Foto Anthony Saiji: Omayra LeeflangCURAÇAO – Er is beroering ontstaan over de aanschaf van 45 politieauto’s voor naar verluidt tien miljoen gulden. Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang plaatst vraagtekens bij deze aankoop en wil antwoord van Minister Nelson Navarro van Justitie. Versgeperst.com sprak met haar.

Leeflang: “Ik wil opheldering over deze zaak. Er is niets bekend over een openbare aanbesteding. Navarro zei in een interview met Radio Direct dat tien van deze 45 auto’s speciale politieauto’s betreft, maar antwoord op mijn vraag heb ik niet gekregen. Hij gaat niet in op mijn vraag over de openbare aanbesteding”. De overheid is volgens Leeflang bij uitgaven boven de 5000 gulden verplicht om een openbare aanbesteding te doen.

Vervanging
De 45 nieuwe auto’s lijken deels ter vervanging van oudere politieauto’s. “Ik heb vanuit eigen bronnen vernomen dat er veertien auto’s uit de roulatie worden gehaald in het eerste kwartaal van 2014. Dit kan een negatief effect hebben op het functioneren van de politie. Ik wacht zijn reactie af”, aldus het Statenlid.

32 reacties op “‘Tien miljoen gulden voor 45 politieauto’s, hoe kan dat?’”

 1. Investering om te modernisering om een betere service te verspreiden is het mogelijk .
  Want de moderne equipment kosten heel veel geld , en als u standaard begroting is te laag .
  Dan bent u verplicht om financiering lening te zoeken , en dat is normaal .

 2. Waarom geeft ze nu niet toe dat dit verhaal uit de duim gezogen is?
  En zo blijft ze de feiten verdraaien.
  Er is gewoon niets besteld!

  @yukamba, je hebt het door.

 3. Nice gear, now Naf 15,000 per officer for special American “Cops” training to drive these tech wonders (Kit and Michael), a solid IT team to support it and of course we can’t forget insurance right?
  Dont forget a fully integrated and automated database to track the “bad guys”! (Tax, criminal records, registry, hospital, immigration, etc)
  Wanna bet Philip Maaskant will still be sending me emails for his wikicrimes page in a year?

 4. Raar dat de meesten niet goed luisteren naar wat de Minister zegt. Op de begroting is 7,2 miljoen guldens gereserveerd voor aanschaf van materiaal voor de politie. Hij zei niet dat 7,2 miljoen voor aanschaf van 45 auto’s is. Een echte politieauto met alles erop en eraan kost tussen de $ 30.000 en $ 35.000 per stuk. Van die 7,2 miljoen moeten ook nog de nieuwe wapens en bulletproof vesten voor de politie betaald worden.

 5. @ $. Wat ben je toch een onnozelaar zonder enige kennis van zaken, want diezelfde persoon vraagt helemaal niets. 11.000 per jaar per jongere is het bedrag dat reeds betaalt wordt voor jongeren in de sociale vormingsplicht. Die wet is sinds 2005 van kracht. Als parlementarier heeft ze een wetsvoorstel gemaakt. Als de wet wordt aagenomen gaat de betreffende minister het uitvoeren en niet Leeflang. Begrijp je het nu wel?

 6. @$, je weet toch dat dit soort dingen nooit transparant gaan.. Bewijzen ga je niet zien!

 7. Was het vroeger toch heel wat simpeler, was de DP aan de macht reed de politie in Fords was de NVP aan de macht dan reden ze in Chevrolets.

 8. En dezelfde persoon wil wel 11 miljoen gulden voor scholing in agricultuur. Waarom een miljoentje meer? Was 10 miljoen soms net ietsie pietsie te weinig?
  Agricultuur-onderwijs kan gewoon bij natuurkunde toegevoegd worden daar heb je geen 11 miljoen extra voor nodig. Een pot nat, en de pot verwijt de ketel.

  Verder wil ik eerst de bewijzen zien. Waar staat dat er voor 10 miljoen aan auto’s besteld is?

 9. Dit laat weer zien hoe men de bevolking en de belastingbetaler voor de gek houdt. De vraag is waar en bij wie de bestelling van de dienstauto’s gedaan is?
  Is er een bevriende autodealer van de minister bij deze deal betrokken geweest?
  Waar rook is is ook vuur.

 10. Nou heb ik in Nederland wel eens een aflevering gezien van “wegmisbruikers” en als ik dan de argumenten lees die ten tonele worden gevoerd zie ik Paco en zijn Pancho met hun dikke pensen al achter het stuur zitten van hun 200.000 duizend gulden kostende bolide en met een zeer stomme blik naar al die apparatuur kijken en dan hoor ik één van hen zeggen: ta ki koi pendew esaki ta ?

 11. Beste yukumba, zomaar even een opmerking, deze 10 miljoen zijn onze centen (alhoewel centen ?) die 20 miljoen voor dat schip waren Nederlandse centen, als ze het niet op die manier besteed had (alhoewel besteed ?) had ze die centen niet gekregen en ook jij moet weten dat “niet geschoten altijd mis is”. Ik weet van die andere zaken te weinig af om er iets zinnigs over te zeggen. Het enige wat ik zeker weet is, dat wij het volk van Curaçao, via links of rechts belazerd worden.

