• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivas AsjesCURAÇAO – “Of u het nou leuk vindt of niet, Gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels blijft in het kabinet Asjes Gevolmachtigd minister, dat verzeker ik u”, dat zei premier Ivar Asjes gistermiddag tijdens de persconferentie van de Ministerraad naar aanleiding van vragen van Radio Hoyer 2.

En dat terwijl het Parlement nog haar oordeel moet vellen over de mogelijke onregelmatigheden bij de benoemingen binnen het Curaçaohuis door Marvelyne Wiels. Ook de onduidelijkheden rondom haar cv zullen in dat debat ter sprake komen. Maar voor Asjes staat al vast dat Wiels koste wat het kost op haar post blijft.

Afwezig
De gestelde vraag dwas naar aanleiding van de afwezigheid van Wiels bij het afscheid van Gevolmachtigd Minister Edwin Abath van Aruba. Wiels werd daar vervangen door de plaatsvervangend Gevolmachtig minister Robert Candelaria. Radio Hoyer 2 vroeg Asjes of Wiels afwezig was omdat ze uit de wind wordt gehouden of is ze intussen buitenspel gezet?

35 reacties op “‘Marvelyne Wiels blijft koste wat kost aan’”

 1. @ Kiko ta pasando? schreef: Het lijkt wel een salsa song van…“el Canario”.

  Die is z’n fluwelen stem ook reeds geruime tijd kwijt.

 2. Schrik er niet van. Allen die niet voor PS heeft gestemd, wist dat er rotzooi zou komen.
  Dit proces is bedoeld voor de PS stemmers. Zij moesten bewust gemaakt worden.
  Eerst Schotte en nu Asjes……

  Sommige mensen hebben bewijzen nodig!

 3. Pais is al een paar keer door de mand gevallen, maar dit is hun laatste testcase.

  Kiezen ze andermaal krampachtig om PS te pleasen, dan weten we zeker dat Pais de grootste teleurstelling van de laatste verkiezingen is. En rekenen we ermee af bij de volgende verkiezingen.

  Kom op Rosaria, toon eindelijk eens dat je een kerel bent en geen mietje.

 4. Als je de Papiamentstalige media er even op naspeurt, dan kom je ondermeer bijgaand fragment tegen uit de Persconferentie van 28 nov. tegen, waarin Asjes beweert dat hij naar de Staten zal gaan zodra hij wordt geroepen. Zie http://www.youtube.com/watch?v=cnnaRPwxggo Opvallend hierbij is dat hij een stuk milder gestemd is dan zijn krachttaal geuit aan Rick Hart. In zijn antwoord aan Radio Hoyer blaast hij hoog van de toren met termen als “Mw. Wiels is en blijft Gevolmachtigde Minister in het Kabinet Asjes”, maar tegen de Papiamentstalige journalisten herhaalt hij hier geen woord over, en geeft hij antwoord dat hij naar de Staten gaat zodra bekend is wanneer de Openbare Vergadering plaats zal vinden. De stemmingmakerij die hij creeert richting de heer Hart, is zeer ongepast. Daar stata tegenover dat hij de papiamentstalige pers wel op ‘redelijk normale’ wijze te woord staat. Jammer dat een Regeringsleider hierin onderscheid maakt, maar wel heel erg de moeite waard om even naar het Youtube fragment van Notisia 360 te luisteren, zodat wij als burger ons een evenwichtig beeld van de situatie kunnen vormen.

  Asjes zegt hiern zoveel alsl: “A la hora que me llamen voy” Het lijkt wel een salsa song van Jose “el Canario” Alberto. Of heeft het iets meer weg van: I need to go faster, i am ready, are you ready? Let’s go! (de hardloopschoenenreclame van het Jamaicaanse sprintkanon Usain Bolt). Het lijkt waarempel wel alsof Asjes enorme haast heeft om naar de Staten te hollen. Het Parlement heeft NB zelf nog niet eens een datum geprikt, maar Asjes schat tijdens zijn Persconferentie in Forti op eigen initiatief al in dat de Openbare Vergadering met als onderwerp het (dis)functioneren van de Gevolmachtigde Minister van Curacao wel zo tussen 16 en 19 december zal plaats vinden. Zou Asjes dan toch een “hidden agenda” hebben en de “Marvelyne-gate” vóór de Feestdagen tot een ontknoping willen laten komen? Ja, dat zou een enorme opluchting zijn. Verlost van de loden bal aan ons been, gaan wij dit jaar voor Feestdagen ‘light’;-)

