• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Premier Gerrit SchotteCURAÇAO – Burgerrechtenbeweging Fundashon Akshon Sivil (FAS) heeft morgen een gesprek met Huub Willems. Hij is de bijzonder hoogleraar die de civiele enquete omtrent het beleid bij overheids-nv’s uitvoert. Dat meldt FAS in gesprek met Radio Hoyer 2.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie heeft het Hof een onderzoeker aangesteld die het gevoerde beleid en de gang van zaken bij de overheidsvennootschappen Aqualectra, Curoil en de Isla-raffinaderij onder de loep neemt.

Klaagschrift
Belangengroep FAS vermoedt dat ex-premier Gerrit Schotte en ex-ministers Elmer Wilsoe en Carlos Monk zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen, omkoping, ambtsmisdrijf en overtreding landsverordening financiën politieke partijen. FAS verwijst in het klaagschrift naar artikel 15 van het Wetboek van Strafvordering. Dit artikel geeft de mogelijkheid vervolging af te dwingen door het Openbaar Ministerie bij het Hof van Justitie. FAS wil duidelijkheid over de eventuele strafbaarheid en strafwaardigheid van het handelen van de ex-bewindslieden. Daarop is een civiele enquêteprocedure in gang gezet naar mogelijk wanbeleid bij overheids-nv’s. Morgen zal Ruben Suriel van FAS met Willems praten.

Ruben Suriel in gesprek met Rick Hart

4 reacties op “FAS morgen bij civiele enquete”

 1. Tja, als je aanhanger bent van een partij met Schotte, Jamaloodin en Constantia als boegbeelden dan ben je toch licht gestoord.

  Zo iemand, Stella van Rijn, kan inderdaad geen secretaries general meer zijn.

  Of zou Stella werkelijk denken, in navolging van Peppie S, dat Schotte van goede naam en faam is?

 2. @ Tio je hebt helemaal gelijk,is stelle Mantelpak inderdaat nog te handhaven nee dus!.Maar ken je het spreek woord: één poes is sterker dan 10 werkpaarden!.

 3. Vreemd dat Suriel volhardt de heer Willems Willem te noemen.
  Ik hoop dat zijn kennis over de situatie van zijn 3 verdachten wat minder oppervlakkig is
  anders veegt de heer Prof. Mr. WillenS de vloer met hem aan.
  Die Uriel toch.

 4. Schotte krijgt het van links (huiszoeking wegens verdenking van witwassen) en rechts (Fas enquete) te verduren, maar de laffe Amergo Thode (zelf overigens de vader van een veroordeeld drugscrimineel) doet niets. Begrijpelijk ook, want wie zou Schotte moeten vervangen? De partij bestaat alleen uit nog maar uit ongeschoolde wanbetalende strafbladbezitters.

  Is Stella van Rijn nog wel te handhaven als secretarisgeneraal nu zij na lang doorvragen met het schaamrood op haar kaken heeft toegegeven lid te zijn van de MFK? Daarmee is ze net zo geloofwaardig geworden als Marveline Wiels als gevolmachtigde minister.