Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – Fundashon Tayer Soshal is zich bewust dat de zaak rondom Santa Martha te lang duurt. “We willen onze excuses aanbieden aan de Curaçaose samenleving en begrijpen dat we meer de publiciteit moeten zoeken”. Dat meldt de bestuursvoorzitter Mayra Coffie.

Coffie: “Nadat het vonnis op 8 november door de rechter was uitgesproken, moest het bestuur het werk weer hervatten. Meerdere malen hebben wij geprobeerd minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) ervan te overtuigen haar actie stop te zetten. Er komen echter regelmatig adviseurs van de minister op bezoek bij Santa Martha. Het gaat hier om Gerschwin Santiroma (ex-waarnemend directeur van de stichting), de heer Francisca (een broer van de minister) en mevrouw Mardenborough (maatschappelijk werker en de dochter van een medewerker van Pueblo Soberano). De minister heeft daarnaast ook een advocaat ingehuurd (Glen Camelia) om het bestuur van Santa Martha weg te krijgen.

Vonnis
Volgens Coffie wordt het bestuur tegengewerkt door de minister. “Zij wil de regie hebben over het bestuur, omdat zij de zaak heeft verloren. De rechter maakte echter duidelijk dat er in het belang van de cliënten samengewerkt moet worden.

Commissie
Het bestuur heeft op basis van het vonnis voorgesteld om een commissie in het leven te roepen bestaande uit twee vertegenwoordigers van de cliënten en twee ouders, een werknemer van de sociale werkplaats en een vertegenwoordiger van het ministerie van SOAW, de Tayer Soshal- directie en het Tayer soshal-bestuur. Daarnaast is er ook een onafhankelijke kandidaat die de commissie voorzit. “We zijn helaas nog niet tot een oplossing gekomen”, aldus Coffie.

2 reacties op “Tayer Soshal: ‘de zaak duurt te lang’”

  1. Fundashon Tayer Soshal ,zo is het op Curacao
    Je probeert op Curaçao een handje uit te steken voor iemand die in nood is , maar later hoort je dat het is machtsmisbruik .
    Terwijl dat in Nederland die zaak is normaal aan de gaan maar hier gebruiken ze een kalmeerde naam voor ,en die is vrijwillige werk

  2. Heb een paar dagen geleden over de radio gehoord dat twee ”investeerders” politici benaderd hadden om een miljoen gulden los te peuteren voor een jetski en Eco-resort te Santa Marta bij Tayer Social. Eco-resort en jetski gaan gewoon niet samen. Men kan niet aan eco doen en tegelijkertijd gaan jetskiën in de wateren van een beschermd milieugebied.
    Jetskiën verstoort het onderwater ecosysteem. Broedplaatsen van vissen en koralen worden verstoord en vernietigd door jet skiërs.