 5. Deze kerel (Asjes) is bezig zich in een onverbiddelijke wrede dictator te ontplooien. Zijn fatalistisch zienswijze is voor degenen die in hem geloven, ontmoedigend en berooft hen van alle initiatief in het leven. Deze man is onrechtvaardig. Hij heeft geen consideratie voor het verlangen van de bewoners van Curacao. Hij bezit een harteloze onverschilligheid voor de benarde toestand van elk jiu di Corsow. Hij laat zijn eigen volk struikelen. In en in triest dat velen zoals Asjes opgescheept zitten met hun machtsmisbruik. Deze arme kerel zit ook opgescheept met onderdrukking van de armen, en de verdraaiing van wat recht en rechtvaardig is. Asjes is iemand die gemakkelijk bezwijkt voor de verleiding om zelfzuchtige, hebzuchtige doeleinden na te streven. Eén plan heeft hij in gedachte; zichzelf koste wat het kost te verrijken, en zo vlug mogelijk, de tijd dringt. Hij wil “heersen”, en hij duldt géén tegenspraak nóch concurrentie. Hij wil zijn persoonlijke zienswijze op alles leggen. Hij maakt zich schuldig aan nepotisme. Aan zijn woorden en handelingen kan een blinde paard zien dat Asjes gemakkelijk te beïnvloeden is. Asjes heeft geen tijd voor “ridicule” voorstellen Bosman, maar hij heeft wél tijd voor omgang en vriendschap met COLOMBIA en VENEZUELA, om samen te werken op het gebied van energie, toerisme, economie, en landbouw. Jaja meneertje. GOLDFINGER…………FROM RUSSIA WITH LOVE…………THUNDERBALL………DR. NO………….. etcétera etcétera etcétera.

 6. En PAIS deed nog een plas en keerde zich lekker loom om, het pluche bevalt per slot van rekening beter dan die lastige intergriteits-discussie.

 7. PAIS heeft helaas bewezen eveneens een partijtje van geen inhoud te zijn. Zij zullen het merken bij de volgende verkiezingen. Rosaria zwijgt, en de rest babbelt en vooral reist maar wat raak de wereld rond (Palm).
  Wat een teleurstelling weer, maar helaas inherent aan Curacaosche politici.

 8. Zolang Mw. Wiels gevolmachtigde minister is, als een afleidende harlekijn, kan Asjes zich vrijelijk handhaven. Verdwijnt de ontmaskerde Mw. Wiels, (een volledige creatie van Asjes zelf) dan zal er een méér en méér kwetsbare Asjes open en bloot komen te staan. Een D.O.M. harlekijnen bestuur als façade en daarachter de touwtrekkers en dit zal zo blijven, zolang de eigenlijke macht elders anders ligt, dan bij het Curaçaos bestuur en de politiek bij gebrek aan kennis en doortastendheid.
  Het Eiland mist doorschijnende gangbare kennis en de toepassing ervan, daarom het eindeloos manipulerend geklungeld en gemodder van de zwarte geesteloosheid met macht, die overal de kop opsteekt door anarchistische stakingen en gerommel bij gebrek aan zuivere toepassing van representatieve kennis. Zonder representatieve te volgen kennis, kan er nooit van lang zal ze leven, sprake zijn van “transparantie”, maar wel van duisterheid en woekerende corruptie. De ene opgerichte commissie om een probleem op te lossen (bv de moord op Wiels), vervangen door een tweede commissie om het opgerezen problemen veroorzaakt door de eerste opgerichte commissie op te lossen en verder een multiplicatie hiervan. Men zwijgt verder over de ineens gevonden anderhalve miljoen van de Financiën om het Wiels probleem op te lossen, een probleem dat vermoedelijk meer levens gaat opeisen en kennelijk eeuwig onopgelost zal blijven omdat er vermoedelijk hier tegenover reeds een tegenprestatie bestaat!!

 9. is het jullie ook opgevallen dat onze kleine napoleon Kade Wilsoe tegenwoordig een groot spreker op de de zaterdagse avond is, zal me niks verbazen als er een kleine paleis revolutie komt in de PS.
  alleen jammer van de verstuurde brief/ niet verstuurde brief ten gunste de 2 santos.
  ach nee ik zie spoken, kade zal ivar toch niet willen wippen in opdracht van 2 santos.
  Asjes is niet zo geliefd bij kade wilsoe en 2 santos, zullen we straks horen van Asjes ook gij Brutus?

 10. Marvellous Marvelyne:

  – De vrouw van 73 miljard
  – Msc – Cum Fraude
  – 1 leugen over het graf van haar broer was voldoende voor eeuwige bescherming van Asjes

 11. Blijft mooi deze poppenkast.. echt poltiek op curacao is een grote farce en comedy!

 12. @Ger, Helmin Wiels draait zich nog maar eens 2x extra om in zijn graf. En kan zijn draai ook na deze Asjes & Wiels legacy vast nog steeds niet vinden…

 13. Wat weet mevr Wiels dan?
  Helmin Wiels-Asjes….?

 14. Opnieuw een bewijs dat dit eiland wordt bestuurd door amateurs die alleen interesse hebben in het eigen gewin en dat van hun vriendjes. Helaas is dit dezelfde kortzichtige instelling als die van hun kiezers. Het zal hier dus nooit wat worden. En dat wil onafhankelijk worden. Hoe dom kan je zijn.

