ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes vertegenwoordigt ons eiland in de Belgische hoofdstad Brussel. Daar zijn landen en gebieden die directe banden hebben met Europese landen bijeen in de Caribbean Overseas Countries and Territories Council (COCTC). Het is de twaalfde editie van deze bijeenkomst.

Zeven van de elf leden hebben een delegatie afgevaardigd. Turks & Caicos heeft inmiddels besloten ook lid te worden. Tijdens de vergadering is onder meer gesproken over een aantal ontwikkelingsprojecten en over het stimuleren van middelgrote en kleine ondernemingen.

Asjes_reunion COCTC

1 reactie op “Asjes in Brussel”

 1. De 12e editie? Zo.. De club is – dacht ik te lezen- opgericht in Curacao in april 2012. Er wordt dan hard gewerkt en veel gereisd? Kan me niet herinneren in April 2012 er iets van in de pers gelezen te hebben. Maar toen waren het politiek roerige tijden.

  In september 2012 vergaderde de club in Copenhagen en toen was het handiger om onze gevolmachtigd minister er heen te sturen. Die zit toch in de buurt. Maar Marvelyne er zit en nu we weten wat Marvelyne Wiels wel en niet kan, doet Asjes het maar zelf. Minder genant voor Curacao.

  Het is trouwens een rare verzameling van landen en kennelijk komt ook niet iedereen meer. Het lijkt me dat de belangen van: Anquilla, Aruba, Bonaire, BVI, Cayman, Montserrat, Saba, St Eustatius, St Maarten, en Curacao niet op veel plaatsen gelijk lopen.

  Maar.. we zien elkaar nog eens en we dronken een glas…?
  Het verslag aan de Staten zal het wel duidelijk maken.
  Wacht met spanning…