• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MensenhandelCURAÇAO – De Tweede Kamer wil dat de landen van het Koninkrijk mensensmokkel en -handel gaat onderzoeken. Een motie van Gert-Jan Slegers (ChristenUnie) en Roelof van Laar (PvdA) is gisteren aangenomen. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe groot het probleem precies is.

In het Amerikaanse rapport Trafficking Persons worden meerdere misstanden benoemd. De onderzoekers zeggen over Campo Alegre dat het “onduidelijk is hoe het wervingsproces in elkaar zit van Curaçaos ommuurde, legale bordeel dat 24/7 toegang biedt tot meer dan 120 buitenlandse vrouwen in de prostitutie”. Het rapport spreekt verder van gedwongen arbeid in de bouw, groenvoorziening en retailsector. In restaurants werken arbeidskrachten die daarvoor met een hoge schuldenlast zijn opgezadeld. Vaak gaat het in dat geval om burgers uit India en China, aldus het onderzoek. Slachtoffers van mensensmokkel zijn vaak afkomstig uit omringende landen zoals Colombia, Venezuela, de Dominicaanse Republiek en Haïti.

Bestrijding
Curaçao voldoet momenteel niet aan de minimumeisen van het bestrijden van de genoemde problematiek. Wel meldt het rapport dat de inspanningen van de regering erop vooruitgegaan zijn maar dat het eiland nog enige tijd nodig heeft om daadwerkelijk effectief mensensmokkel en -handel aan te kunnen pakken. In de afgelopen jaren voerde het Openbaar Ministerie op het eiland meerdere onderzoeken uit naar misstanden. Het uit te voeren onderzoek omvat alle landen en eilanden in het Koninkrijk.

8 reacties op “NL en eilanden Koninkrijk onderzoeken mensenhandel”

 1. Dit is te danken aan sommige ondernemers die geen minimumloon wensen te betalen.
  Op het moment dat de overheid sancties (9000 gulden) oplegt aan ondernemers die ver beneden het minimumloon betalen zal dit gedoe ophouden.

 2. @What a shame, Het is overal hetzelfde. Nederland vindt zich tolerant en discrimineert niet. Wij zijn aardig voor toeristen, en hebben geen uitbuiting van vrouwen in prostitutie. Tja..

 3. Het lijkt me dat de ex-minister van Justitie annex pimp van St Maarten Duncan in de commissie wordt benoemd. Hij weet er veel van!

 4. @hatashame, met hedendaagse slavernij kunnen ze niets (behalve gebruik maken van de diensten van de slaven en slavinnen) Met de slavernij van 150 jaar geleden hopen ze nog te kunnen cashen!

 5. Kan Schotte nu eindelijk veroordeeld worden? Die sleepte Stella van Rijn de hele wereld over en had een prive fotoslaaf.

 6. Opvallend dat bijna niemand hier een mening over heeft en er helemaal niks mee doet, maar als het gaat om slavenhandel die 150 jaar geleden is afgeschaft, staan we allen klaar om te beschuldigen en elkaar dingen lopen te verwijten. Maar als het er op neer komt dat het vandaag de dag nog overal aanwezig is, kijkt iedereen de andere kant op.
  Hypocrieten

 7. Hallo moeten wel wat vrouwen blijven bij de sneks!

 8. Het werd tijd!!!!!!!!!!