 15. Vorig jaar deze tijd deed Asjes als Statendictator hetzelfde voor ex-MP Gerrit Schotte.

  Hield nog geen maand stand.

 16. Asjes dat is nou heel vervelend voor jou, deze mevrouw weet te veel en gaat haar mond niet houden als jij haar op haar plaats zet. Vervelend zeg voor je.

  Laat is zien dat je ballen hebt en zet deze fraudeur op straat. Eigen risico, had je haar maar niet moeten aanstellen en gebruiken voor je eigen gewin.

  Sort zoekt sort en dog eat dog.

  YWN

 17. Typisch die opmerking van deze meneer dat Wiels blijft zitten, dus al zou de Staten beslissen, dat deze mevr. weg moet van haar post er dus niks zal gebeuren, lijkt wel een dictatuur.
  Al zou deze mevr. door op die plek te blijven, in die hoedanigheid, schade berokkenen aan het land Curaçao, moet ze volgens men. Asjes blijven zitten waar ze zit.
  Dus geeft hij aan dat zowel de Staten als het Volk hem geen snars kan schelen, zijn wil is wet.

 18. Je kunt natuurlijk je fouten en tekortkomingen toegeven. Maar dat is maar voor weinigen weggelegd. Beter is het om de fouten en tekortkomingen tot weldaad te bestempelen. De leugen te verheffen tot een nobele daad. Je op je borst te slaan dat je ellende hebt veroorzaakt en kromheden hebt rondgestrooid. En al dat slechts te verheffen tot de GROOTSTE DEUGD!

  Wij dom, dom stemvee. Waarom leren wij maar NIET van onze fouten.

 19. Beste mensen van Curacao; jullie vragen om respect, maar dat moet je wel verdienen….als je deze wanteostanden accepteert, is de vraag om respect wat mij betreft voortaan aan dovemans oren gericht.

 20. Helmin draait zich nog maar eens om in zijn graf.

 21. Deze man, Asjes, heeft een enorm gebrek aan respect voor de Curacaosche bevolking. hij minacht het volk. deze man heeft alle respect en alle fatsoen in alle aanvaardbare normen en waarden verloren. Deze man kent het verschil niet tussen zijn linker en zijn rechterhand. Als een bezetene is hij bezig de zaden van opstand te kweken. Hij heeft geen moraal om zijn kennis en zijn macht te beheersen en gericht toe te passen. De dingen zijn niet meer zwart en wit voor hem. Alles is grijs. Hij wordt betrapt in zijn eigen leugens. Deze man geniet geen achting. Logisch,omdat hij simpel weg geen achting verdient. Asjes vertoont een schaamteloos gedrag. En dit verschijnsel (schaamteloosheid) is destructief voor het volk, want alle grenzen worden overschreden. Asjes weet misschien niet dat in zijn functie de beste gedragslijn eerlijkheid is. Want eerlijkheid levert praktische resultaten op. Asjes is niet fair in omgang met het volk. Hij is niet recht door zee. Zakelijk, in zijn spraak, in zijn werk, en andere aangelegenheden oefent Asjes geen eerlijkheid uit. Wat treurig dat iemand als Asjes die een (ei)land vertegenwoordigt, zo’n slechte overheersende denkpatroon heeft. Met zo iemand aan het roer zal er weinig of zelfs helemáál geen vooruitgang worden geboekt. Het vertrouwen van het volk wordt door Asjes geschonden. Door leugens en bedrog van Asjes raakt het Curacaosche volk weer in (geestelijke) slavernij, ze worden misleidt. Eén ding is zeker; er is wél troost voor Asjes; en dat is dat hij en Marvelyne Wiels niet de enigen zijn die het volk in de maling nemen, die het volk belazeren en misleiden. Neen, ze zijn zóóóó talrijk in de Curacaosche regering……………………………………………

 22. En Asjes wil = wet.
  Zin of onzin, maakt niet uit.

  Nietwaar PAIS?

 23. Zo zit alles in de Curacaose politiek met touwtjes aan elkaar verbonden. Het wachten is op handboeien.

 24. Mmmm the true colors of ex-Statendictator Asjes poppen weer op.

  Wat ‘zei’ Luigi Dos Santos, broer van onlangs nog tegen drs. Visa Jasjes?:
  “Dit is een boodschap voor de schaamteloze corrupte kredietdief Ivar Asjes. Vergeet niet dat je die vrouw een boodschap hebt laten roepen. Neem dit hoe je wilt.”

