• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Lydia EmerenciaCURAÇAO – Gezaghebber Lydia Emerencia van Bonaire legt haar functie per 1 maart 2014 neer. In goed overleg met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is dit besloten. Dit schrijft Caribisch Netwerk.

De Rijksdienst Caribisch Nederland informeert dat Plasterk aandachtig de bestuurscrisis heeft gevolgd en ook de ontstane situatie tussen de gezaghebber en het bestuurscollege.

Motie
“Voor het ministerie staat centraal dat de democratie van Bonaire haar werk kan doen en de eilandsraad te laten spreken. Dit heeft de eilandsraad gedaan op dinsdag 26 november door een motie van wantrouwen tegen de gezaghebber aan te nemen”, aldus de officiële reactie van BZK.

Inzet
Volgens BZK heeft Emerencia inhoudelijk een aantal wezenlijke thema’s aan de orde gesteld, die horen bij het functioneren van het eilandelijke bestuur. De thema’s waar Emerencia veel aandacht aan heeft besteed tijdens haar korte periode als gezaghebber, waren onder andere integriteit in het bestuur, veiligheid, publieke orde en goede kwaliteit van het bestuur.Volgens BZK heeft Emerencia aangegeven de democratische wens van de eilandsraad te zullen respecteren. Plasterk heeft haar bedankt voor haar inzet voor Bonaire.

2 reacties op “Emerencia ontslagen per 1 maart 2014”

 1. Kan ze nog 4 maanden lang op de kosten van Bonaire de wereld rondreizen.. Emerenancia zal goed bij de MFK passen

 2. Een zeer integer en bekwaam bestuurder wordt gedwongen ontslag te nemen vanwege de corrupte elementen in de Boneriaanse politiek. Sad!!!

  Roos Pourier
  ex Raadslid voor Partij van de Arbeid Amsterdam