• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VliegtuigenCURAÇAO – Curaçao loopt jaarlijks 500.000 dollar mis door te hoge tarieven voor kleine vliegtuigen. Dat zegt voorzitter Henry Veeris van Aeroclub Flightschool Caribe in gesprek met Radio Hoyer 2. Bezitters van kleine vliegtuigen in het Caribisch gebied en de VS worden volgens Veeris afgeschrikt door de hoge tarieven.

Omringende landen hebben lagere tarieven. Veeris heeft contact met vijf organisaties in de Verenigde Staten die tours in het Caribisch gebied organiseren voor sportvliegtuigjes. Deze organisaties laten Curaçao vooralsnog links liggen omdat de tarieven van het vliegveld te hoog zijn, zegt hij. Curacao Airport Partners, CAP, beweert volgens Veeris dat de tarieven zo hoog liggen om de kosten te dekken. Maar Veeris legt de schuld ook bij de verantwoordelijke minister omdat die niet uitzoekt hoe de tarieven in de ons omringende landen liggen en toestemming geeft voor de prijsverhoging. “Curaçao prijst zich hiermee uit de markt”, zegt Veeris.

Afhandeling onvoldoende
Ook de Fixed Base Operation, zeg maar de afhandeling, voldoet volgens Veeris niet. Luchthavenautoriteit CAP zou hier pas volgend jaar aan gaan werken, maar dat duurt hem te lang. Hij doet een beroep op de twee ministers die verantwoordelijk zijn voor de luchtvaart en de luchthaven, maar Veeris denkt dat er geen interesse is. “Ik heb op 11 november een brief gestuurd en nog steeds is er geen antwoord, dus dat zal wel volgend jaar worden”, aldus de voorzitter van de aeroclub.

Veeris vertelt hoe groot de belangstelling vanuit het buitenland is.

9 reacties op “‘Curaçao loopt jaarlijks 500.000 dollar dollar mis’”

 1. Curacao heeft miljoenen weggegooid aan de zogenaamde straatkussens die in het verleden door ambtenaren van DOW besteld waren.
  In totaal is er zo’n 16 miljoen aan straatkussens etc. besteld. Deze kussens worden overal te pas en onpas gelegd in plaats ze aan andere landen door te verkopen.
  Er staan nog containers vol met deze straatkussen te wachten om de Curaçaose straten en wegen mee te versieren. Ze zijn er nou eenmaal.

 2. Curacao mist ook enorme inkomsten door het immigratiebeleid van boaters en cruisers. Sinds kort aangepast tot maximaal 180 dagen per kalenderjaar en de rest van het jaar oprotten.

 3. Laat het maar zo. Sportvliegers moeten daarna met taxi naar hotel. Is ook geen reclame voor Curacao. Bovendien, als de meteo staakt, wat dan?

 4. Afgaande op de informatieborden op de airport hebben we de beste airport ter wereld: alle aankomende en vertrekkende vluchten worden er met ‘on time’ aangeduid.

  Zelfs van uitgevallen vluchten.

  Het is een complete minachting van de klant die daarvoor wel iedere vlucht 40 dollar tax mag aftikken.

  Maar directeur Adriaans, grootverdiener bij CAP, interesseert het allemaal niets.Die vind klanten maar lastig.

 5. Je moet een keer nagaan hoe moe airport van Aruba en St.Maarten is.

 6. Airport tax is al zowiezo veel te hoog vergeleken met de regio en wat je er voor terug krijgt.. Security fees voor welke security? Ook nog belachlijk dat je nog steeds bij een hokje apart je airport tax moet betalen… en mbt oude airport en nieuwe airport was de oude airport een stuk beter..

 7. Kan hier nou ook NIETS gewoon een keer goed gaan?
  Alles waar de Roverheid bij betrokken is gaat fout. NOS MES POR. Nou, niet dus!

 8. Onze airport is, met uitzondering van de parkeertarieven maar die komen ook nog wel aan de beurt, belachelijk duur.

  Voor een Mars reep betaal je 6 gulden (!) in het winkeltje beneden en voor een biertje 5 dollar.

  En ondanks dat wordt je nog eens geplukt voor een belachelijk hoge luchthavenbelasting van 40 dollar, terwijl de daarvoor gemaakte kosten door de airport al 3 maal worden gedeclareerd bij luchtvaartmaatschappijen, huurders van winkelruimte en andere concessiehouders.

 9. CAP is al vanaf het begin compleet verkeerd bezig. Hebben geen idee wat hun werkelijke taak is en focussen alleen op zoveel mogelijk inkomsten genereren. Service staat bij hen op het tweede vlak.

  Aankomsttijden van vliegtuigen worden niet getoond, parkeerplaats is een zooitje, parkeerautomaten werken niet, absurd hoge tarieven voor zowel de passagiers als de airlines zelf en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Het wordt tijd dat de regering CAP naar huis stuurt en daar mensen neerzet die WEL verstand van zaken hebben en die WEL weten waar de prioriteiten horen te liggen. Iemand die praat over ‘het vliegveld moet een experience zijn’ is rijp voor het gesticht !
  Een vliegveld is een noodzakelijk kwaad voor een reiziger en die overlast dient derhalve tot het minimum te worden beperkt.
  Als CAP niet weet hoe ze dat moeten bereiken dan wil ik ze nog wel een paar vliegvelden laten zien waar men het WEL begrepen heeft.