• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Henk Pasman plaatst zijn vraagtekens bij de transparantie van de Reforma-beweging van Gerrit Schotte.

Tijdens het middag- en avond nieuws van TeleNotisia verschijnt elke dag de afgelopen twee maanden een reclamespot van Reforma. Totaal heeft dat ongeveer nu 40.000 gulden gekost. Het is ondertussen geen oproep voor handtekeningen meer. Vraag is nu: welke geldschieters zitten hier achter en met welk doel? Wie heeft 40.000 gulden en meer ervoor over om een verzoek in te dienen bij de Staten van Curaçao voor het aanpassen van de Staatsregeling en/of kiesstelsel? Er niets concreets word voorgesteld.

Transparency International heeft haar rapport uitgebracht en daar staat onder andere onder de aanbevelingen onder punt 2 het volgende: “The transparency of political party financing requires particular attention”. Schotte komt als enige naar voren als woordvoerder en iniatiefnemer van Reforma en verklaart dat het geen politiek issue is, maar op internet is er een duidelijke relatie te zien met zijn partij MFK en ook de laatste bijeenkomst voor handtekeningen is georganiseerd vanuit de MFK-sede, inclusief muzikaal spektakel. Hoe transparant is deze Reforma-actie nu eigenlijk naar de burger toe? Stel dat deze reclame doorgaat tot aan de verkiezingen, dan is er pakweg driekwart miljoen aan uit gegeven!

13 reacties op “Ingezonden: ‘Wie zit er achter Reforma?’”

 1. Henk wil jij misschien met jouw uitlating beweren, dat jij over het onderwerp “reform” hebt?
  Jij hebt het over geheel iets anders, gossip die weinig relevant is. Lees zelf maar! Transparantie vergt gedegen kennis, meer dan dat jij veronderstelt. Het Eiland beschikt er niet over, daarom is er niets transparant maar duister en corrupt…. en maar transparant willen zijn……zonder kennis.…

  Sjors,
  Jij snapt er alles van en dat is zonder enige beheersing, gelijk persoonlijk worden en starten met lafbekken, bij gebrek aan beschaving en beheersing. Jullie standaard is gelijk jakhalzen en geldwolven. Het is goed dat jullie onbewust zijn van jullie erbarmelijke onderlinge situatie.
  Weet je, zolang ratten van andere ratten kunnen ratten, leven zij….maar hoe?? Echter, is er niets meer te ratten, dan vreten zij elkaar op! En op die weg zitten jullie, let maar eens goed op!

 2. @ R.Willems
  Goed lezen en niet van onderwerp veranderen!
  Het onderwerp is niet reform, maar de transparantie van de financiering van tot nu toe 40.000 gulden aan TeleCuraçao en dan nog buiten beschouwing wat de zaterdag actie met muziek spectakel gekost heeft! Wie betaald dit?

 3. @R.Willems, Je snapt er niets van.. Ga je eerst inlezen over het onderwerp.. of beter hou je bezig met Belgische dingen!

 4. Als Statenvoorzitter was Asjes een fervent aanhanger van het kabinet Schotte. De ondemocratische handelingen destijds van Asjes waren daar het bewijs van. Had Asjes liever een kabinet MFK en PS gezien en liep Wiels in de weg.? Het schoot me zomaar te binnen.

 5. Hetzelfde boeventuig die de mavo kabouter in het zadel hebben geholpen. Lijkt mij niet moeilijk te begrijpen.

 6. Het gaat over reform, wat is er verkeerd daarmee en waarom? Neem bv het onderwijs: U vindt het pico bello?

 7. Asjes + Schotte = dezelfde partijfinancierders (VD Dijs, Dos Santos, Pizziollo en Prins).

  Vorig jaar probeerde Asjes ook Schotte op het pluche te houden. Dit is een andere manier. Oude wijn in nieuwe zakken.

 8. @abraham,

  ja hoor Cooper gaat gewoon weer de partner worden van MFK.
  Dan hebben we weer een maffia regering…
  Dus hopelijk gaat deze reforma niet lukken.
  maar ze hebben duidelijk geld genoeg voor reclame en ze kunnen met dat geld weer de stemmen kopen van ongeschoolden uit de mondi.
  die hebben toch niets te verliezen…..
  dus we zijn van Gerrit de Raaf nog niet verlost….!!!!

 9. Net of de gemiddelde YdK het zal interesseren wie er achter zit en als ze het wel weten zal het hen een biet wezen…

 10. @ Henk,Noem mij eens iets op wat deze Gerrit de Raaf wel transparant doet,dit zijn duidelijk weer de trekjes van een psychopaat met een zeer grote reputatie van pathologische leugenaar achter zijn naam.Gerrit de Raaf kan en wil niet begrijpen dat de Job MP niet meer voor hem IS weg gelegt en waarschijnlijk begrijpt hij ook niet,dat ook, al word zijn MFK de grootste partij er geen andere partijen met hem zaamen willen regeren,zie hoe Wiels en Hij zelf de PAR buiten spel hebben gezet,een voorbeeld zou zijn PVV al krijgt die 45 % van de stemmen zal er altijd water bij andere partijen gedaan worden om de ramp PVV niet te laten regeren,nou de MFK is zo’n zelfde RAMP dat hebben we wel kunnen zien en nu nog hebben en voelen wij er pijn van.Maar op CuraCrim kan je nergens zeker van zijn hier zitten de PS en MFK en MAN zo maar weer op elkaars knuppel?.HET ZOU EENS GOED ZIJN DAT DEZE REGERING DIE HET VOLK BIJ ALLES WIL BETREKKEN EENS EEN DUIDELIJK KLEUREN FOLDER ZOU LATEN MAKEN WAAR SPYCHOPATEN EN PATHOLOGISCHE TREKKEN AAN TE HERKENNEN ZIJN,IK DENK DAT MEER DAN DE HELFT VAN ONZE BEVOLKING HET NIET WEET,ASJES EEN KANS VOOR OPEN DOEL ZOU IK ZO ZEGGEN,BEN BENIEUWD.

 11. Er zit “geld” achter Reforma. “Geld” wil altijd meer “geld” worden.

  Het gezicht van Reforma wordt bepaalt door een fraudeur die daar al eens voor veroordeeld is. Voor hem geldt het bovenstaande dus overduidelijk ook.

  Daarnaast wie profiteert met meest van aanpassingen van het huidige stelsel? Niet de gemeenschap, maar zij die nu niet aan de bak komen binnen het kader van de huidige regels. Maak de tekening maar af en kleur de plaatjes, en zie welke viezigheid er verschijnt.

  Volksverlakkerij tbv persoonlijk gewin is het.

 12. Als het OM haar werk zou doen zou de gehele MFK in de gevangenis zitten.. Ik vraag me af waarom het OM niets doet..

 13. Goede vraag! Nada nada transparantie, goed oppassen dus!