• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MishandelingCURAÇAO – Kindermishandeling op het eiland neemt toe. Dat concludeert de Stichting Tegen Kindermishandeling (STK). In 2013 behandelde de organisatie 2644 zaken. Dat komt volgens voorzitter Corah Kooistra neer op een toename van ongeveer 300 gevallen ten opzichte van vorig jaar.

De STK had de stijging verwacht, zegt Kooistra tegenover Versgeperst.com. “In de afgelopen twee jaar is de algemene sociale situatie verslechterd. Gezien de jongeren op straat en de werkloosheid zat deze stijging eraan te komen.”

Vrouwelijk geweld
In het afgelopen jaar zijn er 424 meldingen van geweld tegen mannen gedaan. “In het merendeel van de gevallen gaat het om fysiek geweld”, licht Kooistra toe. “Wij sturen ze door naar de politie, maar er heerst nog een enorm taboe. Niet alleen bij de mannen zelf die zo hun trots hebben. Agenten reageren vaak in de trant van: wat voor man ben je dat je dat toestaat? Het zal bij de politie door moeten dringen dat geweld ook door vrouwen begaan wordt.”

Gewapend pesten
De STK bezocht 126 instellingen om voorlichting te geven over onder andere mishandeling, seksueel misbruik, pesten, jeugdcriminaliteit en prostitutie. De stichting deed ook 54 interventies in gevallen van pesten, meestal gebeurt dat op scholen. Kooista: “Dan praten we met de kinderen. Er zijn nog steeds veel scholen die er niet veel aan doen, terwijl pesten heel ver kan gaan. Op sommige scholen durven docenten niks te doen uit angst voor de familie van de leerlingen. Het is een aantal keer gebeurd dat mensen met wapens op school kwamen. Dan bellen ze ons.”

1 reactie op “‘Kindermishandeling gestegen in 2013’”

  1. Ja, er daar zitten ook valse aangiftes tussen die helemaal niet onder deze stichting vallen. Ik vertrouw deze cijfers dus voor geen meter