• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Robert CandelariaCURAÇAO – Marvelyne Wiels, de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, heeft in een ruzie met haar plaatvervanger Robert Candelaria diens dienstauto ingeruild voor een veel kleinere auto. Dit bevestigt Sheldry Osepa tegenover Versgeperst.com. Wie zijn bronnen zijn, wil hij niet zeggen.

Vorig jaar zijn de dienstauto’s van het Curaçaohuis vervangen. Wiels kreeg de beschikking over een BMW, de directeur en de plaatsvervangend Gevolmachtigd Minister kregen een Volkswagen Passat ter waarde van ongeveer 35 duizend euro. Enige tijd geleden heeft Wiels echter de Passat van Candelaria teruggebracht naar de garage en geruild voor een tweedeurs Seat Mini.

Tracking device
Niet alleen is de auto veel kleiner in vergelijking met de Passat. Wiels deed Candelaria’s nieuwe auto ook een TomTom cadeau, echter wel met een ingebouwde tracking device waardoor ze de gangen van Candelaria kan nagaan. “Het is ontzettend kinderachtig”, zegt Osepa tegen Versgeperst.com. “Candelaria wordt al langere tijd belemmerd om zijn werk te doen. Het wordt hem zelfs moeilijk gemaakt om aan een computer te komen. Deze actie is wel de klap op de vuurpijl”.

26 reacties op “‘Wiels pest Candelaria weg uit Curaçaohuis’”

 1. Candelaria ta un bon homber , en straight .
  Wiels disrepecteert C voor alle goede service van 15 jaar voor Curacaohuis. Triestu!

 2. Asjas heeft gezegd dat ze blijft en dat zal ze laten merken ook. Wat moet Curacao met al die bekwame mensen die zonder baan worden gezet?

 3. als Nederlandse belasting plichtige zal de de Gevol Min zich moeten verantwoorden over haar gebruik van de de BMW, gelukkig maakt deze auto niet zoveel kilometers immers het is alleen bedoelt voor dienstreizen toch?
  mocht het zo zijn dat de BMW laten we zeggen tijdens het bezoek van het Koninklijke paar is gebruikt dan heeft ze een probleem.

 4. Het wachten is tot iemand van de AMRO zijn of haar mond open doet over het bedroevende functioneren van haar daar.

  Naar wat ik off the record vernomen heb is daar weken gefeest na haar vertrek en werd er voordien zelfs gezegd dat AMRO stond voor Arrogante Marvelyne Rot OP.

  Er wordt beweerd dat Wiels bij de AMRO is binnengehaald als troetelallochtoon om in de pers te scoren met de zogenaamde ruimdenkendheid van de AMRO, maar dat is AMRO lelijk opgebroken.

 5. Een beetje begrip lieve mensen

  Marf heeft het best moeilijk in Den Haag. Candelaria beschikt over een heuse diploma’s, een echte cv, en was bovendien als directeur heel succevol. Had het Antillenhuis strak in de regels en uitstekend onder controle

  Marf daarentegen…tsja.. nou, marvelyne is.. nouja…eeeeh.. gut….zeg maar…
  Ah…. : Is volgens de EZVN tenminste Marvellous. Volegens de EZVN dan he 🙂 ?!

 6. Misschien een langdurige “long-stay” voor mevrouw. Dat zal haar toch zeker niet onbekend zijn.

 7. Correctie.

  “Politiek is geen spel voor doetjes”, zeker de Curaçaose politiek niet. Daar mag gerust een flinke portie Machiavelli bij, sociale brutaliteit, cynisme en desnoods een leugentje om bestwil.

 8. Hoogmoed komt voor de val.

  De hardvochtigheid van de gevolmachtigd minister, mevrouw Marvelyne Wiels, kent geen grenzen. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat intimidatie, een familiaire Wiels trek is. Deze vrouw maakt(e) zich op tal van fronten onsterfelijk belachelijk en dat doet de coalitie feitelijk ook. Van de Rijksministerraad kan dan ook niet meer worden verwacht dat men deze hofnar au sérieux neemt.

  Een kabinet dat dit soort fratsen tolereert, is voor mij dan ook geen knip voor de neus waard. Rosaria maar ook anderen, blijken steeds meer de paladijnen van Asjes te zijn. zeker de Curaçaose politiek niet. Daar mag gerust een flinke portie Machiavelli bij, sociale brutaliteit, cynisme en desnoods een leugentje om bestwil. Rosaria, een belangrijke speler binnen de hedendaagse politiek ontbeert echter alle kwaliteiten om gekenmerkt te worden als een politieke geweldenaar. Hij is feitelijk een sympathiek doetje en daar is alles mee gezegd.

