witwassenCURAÇAO – De Verenigde Naties (VN) staan vandaag stil bij de dag tegen corruptie. In 2003 adopteerde de Algemene Vergadering 9 december als International Anti-Corruption Day om bewustzijn over dit onderwerp te vergroten. Secretaris-generaal Ban-Ki Moon wijdt er een boodschap aan.

De secretaris-generaal somt de gevolgen op voor de bevolking. Ban-Ki Moon: “Corruptie… doet kosten oplopen en ondermijnt duurzaam milieubeleid en natuurlijke bronnen. Het slaat een bres in mensenrechten, verergert armoede en vermeerdert ongelijkheid door fondsen weg te sluizen uit de gezondheidszorg, onderwijs en andere essentiële diensten.

5 reacties op “VN staan stil bij dag tegen corruptie”

 1. VN, die vinden een zwarten pieten onderzoek meer belangrijk dan de mensenrechten in veel landen…

 2. De wereld bestaat uit twee categorieën .
  1. Eerlijkheid
  2.Corruptie .
  De categorie van Eerlijkheid is waar de geld geen invloed hebben op mensenlijkgeest .
  De categorie van corruptie is waar de geld wel invloed hebben op mensenlijkgeest .
  En ten einde kan u corruptie niet aanpakken ,want de geld moet op deze wereld blijven verspreiden in de commerciële wereld .

 3. Inval bij de corrupte Schotte heeft dus precies op de juiste dag plaats gevonden.

 4. Inval bij Gerrit Schotte gebeurde dus precies op de juiste dag!

 5. Je blijft lachen !!!

  De VN en TEGEN de corruptie ???

  De VN is helaas één van de meest corrupte organisaties ter wereld. De hoeveelheid geld die bij de VN in de achterzakken verdwijnt maakt het jatwerk van Schotte tot een fooi.

  Heb een aantal jaar met de VN te maken gehad, kan boeken schrijven over wat daar de gewoonste zaak ter wereld was. Niemand die ook maar 1 vraag stelde.