vivica spongCURAÇAO – De dood van de Utrechtse Vivica Spong lijkt eerder het gevolg te zijn van een ongelukkige val in plaats van verwurging. Dat stelt de contra-expertise van een forensisch-patholoog in de zaak. Dat schrijft De Telegraaf. Justitie verdenkt haar partner, de 42-jarige Mark van D., van moord op Spong.

De voorlopige conclusie van de forensisch-patholoog (het rapport is nog niet geheel afgerond) luidt dat ‘de weegschaal naar een ongelukkige val lijkt uit te slaan, en minder naar samendrukkend geweld op de hals en het gezicht’. Van D.’s advocaat Willem-Jan Ausma, eiste daarom dat zijn cliënt direct werd vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) is tegen een voorlopige vrijlating omdat de conclusies van de patholoog niet definitief zijn. Het onderzoek wordt over vijf weken afgerond. De rechtbank heeft tot vrijdag om te beslissen over de voorlopige vrijlating van de verdachte.

‘Noodlottig ongeval’
Spong werd op 2 juli 2012 levenloos aangetroffen onderaan de trap in haar woning aan de Van Brakelstraat. Op dat moment was ze hoogzwanger. Aanvankelijk werd uitgegaan van een noodlottig ongeval. Pas na maanden van onderzoek kwam haar partner in beeld als verdachte.

3 reacties op “Contra-expertise in zaak-Vivica Spong: ‘ongelukkige val’”

  1. Gelukkig heeft het wijs verstand van de Rechtbank vandaag gezegevierd ! De Rechtbank heeft heden besloten dat het voorlopige en zeer summiere karakter van het rapport onvoldoende afbreuk doet aan de ernstige verdenkingen die er tegen de verdachte zijn en die blijken uit het dossier en heeft dus het verzoek voor opheffing van de voorlopige hechtenis dan ook afgewezen. De verdachte mag dan ook lekker de kerstdagen in zijn cel doorbrengen tot aan de inhoudelijke behandeling op 20,21 en 22 januari 2014. Drechi pe!

  2. Vind ik ook.. erg erg toevallig dat je googled hoe je iemand van kant moet maken en twee weken later gebeurd het PER ONGELUK door een ongelukkige val..

  3. Opvallend dat Van D op internet ging zoeken hoe je iemand kan vermoorden zonder sporen achter te laten..