  Over Asjes wil ik maar eens niet hebben. Die man is zo door en door politiek verrot, dat ik nu ik aan de man denk, de stoom uit mij oren zie komen.

 9. het wordt tijd dat deze dame eens beseft dat ze veel schade brengt aan het land Curacao.
  Osepa heeft ook veel schde gebracht aan het land curacao, hij was de MFK marionet van Schotte.
  ik denk dat de meneer Candelaria een betere gevolmachtigde minister zal zijn dan deze 2 genoemde personen.
  maar er wordt niet gekeken naar kwaliteit, alleen naar de vriendjes die je helpt.
  Mevr. Wiels is de grote hulp geweest voor Asjes,om PM te worden, dus Asjes gaat haar niet ontslaan.
  gewoon politiek zoals het op Curacao bedreven wordt…..

 10. ach je moet het zo zien elk voordeel heft een nadeel en andersom ook

  de komende dagen zullen we zien dat de rittenstaat van de BMW, niet alleen is gebruikt voor dienstzaken maar ook voor prive.
  misschien ook nog ach de BMW stond er toch nutteloos dus mijn dochter werd gevraagd om de BMW uit te laten.
  Ook kan MW een bezoek van de belastingdienst verwachten let wel de Nederlandse belastingdienst immers ze is ingeschreven in Nederland.
  Gelukkig kan de belastingdienst daar de parkeerbonnen opvragen bij de bedrijven waar auto’s parkeren, want profiteerders betalen nooit wat prive maar laten de belastingbetaler er voor opdraaien.
  Persoonlijk vind ik 3 auto wel veel op een personeel bestand van 12,5 fte en helemaal omdat er in Nederland goed openbaar vervoer is.
  ik heb al eerder gezegd, afschaffen ons curacaohuis, ga digitaal en laat het echte werk doen door de Minister tijdens teleconferentie, voor andere zaken hebben we al Bentana di informashon die kunnen alle vragen over curacao digitaal afhandelen .
  ik was naief, en dacht we besparen 500.000, 00 gulden maar ik denk dat het wel een miljoen of 10 kost per jaar. Dat kunnen we beter hier gebruiken dan een opzit dame te belonen voor diverse zaken en uitspraken.

 11. maar wie werd dan weggepest bij de bank e.a. ontslagen enz. enz. waren het anderen YDK dan is het CON RAZON dat zij niet meer verder con blijven bij de bank of heeft zij gedurfd de yu di NLs te touchen bij de bank “:ex-abn-amro yu” ?

 12. Candelaria diende onder verschillende regeringen en gevolmachtigde ministers. 16 hectische jaren als Directeur van aanvankelijk het Antillenhuis en sinds 2010 van het Curaçaohuis, Altijd werkte hij vanuit een professionele ondersteunende blik. Jammer dat alles wat hij heeft opgebouwd nu verloren gaat onder een pathologisch leugenaar.

 13. Reactie van een schrijver
  “Wat is er nou mis met bezuinigen?
  Hij moet blij zijn dat hij gratis een dienstauto mag gebruiken. Als het hem niet bevalt dan kan meneer nog altijd zelf een BMW of een Mercedes aanschaffen en zelf de benzinekosten betalen.”

  En wat kost een BMW dan? zeker niet goedkoper als een Volkswagen.
  En waar reden de vorige bestuurders van het Antillenhuis dan in en waarom moesten deze auto’s worden ingeruild.
  Voor zover ik weet zit dhr.Candelaria al jaren naar tevredenheid op het voormalige Antillenhuis vanwaar nu deze ”pesterijen” van Wiels?
  Voor zover ik weet heeft alles in het Antillen/Curacao huis altijd naar behoren gefunctioneerd onder de voormalige GvmMins. nu sinds de ”aanstelling” van deze mevr. is het een en al gerommel en achterklap.
  Staten hoelang moet dit nog duren en is het wederom dat men daar zit te slapen?, mensen nemen jullie nou eens je verantwoordelijkheid en zorg dat deze Soap ten einde komt.

