• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – Aan de voorgestelde verandering door VVD-Tweede Kamerlid André Bosman van het paspoort wil premier Ivar Asjes geen tijd verspillen. “We hebben het druk genoeg, dus we gaan geen tijd verspillen aan dit soort ridicule voorstellen van een Tweede Kamerlid”, aldus Asjes. Dat zei de premier tegen Radio Hoyer 2.

Hij vindt dat hij beter bezig kan zijn met de vooruitgang van Curacao in plaats van te reageren op een voorstel zonder basis dat alleen maar bedoeld is om aandacht te vragen.

Samenwerking Colombia
Asjes sprak gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie over verschillende onderwerpen. Zo kwam het bezoek van koning Willem Alexander en Maxima aan bod waarbij hij hen vergezelde naar Colombia en Venezuela. In Colombia werd een Memorandum of Understanding ondertekend waarin beide landen afspraken maken om samen te werken op ondermeer het gebied van toerisme, energie, economie en landbouw.

Toekomst raffinaderij
In Venezuela werd met onder andere minister Ramirez van Energie en voorzitter van PdvSA gesproken. Tijdens dat gesprek kwam de Isla-raffinaderij ter sprake en ook de de Cadivi problematiek werd besproken. Voor de Isla-raffinaderij is op Curacao een multidisciplinair team onder leiding van KPMG samengesteld. Dat team gaat werken aan het toekomsttraject van de raffinaderij.

Asjes vertelt over het bezoek aan Colombia en Venezuela.

10 reacties op “Asjes: ‘Geen tijd voor ridicule voorstellen Bosman’”

 1. @ Philippe Maaskant. Maar begrijp ik het goed dat je het prima vindt als een Minister President van een land een parlementarier van een ander land ridicuul noemt?

  In de eerste plaats is het niet waar wat je zegt en in de tweede plaats maakt een ridicule opmerking iemand nog niet ridicuul of iemand hoeft nog niet dom te zijn ook al doet hij een keer dom.

 2. @janwillem, Colombia? Koning? Geeft even meer tekst.
  Maar begrijp ik het goed dat je het prima vindt als een Minister President van een land een parlementarier van een ander land ridicuul noemt?

  Mag Rutte dat doen met een Statenlid?
  Mag Asjes dat doen met een Tweede Kamerlid?

  Om je van straatvechters en criminelen te onderscheiden moet een Minister President zich anders uiten.

  Maar het kan zijn dat ik de PS plank missla..?
  Daar is het normaal?

 3. Samenwerken met Venezuela voor toerisme.. dankzij chavez is Venezuela in 10 jaar afgegleden naar 1 van de meest geweldafdige landen en is er vrijwel niets meer in de winkels te koop.. geen toerist gaat daar meer heen!

 4. Philippie, je slaat de plank mis of hebt zeker niet de spijker geraakt. <Toekomst voor CuracaoIS Colombia

 5. koning, die Asjes, erg veel respect voor. Goed hart voor het Eiland. Eerlijk gezegd, ik had het niet verwacht, maar hij begrijpt het echt

 6. Wij behoren tot het Caribisch en Midden-Amerika en Zuid-Amerika, niet Europa.

 7. Ik moet die Asjes niet, maar hier geef ik hem wel gelijk,

 8. Drol en drie knikkers heeft gesproken.

 9. Precies meneer Riverside.
  Handel met Colombia.
  Moeten ze net als binnekort in Europa wel het visum voor korte boezoeken afschaffen.
  Nooit begrepen waarm colombia wel een visum nodig heeft en venuzuela nuet.

  En dhr. Asjes is nog Rotterdammer ook.
  Dus hij heeft nergens last van..

 10. De voorstellen van Bosman: “We hebben het druk genoeg, dus we gaan geen tijd verspillen aan dit soort ridicule voorstellen van een Tweede Kamerlid”, aldus Asjes.”

  We herinneren ons nog dat Statenvoorzittee Asjes tijdens het vierdaagse Interparlementaire Koninkrijksoverleg (IPKO) op Sint Maarten destijds iedereen verraste met een toespraak over het streven naar onafhankelijkheid, zonder dat dit in een referendum of in de Staten was uitgesproken en ook zei..

  “In het licht van het haar toekomende zelfbeschikkingsrecht en het gegeven dat de onderwerpen die de per 10 oktober 2010 van kracht zijnde consensusrijkswetten adresseren, autonome landsbevoegdheden betreffen, mag Curaçao zich onttrekken aan de binding aan elke consensuele onderlinge regeling…”

  Wat zouden we hier hebben gezegd als de Minister President van Nederland toen on eenerspnferentie had gezegd:

  ” “We hebben het in Nederland druk genoeg, dus we gaan geen tijd verspillen aan dit soort ridicule voorstellen van een Statenlid als Asjes.”

  Denk dat we er een stevige rel van hadden gemaakt. RESPECT! Dat Asjes een ridicuul Statenlid was, is bekend, maar dit soort puberale reacties maakt duidelijk dat Asjes niet op enig niveau kan discussieren.