jacinta scoop-constanciaCURAÇAO – De MFK heeft bij minister Ben Whiteman van Gezondheidszorg opheldering gevraagd over het advies van accountantsbureau SOAB. Dit bureau onderzocht of de premie basisverzekering ziektekosten voor ouderen verlaagd kan worden. De partij wil weten wat de regering daarmee van plan is.

Scoop-Constansia wil weten wat er uit het onderzoek van SOAB is geconcludeerd, welke mogelijkheden tot premieverlaging voor ouderen er zijn en hoe ver de regering is met een besluit over dit onderwerp. Ook wil ze weten hoe de regering denkt de eventuele verlaging te kunnen bekostigen en of dat eventueel ten koste gaat van andere groepen belastingbetalers. Tenslotte wil ze weten of de regering daarvoor advies heeft ingewonnen bij de Raad van Advies en de Sociaal Economische Raad (SER).

Premiepercentage
De voormalige minister van Gezondheid, Natuur en Milieu is bezorgd dat de regering stilzwijgend de verzekeringspremies gehandhaafd heeft voor het volgende jaar. Volgens de Landsverordening Basisverzekeringziektekosten moet elke wijziging in de hoogte van de inkomensafhankelijke premie uiterlijk 1 december worden vastgesteld voor het daaropvolgende jaar, aldus Scoop-Constancia. Is dat niet gebeurd, dan blijven de huidige premiepercentages van kracht in 2014 en vindt er dus geen verlaging plaats. Tot nu toe heeft de regering nog niets bekendgemaakt over een nieuwe premieheffing, wat zou inhouden dat de gepensioneerden komend jaar dezelfde premielasten dragen als dit jaar.

Aanbiedingsbrief_Premies Basisverzekeringziektekosten

4 reacties op “MFK wil opheldering over SOAB-advies verzekeringen”

 1. Tja, Constantia. Een lange lijst winkeldiefstallen in Nederland achter naam. Op Curacao veroordeeld voor meineed omdat ze tegen alle regels haar dienstauto had uitgeleend aan haar broer die daarmee vervolgens feverend een ongeluk veroorzaakte. Daarna is Constantia nog eens betrapt op het vervalsen van een HBO diploma, hetgeen uitkwam toen ze bij een HBO vervolgopleiding alleen 2-en en 3-en haalde bij de examens en men daarom haar vervalste HBO diploma eens wat beter ging bekijken.

  Welke partij haalt het in haar hoofd om met een dergelijk serpent in zee te gaan?

  Natuurlijk, de Movemientu Forsa Korupshon.

 2. Het volk wil weten:

  – Waarom Constancia heeft gelogen over het ongeluk met haar dienstauto
  – Waarom ze geweigerd had samen te werken met het Prinses Wilhelmina Fonds
  – Wat ze heeft gedaan als interem-hoofd SKC
  – Wat heeft ze uitgespookt met haar zgn Constancia stichting (verdwenen subsidiegelden?
  – waarom ze haar diplomas heeft vervalst en de veroordeling hiervoor

 3. De TROEL constancia vergeet zeker een ding,dat ze al deze regels zelf in elkaar heeft geflanst,en als we haar regels hadden aangehouden hadden wij als gepensioeneerden ook de bril en tandkosten moeten betalen aangezien de MFK veel geld zelf nodig heeft om stemmen te kopen en hun zakjes te vullen,mevrouw TROEL zelf diploma vervalster, winkel diefvegge en meineed pleger,PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES alleen maar de zak van jouw vriend de Sinterklaas “lees Gerrit de Raaf” die wel bestaat.

 4. Vragen van een statenlid dat herhaald veroordeeld is voor winkeldiefstallen en meineed en betrapt is op het vervalsen van een diploma lees ik niet eens.