Nelson Navarro thumbCURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft vanmiddag gesproken over het rapport van de Landsrecherche over de dood van Luigi Florentina alias Pretu, verdachte in de zaak-Wiels. De dienstdoende bewaker wordt verdacht van valsheid in geschrifte.

Volgens het logboek had die enkele uren voor Pretu’s zelfmoord zijn cel nog gecontroleerd, maar andere bewijzen suggereerden het tegendeel. Navarro maakte bekend dat er inmiddels een strafrechtelijk onderzoek naar de bewaker is gestart.

Feitenonderzoek
Het rapport kwam verder in grote lijnen overeen met het eerdere feitenonderzoek naar het overlijden van de verdachte in de zaak-Wiels. Er zijn geen sporen van geweld of van toxicologische beïnvloeding gevonden. Justitie wacht overigens nog op het definitieve rapport van de Landsrecherche. Volgens het eerdere feitenonderzoek ontbrak het in alle lagen van de hiërarchie aan regie, was het personeel niet opgewassen tegen de taak en kreeg het weinig tot geen instructies.

13 reacties op “Bewaker Pretu verdacht van valsheid in geschrifte”

 1. Zelfmoord ? “politie mensen” komen cel binnen. Pretu krijgt handboeien om. Hij protesteert niet want het is “politie”. Opeens van achteren een plastic zak over zijn kop, na 5 minuten is hij dood en wordt dan opgehangen. Geen sporen van geweld. Pretu heeft “zelfmoord” gepleegd.
  Ieder weldenkend mens op Curacao beseft dat Pretu is vermoord, Navarro ook, maar die schijt hem in z’n broek en wilt die pluche stoel niet inruilen voor een doodskist.

 2. En wanneer deze bewaker in de gaten krijgt dat hij de bak in gaat draaien zal hij hoogstwaarschijnlijk ook ‘plotseling’ zelfmoord plegen ?
  Of gaat deze bewaker dan eindelijk toch zingen en bekent hij datgenen wat de hele bevolking allang weet………….dat Pretu hulp heeft gehad bij zijn zelfmoord poging ?

  De SOAP is nog niet teneinde, maar het geeft wel aan hoe DOOR EN DOOR ROT dit eiland is en dat onze ‘leiders’ beter kunnen worden omschreven als lijders aan een bepaalde ziekte.

  Zal ik de dag nog meemaken dat er hier integer bestuur heerst ? Bonaire is gelukkig al op weg, daar wordt de overheid schoongeveegd en krijgen alle lapzwanzen hun ontslag.
  Nu Curacao nog.

 3. Maar als minister of ministerpresident mag je wel liegen en een land leegroven

 4. Gewoon een door en door rotte organisatie wordt er hier beschreven, zoals zovele in ons “land”, waar de persoonlijke inzet, initiatief en verantwoordelijkheid gevoelens op een dusdanig laag niveau liggen dat het om te janken is.

  Zittend en nietsdoend je geld verdienen en onmiddellijk wijzen naar een ander als er wat fout gaat daar zijn we hier wel goed in.

 5. ben blij dat de Minister aangeeft dat zijn keten bewust valse verklaringen maakt.
  dus bij elk proces hoeft een rechter niet gelijk aan te nemen wat op is gemaakt in een proces-verbaal ook de waarheid is.

 6. minister navaro, u werweet de kleine bewaker van grove nalatigheid, toch bent u de minister van justitie, u moet van de troon weg, want de eind verantwoordelijkheid valt op U. heel jammer voor onze samen leving.

 7. Eindelijk! We straffen degene met het laagste salaris. Gerechtigheid!

 8. ja nu moet er een bewaker hangen voor alle misstanden, waar zijn nu alle advocaten om deze persoon te beschermen.

  Maar de minister geeft dus aan zoals eerder dat,

  1. zijn leidinggevende medewerkers niet te vertrouwen waren.
  2. de politie ook maar zaten te liegen
  3. de bewakers ook fraude plegen

  maar de minister die dus eind verantwoordelijk is voor al deze misstanden zegt dat hij zijn werk goed doet en blijft rustig zitten op zijn pluche stoel.

 9. En de kop van de laagste in rang moet rollen… Alleen politici, comissarissen en bestuurders van overheids-nv’s en stichtingen en medewerkers Curacaohuis mogen liegen en valsheid in geschrifte plegen zonder gevolg.

 10. De inkt van het landsrecherche-rapport is nog niet droog of het eerste “foutje” wordt al ontdekt !

  Moeten wij nog geloof hechten aan de rest van deze farce die door onze gezagsdragers en politie apparaat wordt opgevoerd ?

 11. Een bekend fenomeen! De laagste in de pikorde is de klos. Ben benieuwd wanneer de rest van de keten zal worden aangepakt, maar degene die verantwoordelijk is voor het gehele systeem (de minister en de ambtelijke top) zal de dans vast wel ontspringen.

 12. 05-05-2013 is onze leider dood geschoten en 05-12-2013 is weer een zwarte leider het leven verlaten wij hebben nu echt iets te herdenken op deze datum.Speel niet langer de zwarte piet ,Navaro sta stil en zie.

 13. Ik dacht dat er geen video bewaking was ,maar nu zegt men dat er op de video beelden niets te zien was. Maar dat is dan toch logish .Andere dingen zijn niet zo snel opgelost , maar zijn eigen onschuld wel. Zeg dan ook gelijk waarom pretoe daar naar toe overgebracht moest worden. Wij willen alles weten MR Navaro ,jouw bewijs is de onze niet . Nu vandaag precies 7 maanden later komt hij met een idioote verklaring .
  Ik voorspel dat deze idioot op 7 -01- 2014 –7-02-2014enz enz ,weer met deze belachelijke uitspaken komt zonder oplossing .