• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Etienne van der HorstCURAÇAO – Het overleg tussen de vakbonden en overheid loopt niet erg vlot. Tegenover Versgeperst.com is gemeld dat het overleg met een half uur vertraging is begonnen. Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening vroeg al na zeven minuten een schorsing aan.

Als het overleg mislukt, wordt er op het eiland morgen vanaf 08.00 uur gestaakt. Er zijn dan onder meer geen docenten aanwezig op de scholen. Zes andere bonden, die onder meer de politie, ambtenaren en luchtverkeersleiders vertegenwoordigen, doen ook mee. Het conflict gaat over de regeringsplannen  om  loonindexering, vakantiegeld en de pensioensleeftijd te wijzigen. Het overleg met de minister is volgens de planning tegen het einde van de ochtend afgelopen.

5 reacties op “‘Overleg staking al na zeven minuten geschorst’”

 1. Inhaken op de ambtenaren en inzet/productie. Staken, ik heb vaak het idee dat ze de hele dag aan het staken zijn. Is het niet het eerste loket, dan wel het tweede loket bij ambtelijke instanties. Ben toch vaak genoeg van het loket-je weer terug naar de zogeheten muur gestuurd. Nee opkomen voor je belangen is een ding, maar niet overdrijven. Het eiland heeft iedereen hard nodig om er in deze tijden iets van te maken en blijven maken. Met staken los je niets op, heb je alleen maar je buurman of familie mee….. terwijl je zelf geniet van een vrije dag, ik zal zeggen bon trabago (spelling??) en niet anders….

 2. Meeste mensen op Curacao krijgen een minimum loon en geen 13de maand of vakantiegeld.. ook werken de meeste met tijdelijke contracten en betalen ze veel aan de bzv.. Ambtenaren denken idd dat ze supermensen zijn..

 3. “Normale” burgers krijgen al 10 jaar lang geen indexering meer. Deze zelfde burgers krijgen als ze nieuwe arbeids-contracten afsluiten ook geen vakantie-geld meer, omdat de loonlasten voor de werkgevers nou eenmaal TE hoog zijn geworden. Deze burgers moeten sinds dit jaar ook opeens tot hun 65ste doorwerken. Geeft me 1 legitieme reden waarom “Super” burgers dan niet een beetje mogen leven zoals “Normale” burgers?
  Ongelooflijk dat de docenten weer vooraan staan bij iedere mogelijkheid tot staken. Shame-on-you! Want goede leerlingen leveren jullie al bijna niet meer af!

 4. Onder MP Schotte hoorde je de vakbonden niet of nauwelijks en werd een protestje onmiddellijk gesust desnoods zonder toestemming van een minister. Het heeft “slechts” 1,1 miljard gekost maar dan heb je ook wat.

 5. Verzet tegen het onvermijdelijke, de ambtenaren moeten zich zo langzamerhand eens gaan realiseren dat ze niets bijzonders zijn op dit eiland, en dat hun inzet/produktie op en enkel na het niet haalt bij “normale stervelingen”.