 12. Aan het commentaar van Huh: dat is nou wat men een afleidings maneuvre noemt.

 13. Zou de gemeenschap nu wel eerlijk voorgelicht worden over de gang van zaken rondom deze aanschaf, en het al dan niet openbaar aanbesteden?
  Of gaan we er WEER achterkomen dat de boel verdraait is en aangepast aan zelf verzonnen criteria ipv de regels die er voor staan?
  Gaan we weer rond de brei heen draaien en liegen zoals gebruikelijk, waarbij ik er nu dan al vanuit ga dat onze eigen dictator dan weer vrolijk mee liegt?.

 14. @Nice, gelukkig ook geen ‘gratis’ druktank waar we achteraf wel de volle pond voor moeten betalen inclusief wurgcontract ten behoeve van familieleden van politiek leiders..

 15. Het zijn tenminste geen zogenaamd ”nieuwe” brandweerwagens en ”nieuwe” druktank etc. Oud voor de prijs van ”nieuw.”

  Hoop dat deze wagens volledig uitgerust zijn met de aller nieuwste snufjes erop en eraan.

 16. Een op 4,5 auto een speciale auto. Een te hoge percentage. Vooral voor een eiland dat moet bezuinigen. 40 auto’s aanschaffen tegen 70.000 gulden per stuk en 5 volledig geautomatiseerd met de modernste technieken kom je op de helft van de genoemde uitgaven uit.

 17. Zullen wel de mercedessen zijn die oud gedeputeerde Lak wilde voor de gedeputeerden..

 18. het voordeel van deze dure auto’s zijn.

  1. computer aan boord voor te checken, gestolen, belasting betaald, verzekering betaald, gekeurd. eigendom van een misdadiger allemaal zaken waar we war aan hebben.
  2. alle handelingen van verdachte en politieagent worden vast gelegd.
  3. vanuit de centrale kan de leidinggevende mee kijken wat de agenten doen
  4. GPS bepaling waar de politie auto is

  het kost wat maar dan heb je ook wat

 19. by the way , Mevr Leeflang heeft gelijk dat er een openbare aanbesteding moet zijn.

 20. onze auto ,s moeten wel een beetje bling bling hebben.

  Goede politie auto,s moeten natuurlijk wel goede apparatuur hebben en niet alleen een beetje overspuiten en de naam politie er op hebben.
  volgens diverse bronnen kost een politieauto met alles erop en eraan tussen de 175.000 gulden tot 225.000 gulden afhankelijk van de koers.
  wat hebben we dan, camera s, computer verbindingen, kluis voor wapens, etc.

 21. Het valt me op dat iedereen over een bepaalde kwestie blijft zeuren en de ogen sluit voor dingen waarvan ze misschien zelf voor verantwoordelijk waren???

 22. Gaat ze ook vragen stellen hoe het komt dat Curacao een rare waarschuwingen van de EU gekregen heeft i.v.m. overbevissing? Of werkt mevrouw ad-hoc?

  Het valt me op dat iedereen over een paalde kwestie blijft zeuren en de ogen sluit voor dingen waarvan ze misschien zelf voor verantwoordelijk waren???

  Misschien moet Pasman of John deze vragen gaan stellen want die durven het wel.

 23. Ze vergeet of weet niet dat er ook 45 “schaduw” auto’s bijgeleverd moesten worden. Je weet wel auto’s voor privé doeleinden van de kopende partij. Toch blijf je dan op zo’n 100 duizend gulden per auto zitten en dat vind ik zelfs erg veel. We checken het out.

 24. Wat zijn dat voor auto’s? Rolls Royces? De prijs komt in ieder geval aardig in de buurt.

 25. Naf 10 miljoen voor 45 auto’s is 220.000 per auto. Lijkt me wat veel. Kan iemand hier iets over uitleggen?

 26. Als de genoemde cijfers kloppen, 45 politie-auto’s voor 10,000,000 gulden, houdt dit in dat een dergelijke auto ca. 222,222.22 gulden per stuk kost. Dat lijkt wel erg duur voor een dergelijke auto; gaat de politie nu in kogelvrije porsches rijden of spelen andere zaken een rol in deze aankoop?

 27. Wat voor auto’s zullen dat dan wel niet zijn a Naf 222.222,22 , willen ze porches of zo hebben
  Wie o wie vult er ook z’n zakken mee.

 28. Gemiddeld Nafl. 222.000,- per dienstauto lijkt me dan ook rijkelijk veel………..of ze gaan wellicht in dikke vette auto’s rondcrossen.

 29. 450.000 ANG per auto ? dan zijn het zeker Ferrari ‘ s

 30. Nou, dan krijgen we wel heeel speciale politieauto’s; Porsche’s of een ander exotisch merk… Gemiddeld ANG 222,222.22 per stuk!!!

 31. 222.000,- per auto. Kan toch? Misschien zijn het Lamborghini’s.

 32. Goh Omayra.
  Een opleidings schip van 20 miljoen voor 18 leerlingen.
  Ligt nog ergens aan de ketting.
  Een golfbaan van 20+ miljoen van een failliet hotel.
  En het water ook nog.
  30 miljoen van uts waar maar 10 is te vinden in suriname
  En de lijst gaat verder en verder.