• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

North Sea JazzCURAÇAO – Uit onderzoek is gebleken dat internationale bezoekers van CNSJ niets met Curaçao hebben. Minister Stanley Palm van Economische Zaken: “Ze komen slechts voor het festival en gaan dan weer. Hierdoor is hun verblijf van korte duur”. Gregory Elias wil dit vanaf komend jaar veranderen.

Festivalbezoekers blijven gemiddeld twee dagen korter op het eiland dan vorig jaar. Dit komt volgens het onderzoek doordat de bezoekers niet zo zeer naar Curaçao komen voor het eiland zelf, maar puur voor het festival.

Het onderzoek
Het onderzoek keek naar de impact van de bestedingen van festivalbezoekers op de Curaçaose economie. Festivalbezoekers blijven gemiddeld twee dagen korter dan vorig jaar en gebasseerd op hun gemiddelde uitgaven per dag, gaat het om een verlies van 5 miljoen dollar voor de lokale economie, aldus professor Robertico Croes, die het onderzoek uitvoerde. Er wordt het meeste geld uitgegeven aan hotels: gemiddeld 81 dollar per dag. Croes: “North Sea Jazz heeft wel degelijk een positieve economische impact op het eiland. Echter, kan er veel meer uit worden gehaald als wij de handen ineen slaan om de ervaring van de bezoeker te verbeteren.”

Meer ondersteuning
Volgens minister Stanley Palm van Economische Zaken moet het CTB (Curaçao Tourist Board) hier meer in worden ondersteund. “Om meer toeristen uit Noord- en Zuid-Amerika te trekken, dienen zij meer te besteden te hebben vanuit de regering. Tachtig procent van de mensen komt voor het festival zelf. Er is dus werk aan de winkel. Wij moeten Curaçao meer promoten, niet alleen het festival”, aldus de minister tegenover Versgeperst.com.

3 reacties op “‘Werk aan de winkel voor Curaçao en CNSJ’”

 1. Begin eens met het festival uit te smeren over wat meer dagen. Dan kunnen wellicht de prijzen van de tickets wat omlaag en kunnen nog meer mensen genieten van de muziek.

  Dat men spreekt over een verlies van 5 miljoen is overdreven. Zonder het festival was er uberhaupt geen spin off geweest, dus er is absoluut geen verlies. Dat de hotels de prijzen fors verhogen is schandelijk. Zij zijn niet de organisatoren van het festival, maar profiteren min of meer gratis mee van de buitenlanders die naar het eiland komen. I.p.v. dankbaar te zijn en de kamers betaalbaar te houden vindt men het weer nodig om de prijzen flink op te schroeven.
  Misschien moeten zij dan ook maar gaan meedelen in de kosten van het festival ?

 2. Veel van onze vrienden gaan naar oa het jazzfestival op Aruba. Dat Cur een best slechte naam heeft is grotendeels toe te schrijven aan de – veel – te hoge kriminalidat.

 3. Tja als de hotels tijdens het festival de prijzen verhogen dan zal een toerist minder dagen blijven.. Het is ook crisis voor de toerist en voor de Zuid Amerikaanse toerist al helemaal!

  Trouwens ik ken ook veel YDK die naar events gaan in Zuid Amerika en De USA en ook alleen maar het event bezoeken en verder ook niet het land verder bezichtigen..