 14. Hoe vaak moeten we het nog blijven herhalen? Vanaf haar kleuterjaren is dit dametje al destructief bezig met liegen en bedriegen (iemand die haar vanaf kleins af aan kent vertelde onlangs dat zij gewoon zo is geboren, het liegen en bedriegen ligt in haar natuur). Hoe lang zal politiek Curacao het destructieve gedrag van MW nog tollereren? Dit kan toch niet? Als ze echt een politieke statement had willen maken, dan had ze alledrie de dienstauto’s ingeruild voor ecofriendly electric cars, 3 Tesla’s besteld en dan is het ok. Maar zij behandelt haar vriendjes met fluwelen handschoentjes (lees: Statia rijdt een dikke VW Passaat) en Candelaria wordt gedegradeerd tot een veredelde scooter met een dakje erboven. Komop mensen, gelijke rechten, gelijke behandeling. MW meet met 2 maten en ontpopt zich tot een falende leider met dictatoriale trekken (you are either with me, or you are against me)….Exit MW, please, liever gister dan vandaag

 15. een auto na een jaar inruilen??? wat is het verlies??

 16. De benzine rekeningen zouden wel te hoog zijn geweest. Logisch dat zo’n maatregel getroffen wordt. Wil hij ook een splinter nieuwe PC erbij hebben ofzo?

 17. Leuke dame onze Marvelous Marvelyne!

 18. Wat is er nou mis met bezuinigen?
  Hij moet blij zijn dat hij gratis een dienstauto mag gebruiken. Als het hem niet bevalt dan kan meneer nog altijd zelf een BMW of een Mercedes aanschaffen en zelf de benzinekosten betalen.

  En Oseepa (MFK marionet) die voor spek en bonen daar zat zit gewoon te stoken. Wat een professionaliteit zeg.

 19. “Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels heeft het nu op Robert Candelaria (plaatsvervangende gevmin) gemunt. Omdat zij slaande ruzie heeft met Candelaria, heeft zij de volkswagen passaat van de plaatsvervangende gevmin, laten inruilen voor een piepkleine Seat. De forse (dikke) Candelaria moet zich nu inpersen in een Seat. Dat Partido Nashonal dit pikt, verbaast mij. In de auto van Candelaria heeft Marvelyne een tracking systeem laten installeren, zodat zij kan zien, waar Candelaria is. Je kunt zeggen wat je wil van Candelaria, dat hij moeilijk is, soms koppig maar hij houdt zich als oud-politieman strikt aan de wet. Die man is integer. Aan andere kant: wat een pleefiguur die Marvelyne.”

 20. Robert Candelaria heeft als oud-agent 15 jaar fantastische inzet geleverd als Directeur Antillenhuis: strakke regels, heldere richtlijnen en degelijk beleid om er een goede organisatie van te maken. Om vervolgens terecht gepromoot te worden tot Plv GevMin.

  Om lijdzaam toe te moeten zien hoe 15 jaar werk in 5 maanden down de drain gaat doordat Amorf wil reorganiseren en facebooken met vriendjes & family om zich heen .

 21. Ik durf er bijna op te wedden dat Candelaria (ik ken de man verder niet) een hogere opleiding heeft genoten en dit met bewijzen (diploma’s) kan aantonen en ja dan kun je je klok erop gelijk zetten dat onze wannabe doctorandus (zijn chef) haar rancuneuze trekjes gaat tentoon stellen. Er zullen binnenkort wel de nodige ervaringen van haar ex-medewerkers bij de ABN Amro uitlekken.

 22. Waarom verbaast dit toch niet?

  Een Seat Mii kost 8000 euro, leuke inruil voor een 1-jarige Passaat, hou je ook nog wat over. Tracking erin om Candelaria’s gangen na te gaan? Candelaria zal de zoveelste zijn die door Marvellous Marvelyne zal worden weggewerkt.

  Bij de ABN AMRO wist ze genoeg mensen die haar durfden tegen te spreken weg te werken. Met ontslag, vernederende opmerkingen of gewoon wegpesten.Daar was ze wel heel succesvol in.

 23. tja,,,, als niets komt tot iets kent iets zichzelve niet !

 24. Men is inmiddels naar het volgende niveau gegaan lees ik. Het niveau is nu al kleuterschool.

  Pabien.

 25. Hoe veel schade moet de doorgedraaide Wiels nog aanrichten in het Curacaohuis voordat ze daar eruit wordt geschopt?

  PAIS/Rosaria, toon eens ballen!

 26. Ze moet wel voor zelfbehoud; Candelaria is 100 x slimmer dan zij, en kent het klappen van de zweep in het Curacaohuis en vormt dus een levensgrote bedreiging voor haar.