Gerrit SchotteCURAÇAO – Via zijn advocaat ‘Peppie’ Sulvaran heeft Gerrit Schotte gereageerd op het strafrechtelijk onderzoek waarin hij verdachte is.  De partijleider van de MFK stelt dat er sprake is van een politiek gemotiveerde aangifte tegen hem. De ex-premier wordt verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

De Fundashon Akshon Sivil (FAS), die volgens Schotte en zijn raadsman achter de aanklacht zit, is volgens Schotte een politieke organisatie. Opmerkelijk is dat FAS-woordvoerder Ruben Suriel gisteren liet weten dat FAS niet achter de aanklacht zit die de reden was van de inval. FAS heeft volgens Schotte echter keihard campagne gevoerd tegen zowel hemzelf als Helmin Wiels en hen ook gedemoniseerd. Dat zou onder meer zijn gebeurd omdat hun tegenstanders een grotere invloed vanuit Nederland voorstaan, iets wat Wiels en Schotte pertinent afwijzen.

Lees ook de bijgevoegde brief van Schottes advocaat aan de president van het Hof van Justitie

Brief Schotte en Sulvaran

33 reacties op “Schotte via advocaat: ‘Politieke aanklacht van FAS’”

 1. Curaçao op zijn smalst.
  De anarchistische omstandigheden, zij het door reisgrage minister of eenzijdige vakbonden of geesteloze pressie-groepen, maken niets meer uit. Het Eiland wordt gedwongen om voor de spiegel te gaan staan willen of niet! Helaas kan hij zichzelf niet in de spiegel aanschouwen door blindheid om zijn uitzinnige situatie als een stuk vee te kunnen beseffen. Collectief dwaas, ongerijmd en onverstandig als massa. Het leven kan zeer onstuimig zijn en iedereen, maar dan ook iedereen, zoekt zijn eigen uitweg, zoals het hem betaamt. Mocht het dan een boeven bende zijn, dan draagt iedereen zijn aandeel en zijn allen even besmet. Een kwestie van gradatie, en boter op het hoofd. Om nu telkens en telkens weer uit te breken en respectloos over één lijk te willen gaan, laat het Eiland weer zijn verborgen machtsmentaliteit als onbeschaafde en onsportieve natie zien. Dit is maar een Eilandje en geen grote wereld natie, echter blind en arrogant dat zichzelf door ongecontroleerde en domme emotie redeloos en schaamteloos laat opvreten. Dit laag tot op de grond toe dégénéré volk zonder enige notie van persoonlijkheid denkt kennelijk niet meer na en blijft geducht hakken met de botte bijl.
  Het varieert van roekeloosheid tot pure criminaliteit. Wat de voorgaande generatie het Volk van Curaçao heeft achtergelaten is een gemeenschap als geldwolven onder elkaar en grove criminaliteit. De lafheid zit hierin, dat niemand de lef heeft om naar zichzelf te kijken om de boef in zichzelf te ontdekken en herkennen. De meesten kunnen zo direct ten hemel opgenomen worden…dat is wat zij stellig geloven.

 2. wat me wel opvalt dat de brief barst van de taalfouten. Een advocaat onwaardig m.i.

 3. Schotte moet gewoon zijn mond houden en hangende het onderzoek de staten verlaten.
  In een zichzelf respecterend en ook maar enigszins geciviliseerd land is dit standaard procedure.

 4. Ik sluit niet dat Peppie Sulvaran ook Osama Bin Laden van goede naam en faam vind.

 5. Ze zullen bij het hof van justitie ook wel erg hebben moeten lachen om deze brief.
  in tijden hebben ze niet zo een komische brief gezien…
  je blijft lachen op deze klip.

 6. KWISVRAAG: welk van de onderstaande beweringen is fout?

  (A) De aarde is rond
  (B) Sinterklaas bestaat niet
  (C) Schotte is van goede naam en faam
  (D) Constantia heeft winkeldiefstallen en meineed gepleegd

 7. Wel apart dat de dochter van Harold Daal die door de MFK clan was weggejaagd bij Kranshi voor Peppie en Kokkie werkt…

 8. ik sluit me aan bij de mening van Marian Sleegers.
  Deze advocaten zijn volstrekt belachhelijk geworden.
  duidelijk maffia advocaten kantoor.
  fatsoenlijke mensen hebben daar niets te zoeken…

 9. Wanneer mensen advocaten als Peppie maar ook Marije Vaders nemen (en in Nederland bv Moskowitz) dan weet je al dat de mensen fout en fout zijn… Feit dat ze er een heel circus van maken met feiten die er niets mee te maken hebben zegt genoeg.. Ik denk dat ze gerrit de raaf maar alvast in Bon futuro kunnen zetten anders is hij als De Pool st verdwenen van het eiland!

