ivar asjesCURAÇAO – Ivar Asjes is gekozen als vice-president van de OCTA, de 22 overzeese gebieden die grondwettelijke banden hebben met Europese landen. In Brussel was de organisatie de afgelopen dagen bijeen. Ze bespraken de problematiek van de OCTA-leden.

De gebieden spraken over problemen met klimaatverandering, bouw en onderhoud van infrastructuur, energiekosten en sociaal-economische problemen. Ook stemden de deelnemers over het presidentschap van de organisatie. De 22 delegaties kozen premier Orlando Smith (British Virgin Islands) als president en zijn ambtsgenoot Asjes als vice-president.

15 reacties op “Asjes gekozen vice-president OCTA”

 1. Onvoorstelbaar zo’n dommekracht.

 2. Beste Jackson,
  Er gebeuren inderdaad goede dingen op Curacao. Maar de voorbeelden die je noemt zijn niet helemaal ” nos met por” . Al jou voorbeelden worden door Nederland betaald via Usona.

 3. @Jackson, zo is dat chapeau!

  Ik denk dat de azijnzeikers liever Scotty of iemand van de PAR op die positie gezien hadden, wat nooit zal lukken.

  Sommige mensen zijn zo extreem boos omdat ze niet meer als consultants mogen zakkenvullen. De een haalt handtekeningen op voor een zogenaamde reforma en gaat pas nadat hij die handtekeningen binnen heeft invullen wat zijn beleid zal zijn.

  Slechts een persoon heeft hiertegen geprotesteerd. De rest is bezig met eigen belangen terwijl de bevolking ze niet ziet zitten!

  Laat maar waaien.

 4. @Jackson..

  Zolang we steeds aan Nederland refereren zijn we mentaal niet autonoom.

  Je stelling : “Politiek is gewoon op een legale manier liegen en stelen…”

  Kijk, als je dat ok vind, is dit forum niks voor je.

  Als je denkt met wat kritische feedback de zaak een heel klein beetje te beinvloeden, dan meld je hier wat je van die “politiek”vindt..

  Ben blij met de positieve punten die je ziet.. Blijf ze melden!

 5. Philippe Maaskant,

  “Politiek moet betrouwbaar en consistent zijn als er enige geloofwaardigheid en autoriteit van wil uitgaan.”

  In welk land wordt er op die manier politiek bedreven? Je houdt jezelf voor de gek en dat weet jezelf ook wel. Je zoekt gewoon een reden om te mogen zeiken…

  VVD anti europa ineens pro europa.. of wilde je NL niet als voorbeeld aanhalen?

  Politiek is gewoon op een legale manier liegen en stelen…

  Zit gewoon niet zo te zeiken en kijk naar de goede dingen… deze regering heeft nog veel verbeter punten, maar ik zie tenminste het eiland Curacao opgeknapt worden door nieuwe straten, verkeersborden en op dit moment zijn ze zelfs bij Nieuwe Haven de duiker aan het verbeteren….

 6. @Jackson. Politiek moet betrouwbaar en consistent zijn als er enige geloofwaardigheid en autoriteit van wil uitgaan. PS lokt de kiezers met vooruitzicht van onafhankelijkheid, autonomie en Wiels was kampioen in anti NL geluiden. Daar is op gestemd. Ze zijn de grootste. Maar nu het er op aan komt doen ze precies het tegenovergestelde. Daar blijf ik op wijzen. Het is niet geloofwaardig.

  Ze beloven ook transparantie, en wat doen ze? Openheid (?) over Marvelyne is het meest recente voorbeeld.

 7. Philippe Maaskant,

  Als ze onafhankelijkheid schreeuwen zit je ook weer te zeiken…. het is ook nooit goed of wel??

 8. @ In derdaad Sander, ieder nadeel heeft ook zijn voordeel,al kost deze grappemaker wel een een beetje veel boel centjes,maar niet getreurd het zal niet zolang meer duren,alleen dan krijgen weer het nadeel op ons bordje,in de naam van eene Gerrit de Raaf de psychologische pathologische beroeps leugenaar.Tjonge Tjonge wat worden wij weer goed bedeeld op Curaçao met dit soort losers van de bovensteplank.

 9. Bij dit soort organisaties worden de voorzitters en vice voorzitters op gewicht uitgekozen, omdat het de perceptie is dat zwaardere mensen meer rondjes geven.

 10. @Araham
  Als hij op reis is kan hij hier geen kwaad doen
  Dus zijn reis gedrag heeft voordelen.

 11. Los van de persoon Asjes is het wel positief dat Curacao het vice-voorzitterschap heeft
  verkregen.Als Curacaose ondernemers slim zijn kunnen zij goede zaken met de overige
  eilanden doen.Goed voor Curacaose deviezen.

 12. Hoewel Asjes in Nederland is geboren en daar zijn roots heeft, blijf ik me toch verbazen over de oriëntatie van de PS (en PAIS) op Europa. Pais-partijleider Alex Rosaria was afgelopen week zelfs aan het lobbyen bij Nederlandse politici. Wat willen toch van Nederland, daar zijn we toch klaar mee (en zij met ons). Bosman wil een Gemenebest met eigen paspoorten en toelatingsregeling en nu gaan we ons op Europa oriënteren? Die tijd is toch voorbij?

  Wat doen we in de regio? Waar waren onze leiders?
  Bijvoorbeeld: deden ze mee (als was het maar als toehoorder) met

  CARICOM-Brazil Summit, Suriname (Augustus)?

  of met de ..

  Caribbean Week of Agriculture (CWA) 2013 and the Special Meeting of the Council for Trade and Economic Development (COTED) (Agriculture) in Guyana?

  Zijn we bang voor onze eigen zelfstandigheid? Het lijkt er steeds meer op.
  Kruipen we terug naar Nederland?

 13. Nou daar zal Jasjes en de Curaçaose bevolking blij mee zijn.Heeft hij nog meer goede redenen om te reizen,zijn reisgedrag zit al op het nivea van Gerrit de Raaf.Om op te vallen wat betreft op foto’s is hij GdeR al voorbij is mij opgevallen,laast met de delegatie met de Koning op het brionplein ,iedereen in het wit gekleed,Jasjes in het zwart,nu weer iedereen een het zwart,hij in het grijs,valt mij op.Dit zijn trekjes van een Narsist, trouwens dit is net zo erg als psychopatische trekjes van G de Raaf,gaat alleen maar om macht,geld en hij heeft gelijk en niemand anderst.

 14. Heeft hij daar wel tijd voor?

 15. Krijgt hij weer een creditcard.