Foto Novum/AP: Nelson MandelaCURAÇAO – Het gaat niet goed met Nelson Mandela, maar de voormalige president van Zuid-Afrika voert op zijn ‘sterfbed’ een moedige strijd. Dat hebben familieleden in een interview met de Zuid-Afrikaanse nieuwszender SABC gezegd.

“Tata is nog steeds bij ons, sterk, moedig zelfs, bij gebrek aan een beter woord …. op zijn ‘sterfbed’ brengt hij ons lessen bij; lessen in geduld, in liefde, lessen in tolerantie”, aldus Mandela’s dochter Makaziwe.

Vechtlust
“Ieder moment dat ik bij hem ben, ben ik verbluft. Er zijn momenten dat ik mezelf moet knijpen dat ik de dochter ben van deze man, die een strijder is, zelfs als je kunt zien dat hij moet worstelen, maar de vechtlust is er nog steeds.”

Thuis verzorgd
Mandela lag afgelopen zomer bijna drie maanden in een ziekenhuis in Pretoria, waar hij in juni met een terugkerende longontsteking was opgenomen. Het 95-jarige anti-apartheidsicoon werd in september ontslagen en wordt sindsdien thuis verzorgd. Zijn toestand werd steeds omschreven als ‘kritiek maar stabiel’.

© Novum

www.versgeperst.com