 10. Schotte is van goede naam en faam?

  Kan iemand Peppie Sulvaran eens even uitleggen hoe Google werkt?

 11. Binnenkort in de Viavia:

  Biedt zich aan, Gerrit Schotte voor al uw consultancy opdrachten. Mavo 3. Ervaring met faillissementen, creditcardfraude ,verzekeringsfraude en afwikkeling van verkeersongevallen met dodelijk afloop.

  In het bezit van een privefotograaf voor ook trouwrapportages. Verkoopt tevens op commissiebasis mantelpakken, rein want slechts 1 keer gedragen.

  Betaling graag in contanten. Referentie voor goede naam en faam: Peppie Sulveran.

 12. de ‘beste’ advocaten van Curaçao hebben zichzelf voorgoed onsterfelijk gemaakt.

 13. Het zegt voldoende over de integriteit van Peppie Sulvaran dat hij van mening is dat iemand van goede naam en faam is die:
  – mislukt is op de MAVO;
  – twee maal failliet is gegaan;
  – meermaals veroordeeld is voor creditcardfraude;
  – zich terwjl nog in de echt verbonden zich te buiten gaat aan veelwijverj;
  – met hoge snelheid en overzekerd iemand heeft doodgereden en zich daarna nooit meer om de nabestaanden heeft bekommerd;
  – betrapt is op verzekeringsfraude;
  – op schaamteloze wijze belastinggelden heeft verkwist met peperdure dienstreizen en een statusverhogend leger aan lijfwachten.

  Ik denk dat Peppie zichzelf eens goed moet laten nakijken en anders maar moet gaan optreden als Peppie en Kokkie.

 14. Peppie Sulvaran maakt zichzelf volslagen belachelijk door te schrijven dat FAS probeert de geode naam en faam van Schotte te bezoedelen.

  Schotte en geode naam en faam? Hij heeft de reputatie van de El Capone van Curacao!

  In plaats van dit sort idiote brieven schrijven had Sulvaran er beter aan gedaan met een uitleg te komen over de stortingen van een mafiabaas op de rekening van Schotte. De uitleg van Schotte, consultantsinkomen voor iemand met 3 MAVO en die zelf 3 keer failliet is gegaan, is net belachelijk als de brief van Sulvaran.

  Maar wie weet slikken de stemmers van Schotte in de mondi het. Die geloven alles in ruil voor een Blackberry of Red Label.

 15. Het beste wat Schotte kan overkomen is , is toch deze inval. Deze politieke getinte puilende etterzak, moet toch eens een keer door geprikt en opgeruimd worden .
  Hij scheurt zijn broek.. of alle grote smoelen krijgen een welvoeglijke trap onder hun staart om verder te kunnen gaan kroelen, wat zij al jaren lang onvermoeid mee bezig zijn.
  Naar mate alle haatgevoelens en afspiegeling van de langdurige vuige laster zullen veranderen, veranderen ook hun invloed patronen mee, om zo richting en vorm te geven aan de figuur Schotte. Valt het mee, dan is het een zeteltje erbij, valt het tegen, dan is het ook zo; het leven kent niets beters dan wat gewoon is!

 16. FUNFACT

  zie de handtekening van Gerrit Schottie…overdreven groot..

  Wacht maar over een aantal maanden hoe deze in formaat zal afnemen…

 17. Volgens onze Gerritje is er een politiek gemotiveerde aanklacht ingediend en dan vraag ik mij af of de aanklacht lariekoek betreft of betreft de aanklacht strafbare feiten ? De tijd zal het leren.

 18. Ik dacht al: waar blijven de uurtjes Bomboshi van duo Spic & Span? Maar nu zijn we met dit achterste van de tong weer compleet.

  Ik ben toch altijd wel blij dat het OM hun fatsoen voor in de rechtszaal bewaard.

 19. her verweer is een zwakte bod, door de FAS als een politieke groep neer te zetten.
  Ook al zal de FAS een politieke groep zijn, kan je dan niet een misdrijf melden.

  Schotte moet maar eens verklaren waarom iemand die geen geld had, nu ineens barst van geld.

  als hij niks heeft gedaan dan zal het gerecht dat wel bewijzen, dan hoeft hij nergens bang voor te zijn.
  zoals de rechters hier op ons eiland zeggen , als je een publiek figuur bent kan je dit verwachten.

  zo if you not can stand the heat, dont be there.

