Eerste elektrische auto op Curaçao aangekomenCURAÇAO – Drieduizend autobezitters hebben afgelopen week een brief ontvangen over hun keuringsdatum. Ze zijn meteen uitgenodigd voor een keuring. Dit meldt minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Om het huidige systeem te vergemakkelijken is er een digitaal systeem ingevoerd, waarmee afspraken van tevoren gepland kunnen worden. Om gebruik te kunnen maken van dit systeem dient de autobelasting van 2013 volledig betaald te zijn en de auto geregistreerd te staan in het ons voertuigenregister. Op de dag van de afspraak moet de eigenaar de afspraakbevestiging met datum en tijdstip, de auto en de keuringskaart meenemen. In het keuringslokaal kan er contact worden betaald of met pinpas.

5 reacties op “Pilot: keuringsafspraak auto per brief”

 1. Niet zo’n positief idee.
  Wellicht dat velen alhier tijd teveel hebben, maar als ondernemer ga ik naar de keuring wanneer dat schikt oftewel wanneer de auto niet nodig is of wanneer er even tijd is. Kan zijn dat het op sommige dagen gewoon te druk is om naar de keuring te gaan.
  Oftewel, ik wil gewoon de optie houden om met de auto’s langs te gaan wanneer dat schikt, niet wanneer men bedrijfsauto’s daar wil zien.

  Dom plan dus.

  Besides………..

  Wat was er mis met het oude systeem ?
  Aankomen, betalen, datum prikken, kan niet eenvoudiger.

 2. @Karl, Ik heb mijn pickup nieuw een jaar geleden gekocht en moet hem nu al weer keuren…

  Nu moet ik ook de belasting voor het hele jaar betalen? en kan ik dit al betalen? zijn de stickertjes eral?

 3. goede aktie, bespaard veel tijd, echter wel zorgen voor een back-up systeem met generator.
  wat ook mooi is alle auto bezitters die niet wonen op het adres dat is opgegeven zo n ongeveer 30 % heeft een probleem.
  nog even een systeem dat we ook niet meer in de rij hoeven te staan voor de belasting van de voertuigen en ik ben helemaal happy.
  Het koppelen van gegevens voor de politie, die controle’s uitvoeren zal ook makkelijker worden want als alle auto op het goede huisadres staan zijn de bezitters makkelijker te vinden.

 4. Vooral het onnodig(!) keuren van auto’s van twee jaar is echt belangrijk. En is de keuring zo wie zo niet een complete lacher? Oh ja, één dag te laat en dubbel tarief ook zo klantvriendelijk.
  Typisch weer zo’n gevalletje van hoge eigen dunk en ontbreken van enige zelfkritiek.

 5. Eindelijk iets positief hier op Curacao.