Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke PlanningCURAÇAO – De Julianabrug is gisteren weer aan beide kanten opengesteld. De onderhoudswerkzaamheden aan de Julianabrug zijn volgens plan verlopen en binnen de gestelde termijn gedaan, zegt minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning in gesprek met Radio Hoyer 2.

De noordelijke kant van de brug was de afgelopen zes weken afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. “Het geeft veel voldoening dat het project goed is verlopen”, aldus Balborda. Er zitten 8000 manuren in de werkzaamheden, maar Balborda verwacht dat het tweede gedeelte sneller klaar zal zijn. De zuidkant van de brug wordt pas in maart onder handen genomen, zodat de werkzaamheden de festiviteiten van de komende maanden niet in de weg zitten. Dan moeten overigens de vangrail en de reling ook hersteld worden.

Lassen
Critici begrepen de afgelopen tijd niet dat er aan de brug gelast werd, omdat dit slecht zijn voor de brug. Balborda veegt de kritiek van tafel en zegt dat er lokale en Nederlandse specialisten bij het onderhoud betrokken waren en alles is volgens de minister conform de normen gedaan.

Begroting
Op de begroting staat 5,5 miljoen gulden voor het onderhoud en daar is nu volgens de minister 2,7 miljoen gulden van gebruikt. “Dit bedrag stond al op de begroting en maakt onderdeel uit van de 40 miljoen die we dit jaar aan infrastructuur besteden”, zegt Balborda.

Earl Balborda in gesprek met Rick Hart

14 reacties op “Balborda: ‘Onderhoud Julianabrug conform plan’”

 1. Ik heb het helemaal gehad met Balborda. Die man is opgeleid tot het dichtlikken van enveloppen met salarisstrookjes als assistemt personeelszaken maar vliegt nu de wereld rond om luchtvaartverdragen te tekenen!

  En keer op keer gaat hij de fout in. Werd hij laatst door het SBTNO op vingers getikt vanwege het voordragen van ongeschoolde en onervaren vriendjes als toezichthouders bij de FKP, nu is hij weer teruggefloten omdat hij hetzelfde heeft gedaan met toezichthouders bij het Kadaster!

  Hoe lang kan deze man, een ongeleid projectiel, nog doorgaan met het aanrichten van schade? Heeft men in de Staten de ogen gesloten?

 2. Geachte , Zorro
  De Geschiedenis van Juliana Brug is :dat de Nederlanders hebben Juliana Brug eerst gebouwen ,maar het is ingestorte .
  Daarna komen de Amerikaanse de Juliana Brug opnieuw bouwen ,en het brug bestaat nog steeds

 3. @ Jacinto Daal. Een deskundige moet u altijd respecteren.

  Niets moet, maar ik doe het wel, indien ik iemand als deskundige kan beschouwen en jouw deskundigheid reken ik daar dus niet onder, integendeel. Vologens wiens bestek is trouwens de Julianabrug gebouwd? Wat is eigenlijki Europeaans?

 4. Geachte , Zorro
  Een deskundige moet u altijd respecteren.
  Ten eerst een Nederlandse Verfkenner hebben niet zo veel verstand dan Antilliaanse Verffabriek in Antilliaanse Technieken maar wel in Europeaanse Technieken .
  Verfkennis ligt aan de kennis van de Technieken die u beheers
  Volgens mijn hier zijn sommige Technieken :
  1. Amerikaanse Technieken.2 Spaanse Technieken. 3 Europeaanse.4 Antilliaanse Technieken .
  Deze zijn de Technieken die ik kent en die ik beheersen

 5. @Jacinto. Wijsneus. Er komt echt wel meer verfkennis dan van de Antilliaanse Verffabriek of jouw schilderijverf bij kijken. In Nederland zijn internationale verffabrieken. Er is trouwens nog niet bewezen, dat de klus niet goed gedaan is.

 6. Geachte Earl Balborda
  Om een keuze te maken voor een geschikte Verfsysteem .
  Voor het onderhoud schilderen van Juliana brug .
  Moet u met al respect in handen van Antilliaanse Verffabriek laten .
  Antilliaanse Verffabriek is deskundige in alle soorten Verfsystemen .
  En niet de Schilderbedrijven ,want ik heb vroeger vaker hun Schilderwerken gecorrigeerde

 7. Het zal niet de politiek van Curacao zijn als hier geen feestje voor gevierd moest worden. Kortom gisteren was er een receptie boven op de brug met catering omdat fase 1 werd opgeleverd. Nu doen ze de vangrail en als die klaar is, vast ook een feestje. Dan de andere kant, feestje nr 3, dan schilderen van de railing, weer een feestje en dan natuurlijk een groot feest, omdat alles helemaal klaar is. Dan heb ik het nog niet over die oneindig veel andere stukken asfalt waar nu aan gewerkt wordt. Ik ben benieuwd hoeveel er van die 40 mln besteedt wordt aan de catering van de opleveringen.

  Hoe kan je jezelf nu serieus nemen, met deze poppenkast!

 8. Balborda veegt de kritiek van tafel en zegt dat er lokale en Nederlandse specialisten bij het onderhoud betrokken waren en alles is volgens de minister conform de normen gedaan.

  Hoi Lionfish nederlands lezen is blijkbaar moeilijk voor jou maar er staat lokale en nederlandse en niet alleen nederlandse.Gaat er eindelijk iets goed dan is het nog niet goed.

 9. Graag wil ik ook weten wat het plan is met de stoplichten bij Palu Blanku?
  ook, de andere kant van de weg naar POST 5?

 10. En wat is het plan met de stoplichten bij Palu Blanku??

  Trouwens iedereen de brug is open dus je hoeft niet meer allemaal via Schottegat West rijden!! gewoon over de brug zoals altijd!

 11. Elke project kent de volgende aspecten:
  1. Enthousiasme
  2. Ontnuchtering
  3. Straffen van ontschuldigen
  4. Belonen van hen die er niks mee te maken hadden.

  Wat is hier bij dit bericht het goede antwoord?

 12. “Dit bedrag stond al op de begroting en maakt onderdeel uit van de 40 miljoen die we dit jaar aan infrastructuur besteden”, zegt Balborda

  Wat is het nu? Is asfalt, brug werkzaamheden, containers straatkussens enzo ook inbegrepen? Dan kan dit bedrag wel kloppen…

 13. Pijnlijk dat op tijd werken blijkbaar alleen kan als je alles door een bedrijf uit Nederland laat uitvoeren. Nu gaat de locale aannemer aan de slag met de rest. Ben benieuwd.

 14. Ik vertrouw die Balborda niet. Hoe kun je iemand die opgeleid is tot het bijhouden van personeelsfiles belasten met verkeer?

  Toen hij als leden van de raad van commisarissen bij de Fundashon Kas Popular enkele ongediplomeerde vriedjes voorstelde met geen enkele bestuurlijke ervaring wist ik genoeg: Balborda deugt niet maar presenteert zich als de geslaagde politcus.

  Balborda is een luchtkasteel. Gebakken lucht,