaF, Sitek, SAP, NAPB, Curatca en ABVO vanmiddag weten op een persconferentie. Morgen komen de ambtenaren bijeen.

De bijeenkomst is vanaf 08.00 uur in het New Song-gebouw in Muizenberg. Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening is daarbij ook uitgenodigd. In de middag is het de bedoeling dat de partijen verder praten. Het is echter nog niet zeker dat die geplande ontmoeting doorgaat.

Loontrede
Van der Horst liet weten de komende twee jaar loontrede stop te willen zetten. De bonden gingen daar niet in mee. Darius Plantijn (Sitek) tegenover Versgeperst.com: “Op 19 oktober hebben we onze plannen en alternatieven ingeleverd bij de Raad van Ministers en aan het parlement, maar tot op de dag van vandaag hebben we geen antwoord gekregen. Er is geen respect voor de vakbondslieden en de achterban. Morgen laten we zien dat we respect eisen”. Overheidsinstellingen die niet ‘plat’ kunnen gaan, zoals de politie, draaien op een minimale bezetting.

9 reacties op “Nationale staking gaat door”

 1. Als je kiest om ambtenaar te worden kies je voor een dienend beroep.
  Het is bij de wilde spinnen af ,dat er al jaren figuren thuis zitten/ een andere baan hebben, en tocht elke maand uit de staats ruif zitten mee te vreten !
  Zij die door vriendjes politiek op plaatsen zitten waar ze niet eens weten wat ze daar moeten doen moet het mes in worden gezet ! Al die overtollige ambtenaren van na 10-10 die nog steeds salaris krijgen zonder te werken moeten ontslagen worden en opnieuw gaan soliciteren.
  Dat gaat een hoop geld schelen en hoeft er ook niet bezuinigd te worden!

 2. ambtenaar = noodzakelijk kwaad

 3. iedereen weet dat de ambtenaren niet functiioneren naar het loon wat ze krijgen.
  ze zitten op gouden troontjes hun nagels te lakken of spelletjes te spelen op de computer en wel lekker vette salarissen krijgen.
  ik vind het terecht dat ze net als de rest van Curacao wel iets kunnen inleveren.
  anders de hele boel ontslaan en opnieuw solliciteren.
  dan kunnen we alleen de mensen aannemen die wel hebben bewezen goed hun werk te doen.
  gemiddel ambtenaren salaris ruim 120.000 NAF ler jaar???
  belachhelijk en onbetaalbaar!!!!!!!!!!!!
  de vakbonden moesten verboden worden….
  in de rest van de wereld zouden deze bonden geen poot hebben om op te staan!!!
  keihard aanpakken dit probleem met de ambrtenaren!!
  niet tevreden?; daar is het gat van de deur=>

 4. Het toverwoord is weer gevallen….wij eisen RESPECT…. de dametjes en heertjes presteren geen van allen behoorlijk, maar oh oh, we willen RESPECT.
  Handjes ophouden en respect. Vervolgens weer lekker de hele dag in de airco naar buiten kijken, of die paar klanten die we moeten helpen, onbeschoft behandelen…

 5. Het land gaat kapot aan “verworven rechten”. Kijkt nu echt niemand eens over de grens? Neem Venezuela, barst van de olie, en hoe is het volk er aan toe? Neem ook de VS voor de mensen die daar met een minimum moeten leven. Neem Europa waar alle voorzieningen worden teruggedraaid. Maar nee… Hier doet het er niet toe of er geld is, we denken alleen aan onszelf, ook al zijn we als ambtenaren extreem hoog betaald met prima voorzieningen. WIJ (niet jullie, de werkers) HEBBEN VERWORVEN RECHTEN…..

  Gadverdamme…

 6. Ach ja, ze kunnen beter ‘loon naar werken’ invoeren, dat gaat pas echt veel geld schelen!

 7. ja lekker inbreken !!

 8. Stel voor dat we alle stakers morgen ontslaan!

 9. Ook de Staten en de regering worden uit de staatskas betaald. Welke bezuinigingen vinden daar plaats?

  Kunnen we niet bezuinigen op de snoepreizen van minister Palm? Kunnen we ook ongeschoolden als Schotte, Constantia en Garmes het salaris geven dat ze in het bedrijfsleven zonder diplomas konden verdienen?

  Kunnen we ook niet afrekenen met het leger politici en ambtenaren die al jaren doorbetaald thuis zitten, bekendste voorbeeld: Myrna Godett?