  Dan weten we gelijk weer wat voor verstandshuwelijk-vlees we hier in de kuip hebben.

 25. Alex en zijn vrienden hebben een schone taak om aan het volk te laten zien dat ze leugens niet accepteren in regering.
  Maar helaas de PAIS, lekker zitten op het pluche, zullen er alles aan doen om door te gaan.
  Bij volgende verkiezingen over een maand of drie, zal het altijd stille kiezervolk de Makamba,s chinezen en de spaanstaligen misschien wel eens aktief mee gaan doen. Deze groep ongeveer 30.000 kiezers zullen dan met een eigen politieke groep wel eens ervoor kunnen zorgen dat er een geheel nieuwe koers word gevaren. onze politieke leiders zijn zo vervreemd van deze kiezers groep dat ik in de wandelgangen hoor om zo iets op te starten.

 26. En wie staan erbij en kijken ernaar? Precies, integriteits- en moraalridders zoals Alex Rosaria!

 27. Geloofwaardigheid van M Wiels, Asjes en dus Curacao was al laag binnen de RMR en Nederland maar is nu tot het nulpunt gezakt. Binnen de RMR zal indien Wiels aanwezig is alleen over koetjes en kalfjes gepalaverd worden . De echte besluiten zullen in de wandelgangen genomen worden zonder Wiels.
  Asjes is geen haar beter dan Schotte. Curacao glijdt af door het optreden van deze a-socialen. Hopelijk ontlopen ze hun straf ter gelegener tijd niet.

 28. De PS heeft niets beters te bieden en Marvelyne heeft Asjes in de tang. Gaat lekker zo. Zal doorzeuren en onze reputatie geen goed doen. Maar…we blijven zitten! Want daar ging het toch om!

 29. ja hij kan ook niet anders , Mevr Wiels weet te veel over hem.
  onze MP kan veel zeggen maar het is de vraag nog maar of hij kan blijven zitten. Immers aangezien hij een NVT persoon is moet het nog maar blijken als hij op de goede manier is geregisteerd bij Kranchi.( onze MP is in Rotterdam geboren ) Nu kunnen ze dat we gauw aanpassen maar de bewijsvoering moet maar aantonen dat hij daadwerkelijk gerechtigd was om te stemmen.
  Indien hij niet geregisteerd is als NVT, dan hebben we een probleem immers dan had hij niet mogen stemmen, zitting mogen nemen in de eilandsraad en ook niet als statenlid .

  Staatskundig hebben we een probleem immers als hij niet legaal op ons eiland is , dan heeft hij wetten gemaakt in de staten die niet rechstgeldig zijn.

  Dat hij de Wiels laat zitten, is een schande voor ons land, waardoor onze landskinderen extra zullen worden doorgelicht op hun CV, kennis en kunde.

 30. Betekent dit dat als Marvelyne Wiels onrechtmatig gehandeld heeft Asjes ook opstapt ?

 31. Zolang PS door de coalitie en oppositie gedoogd wordt kun je op voorhand al zulke uitspraken doen.

  Wat moet het pijn doen als iemand iets van je weet en bij het minste geringste dreigt dit openbaar te willen maken.

 32. Je mag liegen dat je barst, maar als de ministerpresident je “nodig heeft” (of andersom?)dan is het allemaal goed.
  Fantastisch de boodschap aan ” het volk” weer.
  Lieg maar raak,in de politiek alhier maakt het niets uit ! Zouden de staten ballen genoeg hebben? Zo ja dan staat Asjes dus ook op straat. Met het risico dat nog mindere goden het roer weer overnemen, ik denk dat Asjes er op gokt dat men dat niet wil laten gebeuren.

  Hoe dan ook, het ware gezicht en de antidemocratische aard van onze ministerpresident zijn weer maar eens duidelijk gemaakt door hem.

 33. Asjes is het levende bewijs van hoe onontwikkeld en onbeschaaft dit eiland is. En dan heb ik het niet over Asjes zelf maar over de kiezers die op hem of zijn partij gestemd hebben.

 34. Met zo’n statement verbind Asjes zijn politiek lot dus meteen aan dat van Wiels.
  Als blijkt dat Wiels uiteindelijk moet opstappen, kan Asjes gewoon niet blijven zitten (natuurlijk vindt hij van wel).

  Helaas ontbreekt het aan politieke moed bij het parlament om dit daadwerkelijk uit te zoeken, en indien nodig acties te ondernemen. Waar blijven jullie PAIS?

  Dan blijkt maar weer dat iedereen in ons parlament er voor zijn eigen boterham zit en niet voor de onze.

 35. Die dictatoriale trekjes zal Jasjes nooit kwijtraken.