marije vadersCURAÇAO – Marie José Eisden is niet langer de advocaat van Burney ‘Nini’ Fonseca. Dat heeft zij vanochtend bekendgemaakt, meldt Caribisch Netwerk. In plaats van het kantoor Inderson Advocaten, waar Eisden partner is, neemt Marije Vaders de verdediging over. Vaders is de voormalige partner van Inderson.

Burney Fonseca (44) wordt door de politie gezien als het technisch brein achter de moord op Helmin Wiels. Hij werd in juli gearresteerd in de wijk Koraal Specht. Hij zou ook opdrachtgever zijn van de moord op Raul ‘Bolle’ Marrinez, waar Luigi ‘Pretu’ Fiorentina voor vast zat.

Opmerkelijk
De keuze voor Marije Vaders is opmerkelijk. Zij was ook de raadsvrouw van Pretu. Op haar verzoek werd die naar Barber overgeplaatst. Daar pleegde hij volgens de autoriteiten zelfmoord. Advocaat Vaders was niet bereikbaar voor commentaar. Advocaat Eisden zegt in het kader van haar zwijgplicht niet meer over deze zaak te kunnen zeggen.

12 reacties op “Hoofdverdachte zaak-Wiels neemt andere advocaat”

 1. Nardy, Vaders is trots op haar bijname Devils Advocate.. en dan past deze client er goed bij!

  Misschien kan ze bij Peterson en Sulvaran als partner gaan werken.. die hebben ook veel ervaring met verdedigen van foute mensen..

 2. goede zaak van de advocaat Eisden om de zaak over te dragen, immers je moet altijd het beste voor hebben met je client.
  Meesters Vaders kent alle in en out van haar verdachte Pretu deze kunnen handig zijn voor de verdediging van deze verdachte.

 3. Door deze zaak over te nemen stelt mr. Marije Vaders, waarvan de meeste mensen al vonden dat ze de belangen van Pretu niet goed had behartigd met de dood als gevolg, zichzelf bloot aan nog meer speculaties.

  Ik hoop voor mr. Vaders dat ze haar eigen belangen, haar imago en potentiële conflicts of interests goed heeft afgewogen en weet waar ze mee bezig is. En dat ze de loep en een hoop voorspelbare negatieve publiciteit kan behandelen in het belang van haar cliënt. Zoals ze weet wordt dat namelijk van advocaten verwacht. Vaders kan zich dus ook niet meer verschuilen achter enige vorm van naïviteit of onwetendheid in deze.

 4. Dit moet verboden worden dat een advocaat twee verdachten over een zaak verdedigt.

 5. Er moet een wetswijziging komen dat dit verbied. Dat een advocaat slechts `e`e n verdachte mag verdedigen aangaande een bepaalde zaak. Hoe kan of gaat ze de verdachte objectief verdedigen?.

 6. ja hoor, weer een die zelfmoord gaat plegen met een truitje???

 7. Ze hebben de trui van Petru nog bewaard!!

 8. Op vuilnismannen wordt vaak ten onrechte neer gekeken, maar als je kijkt naar het veel ergere vuil waar advocaten mee werken vraag je je of waarom ze nog de grote mijnheer en grote mevrouw spelen in bekakte waterplaatsen als San Tropez en New York.

 9. Toen Marije Vaders Pretu bijstond was haar advies steevast: beroep je op je zwijgrecht man, ze kunnen je niks maken. Ennuh, ik laat je overplaatsen, want het plafond van jouw cel hier in de maximum security kazerne is me net ff 3 centimeter te laag. Jezus Pretu, straks stoot je je kop hier nog in die kazerne hier, we checken je uit dushi, en ik laat je over plaatsen naar 5 sterren ‘hotel’ te Barber.

  We weten allemaal wat er vervolgens met Pretu is gebeurd…..

  Hopelijk is deze dame nu wijzer geworden en geeft ze Nini tips zoals: Praten man, vertel die cops alles wat je weet. Werk mee, dan riskeer je geen levenslang. Ik verdedig je wel, je werd moordmakelaar omdat je een onwijze rotjeugd had, en je kreeg ook nooit wat van Sinterklaas, dit zijn verzachtende omstangheden man. Na jouw bekentenis ga ik nog ff in hoger beroep voor jou kanjer, en ik peuter er nog 2 jaar voorwaardelijk voor je vanaf, dat wil zeggen, dan moet je je wel gedragen daar in die cel. Goed eten en drinken Nini, zet me niet voor jan joker door in hongerstaking te gaan daar ofzo, kan het me niet permitteren om weer een client te verliezen ok? Hebben we een deal Nini?

 10. Zo!

 11. Hij wil ook worden overgeplaatst naar Barber ?

 12. Het zal toch niet gekker worden Hé.