• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

lydia emerenciaCURAÇAO –  Lydia Emerencia heeft vorige week haar ontslag ingediend na een motie van wantrouwen van de eilandsraad. In de sociale media en op de radio doen verschillende Bonairianen een oproep om vandaag naar het Eilandraadsgebouw te komen. Dat schrijft Caribisch Netwerk.

Aanwezigen worden gevraagd een kaars mee te nemen als symbool van hoop, maar ook ‘de brandende vlam van het verzet’. Een groep vrouwen die zich ‘damanan balente’ (moedige vrouwen) noemt, vraagt iedereen om zich om 18.30 uur te verzamelen bij het oude LTS-gebouw waar de eilandsraad vergadert. Vandaag vindt er om 19.00 uur een eilandraadsvergadering met een spoedeisend karakter plaats. Deze is aangevraagd door de coalitiefracties UPB en Santana. Voornaamste agendapunt is het afscheid van gedeputeerden Silvana Janga-Serfilia (fractie Santana) en Burney El Hage (UPB) en de benoeming van hun opvolgers.

Laffe wijze
De demonstranten willen gelijk met de eilandraadsvergadering hun steun betuigen aan Emerencia, hoewel zij de vergadering niet voorzit. Zij is tot 15 december met vakantie. Op een poster verspreid via sociale media staat de vermeende reden voor de motie: “Emerencia, de enige met moed en wil om de corruptie aan te pakken, is op laffe wijze door het eilandbestuur uit haar functie gedwongen”. Het huidige bestuur, gesteund door de fractie UPB/Santana, krijgt het ook ervan langs voor wat betreft hun positie binnen het Openbaar Lichaam Bonaire. Rafael Santana wordt ervan beticht ‘zetelkaper’ te zijn, omdat hij de enige zetel van de partij PHU meenam. De rest van de regerende UPB-politici wordt bekritiseerd als verdachten van fraude. “Het werd hen te heet onder de voeten”, luidt de poster.

Sympathie
In juli kreeg Emerencia tijdens een eerdere solidariteitsdemonstratie veel steun toen zij een ultimatum kreeg van de coalitie UPB/Santana om op te stappen. Toen heeft de coalitie, na de massale steun aan Emerencia, de motie van wantrouwen niet doorgezet.

1 reactie op “Solidariteitsdemonstratie voor Emerencia”

  1. Emerancia op vakantie.. ? ze is al de hele tijd op vakantie.. Kwa airmiles komt ze heel dichtbij Schotte…