 20. controle vanuit NL is gewoon noodzakelijk gebleken.
  Als laag opgeleide personen met een strafblad van hier tot tokio MP kunnen worden, is Controle keihard nodig!!!
  verkiezingsfraude moet ook aangepakt worden.
  want als je met 100 NAF de stemmen kan kopen van een groep, die toch niets te verliezen hebben, dan is het einde zoek.
  Dan blijft de Maffia regeren en zal er nooit iets goeds gebeuren voor de lager geschoolde mensen.
  Want dit volk moet dom blijven om als stemvee te dienen voor deze maffia partijen.
  Wat is tot nog toe het voordeel van het gratis onderwijs, er is nu een nog grotere groep zonder boeken en een achterstand voor dit schoolljaar…

 21. En so what als er ook politieke motieven zijn om hem aan een onderzoek te onderwerpen? Hij is politiek en heeft het land leeggeroofd. Jammer dat er niet gelijk een aanklacht “doodslag of dood door schuld” ligt voor die mevrouw die hij een paar jaar geleden heeft dood gereden en waarvoor hij nooit werd vervolgd. Gemiste kans en een schande dat zo’n figuur ooit mp kon worden.

 22. Een mooie brief met een groot gevoel voor humor als er wordt gesproken over de goede naam en faam van Schotte en waar beschuldigingen richting FAS juist op Schotte zelf van toepassing zijn. De arrogantie van een crimineel is nooit onbestraft gebleven.

 23. Hier weer eens te meer het bewijs dat Gerrit de Raaf een Narsist en psychopaat is.
  Waar herken je een Narsist cq psychopaat aan.VAAK GEBRUIKT EEN PSYCHOPAAT CQ NARSIST MEERDERE MASKERS EN KAN RAZENDSNEL VAN HET ENE NAAR HET ANDERE MASKER OVERSCHAKELEN,ALS EEN KAMELEON DIE ZICH AANPAST AAN DE NODEN VAN HET MOMENT.HEEFT EEN OVERDREVEN GEVOEL VAN EIGENWAARDE.HIJ IS EEN OPSCHEPPER DIE EEN TE POSITIEVE INSCHATING VAN ZIJN TALENTEN EN VAARDIGHEDEN HEEFT.HIJ VIND ZICHZELF HEEL BELANGRIJK EN WIL STEEDS IN HET MIDDELPUNT VAN DE BELANGSTELLING STAAN.HIJ POCHT OVER ZIJN GROTE PRESTATIES DIE MEESTAL NIET ECHT HEBBEN PLAATS GEVONDEN,ALS HIJ ER SLECHT VOOR STAAT,SCHAAMT HIJ ZICH DAAR NIET VOOR,HIJ IS IMMERS HET SLACHTOFFER VAN ONTROUWE ZAKENPARTNERS EN VERKEERDE VRIENDEN OF VAN DE AUTORITEITEN DIE HET OP HEM HEBBEN VOORZIEN.HIJ IS MEEDOGENLOOS ALS HIJ ZIET WANNEER HIJ HET ONDERSPIT ZAL DELVEN EN ZIJN MACHT KWIJT ZAL RAKEN, HIJ ZAL ER ALLES AAN DOEN OM DE MACHT TERUG TE BEHALEN OP WELKE MANIER DAN OOK,NIKS ZAL HEM WEERHOUDEN.

 24. Handtekening van g. f. de Raaf is al veel uit af te leiden…!

 25. Who gives a F wie de aangifte heft gedaan. Je moet gewoon geen fraude plegen.

  Als de aangifte niet gegrond was, was er ook geen inval geweest.

 26. Een slim doordacht plan iedereen tegen elkaar opzetten in de hoop dat PS aanhang zich achter de MFK gaat staan wat moet uitdraaien op rellen . Het wordt tijd dat de onderzoekers in Zwitersland gaan kijken. En deze man sponsoren adviseurs laten stoppen om dushi korsow te reden van de ondergaan.

 27. Spreekt Schotte Pinokkio wel ooit eens de waarheid?

 28. wordt die advocaat per letter betaald? wat een lang, onzinnig, houtjes touwtjes en slaapverwekkend verhaal. beetje laat ook.

 29. die brief is mosterd na de maaltijd. Dat had die advocaat in een eerder stadium het OM wel kunnen meedelen. Maar ja, met een cliënt als Schotte ben je als advocaat snel rijk.
  Als ik Schotte was, nam ik snel een andere advocaat. Dit lijkt op geldklopperij.

 30. Sorry, 6.

 31. Waarom is die brief eigenlijk op vier dienbladen geschreven?

 32. Laat het maar aan onze nationale dramaqueen over om er weer iets anders van te maken dan dat het in werkelijkheid is. Zielig mannetje die gerrit.

 33. TTuurlijk wijst Schotte een grotere invloed van Nederland af, want in Nederland is het onmogelijk dat iemand als Schotte, eerder al veroordeeld en nu weer verdacht, in het parlement komt. Of met MAVO2 premier wordt. Ook met de vele buitenechtelijke relaties van Schotte zou je in Nederland het parlement niet inkomen.

  Verder heeft bovenstaande brief een hoog Peppie en Kokkie gehalte, te dom om op in te gaan.