Omayra LeeflangCURAÇAO – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang heeft haar ongenoegen geuit over de cijfers van de overheidsbegroting voor 2014. Volgens Leeflang overstijgen de kabinets-, personeels- en algemeen beheerkosten van de ministeries de begroting met meer dan elf miljoen gulden.

“Dezelfde regering heeft voorgesteld om de salarissen van ambtenaren te verlagen met 50 miljoen in vier jaar”, meldt Leeflang verbolgen. “Dit terwijl de ministeries meer uitgeven aan dienstreizen, proganda  en personeel”. Het Statenlid stelt voor om de begrootte kostenposten van de ministeries te verlagen naar het begrotingsniveau van 2012. “Hierdoor kan de overheid meer dan 50 miljoen bezuinigen in vijf jaar”, aldus Leeflang.

17 reacties op “‘50 Miljoen besparen op ministeries, niet op ambtenaren’”

 1. @ Donna. ps ik ben een ras democraat.

  Je mag wel iets zorgvuldiger en nauwkeuriger zijn. Je bevindt je in het goede gezelschap van Charles Cooper e.a., maar die is als jij in de praktijk een pure SCHIJNdemocraat.

 2. @edgar

  Wie moet die beoordeling doen? Een ambtenaar. die zijn eigen vriendjes helpt? Een regering, die politiek gekleurd kijkt? Of een ingehuurd bureau, middels een corrupte aanbesteding, die naar de pijpen van zijn opdrachtgever minister die en die van die partij luistert?

 3. @ Tropez. Alles tot je dienst maar wat ook Donna nog steeds niet begrijpt is, dat je ONMOGELIJK kan “bezuinigen” door de uitgaven van de ministeries met 11 miljoen te VERHOGEN. Vervolgens kan je die extra uitgaven niet bij de ambtenaren halen, want dat valt dan niet in de categorie bezuinigen maar verplaatsing van geld. Hoe Donna dat doet met haar huishoudboekje, als ze democratisch moet bezuinigen is me een raadsel. Mijn complimenten voor Tuna, die mijn stem krijgt voor financieel inzicht en zo moeilijk was het echt niet. Niet zwabberen met onzin en leugens Donna maar wees to the point. Ook tot jouw parlementaire democratie behoren de taken van de parlementariers, maar vooral om die taken uit te voeren en dat doen er maar weinig o.a. door gebrek aan kennis en een dubbele agenda.

 4. @zorro, Meeste ambtenaren zitten er ook enkel omdat ze politieke connecties hadden of hebben dus echt medelijden met ze kunnen we niet hebben.. Het moet ook verboden worden dat Ministers zelf personeel aanstellen die dan gewoon blijven zitten of er nu een functie is of niet.. Een bode die in schaal 10 zit dat kan gewoon niet..
  Zij mogen dus idd inleveren en anders kunnen we ze ontslaan voor werkweigering..

 5. Er moet zowel op de ministeries als op de ambtenaren bezuinigd worden, zo simpel is het gewoon.

 6. @Zorro

  het is mij duidelijk dat je ‘s nachts in je Nederlandse bedje van haar droomt maar iemand die de belangen van een te bevoorrechte groep ambtenaren behartigt, ten koste dus van de overige bevolking, heeft inderdaad mijn steun niet, Integendeel.
  ps ik ben een ras democraat.

 7. Duidelijk dat sommigen er niets van snappen en niet begrijpen wat haar taak is zonder louche bijbedoelingen. Het kan niet zo zijn dat ministers hun eigen begroting verhogen met 11 miljoen per jaar om dienstreizen, politiek personeel en allerlei gemakken voor zichzelf te betalen, waartoe geen enkele dringende noodzaak bestaat, en dan op de salarissen van de ambtenaren gaan bezuinigen. Verbeter de wereld maar begin aub bij jezelf. Hebben we dan helemaal niets geleerd van de enorme uitgaven door de ministers onder Schotte, waaraan het eiland kapot is gegaan?

 8. Gezien de komende verkiezingen, kan men wel erg populair doen ten opzichte van de ambtenaren,
  feit is dat ze inderdaad een sociaal akkoord hebben tot medio 2015.Maar dat geld dan alleen voor de ambtenaren over gekomen van de NA en niet van het eilandsgebied curacao.
  ergste van de ambtenaren vind ik dat nu ze zelf in moeten leveren wel in 1 keer alles geïnd kan worden
  zolang ze zelf maar niet iets hoeven in te leveren., waarom kon dat niet eerder? Door dit soort niet genomen aktie, s heeft ons volk een zwaardere belasting druk gehad, want had iedereen al veel eerder keurig zijn belasting aanslag gehad dan hadden de netjes betalende burgers minder hoeven te betalen. Of als de belastingdruk hetzelfde was geweest we nu niet in de problemen gezeten.

  Zal me verbazeb als in en op 1 januari 2014 de nieuwe grondbelasting van kracht word, dat alle huizen al getaxeerd zijn op hun huidige waarde, illegale huizen die dus niet bestaan hoeven alweer niks te betalen, verbouwingen die nog steeds niet verwerkt en meerwaarde aan de huizen ook in rekening worden gebracht.

 9. @ Donna. Wie in jouw leugens mevr. Leeflang herkent, heeft echt een totaal verkeerd beeld van haar, waarin zij zich absoluut niet zal herkennen neem ik aan. Tot welke groep jij behoort weten we nu wel.

 10. Mevr Leeflang als eenvrouwsfractie zoekt stemmen voor de volgende verkiezingen:
  doelgroepen: ouderen,grote groep: afblijven van hun pensioenen
  ambtenaren:een hele grote groep: afblijven van hun ,veel te riante (tijdens de PAR-regering?) salarissen en emolumenten (tijdens PAR-regering ontstaan?).
  mensen in de onderstand .ook mogelijk veel stemmen,: uitkeringen moeten omhoog.
  Dat ze Curaçao daarmee financieel verder naar de afgrond brengt interesseert haar niet.
  Ze denkt alleen aan haar goed betalende zetel in de Staten. Daarna vergeet ze al haar doelgroepen weer. Ze denkt:: na mij de zondvloed.

 11. over ambtenaren gesproken, in de jaren 80 werd vakantiegeld zgn ingeleverd voor 1 jaar,met de belofte dat het enkel dat jaar befrof. ondertussen ben ik al jaren met pensioen en tot de dag van vandaag heb ik nooit meer vakantiegeld ontvangen. gaat er ergens een belletje rinkelen? sterkte mw leeflang.

 12. Wat een onzin van Leeflang, natuurlijk zijn er veel te veel familie gerelateerde ambtenaren op het eiland, werkelijk te gek en schandalig voor woorden. EN hoezo, hoeven zij nog niet met de basiskosten-zorgverzekering mee te doen, openbreken dus die wet.
  Juist Leeflang zou dit ter harte moeten gaan. Wat een afknapper.

 13. We hebben een overschot aan ambtenaren. De NA ambtenaren hebben we over moeten nemen en vele van de overgangsambtenaren rond 10-10-10 zijn ook gewoon blijven plakken. Daarnaast neemt elke regering weer een bulk partijgezinde en familiaire ambtenaren aan.

  HOEZO moet er niet bezuinigd worden op ambtenaren????????

  Ze hebben aparte, zer gunstige arbeidswetsgeving special voor ambtenaren. Een ambtenaar heeft enorm geode secundaire voorwaarden. En die lui doen ook niet mee met de nieuwe zorgveranderingen, wat ons burgers ook een smak geld kost

 14. Mw. Leeflang weet heel goed dat het overgrote deel van de ambtenaren niet over de juiste ervaring en opleidingen hebben en veel te veel geld verdienen en de functies alleen te danken hebben aan hun politieke lidmaatschap. Ook Mw Leeflang heeft zo vriendjes beloond.. Zo’n dienst als Kranshi bestaat vrijwel alleen uit mensen van bepaalde partij..
  Het meerendeel voert weinig uit en verdiend te weinig dus de salarissen kunnen wel flink omlaag!

 15. Ze heeft jarenlang de kans voor gehad om deze situatie te saneren maar deed totaal niets. En NU verwijt ze anderen over ze de bezuinigingen die al jaren geleden genomen hadden moesten worden.
  Er zijn ambtenaren die 12.000 gulden per maand verdienen en iedereen schijnt het normaal te vinden dat sommige ambtenaren een bedrijfsauto moet hebben incl. GRATIS benzine. Wil je iets hiertegen doen dan krijg je dit soort oproerkraaiers die zelf boter op het hoofd hebben.
  Beter salarissen omlaag dan geen salaris/pensioen meer kunnen betalen.

 16. tuurlijk moeten we bezuinigen, op alles, we hebben het zooitje van 10-10-10 ook alle ambtenaren over moeten nemen, terwijl het toenmalige eilandsgebied ook al deze mensen had.

  door deze ambtenaren betalen we nu nog steeds de opcenten bij de belastingdienst.
  door de riante regelingen zoals verzekering van de ziektekosten en aov op 60 betalen we dus drie dubbel.
  Ambtenaren die nu pas met ideeen komen omdat hun riante regelingen in gevaar komen, foei voor die ambtenaren, immers alle illegale huizen wisten ze allang, alle illegale land bezettingen wisten ze al lang allee illegale bouwsel en aanbouwingen wisten ze allang, maar nu weten ze het om dat ineens we aan hun inkomsten komen. Maar we hadden al jaren geleden deze inkomsten kunnen hebben.
  Ook mevrouw Leeflang wist dat immers ze zit al jaren in de staten of was eilandslid.

 17. Als men nu eens gewoon begint met iedere ambtenaar te beoordelen op zijn/haar opleiding, functie, performance en noodzakelijkheid binnen het ministerie dan zouden we al een heel eind zijn.
  Vrees alleen dat er dan ineens veel ambtenaren op straat komen te staan. Maar ja, nu betalen we ze ook en voeren ze niets uit.
  Wat is het verschil ?