Foto Rijksoverheid: Jeanine Hennis-PlasschaertCURAÇAO – De Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties hebben minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert om een reactie gevraagd op hun zorgen over de luchtkwaliteit op het eiland. Dat meldt milieuorganisatie SMOC. De marine laat de uitstoot van de Isla-raffinaderij meten omdat mariniers ongerust zijn.

De minister moet uiterlijk 14 januari reageren.

7 reacties op “Marinepersoneel uit zorgen over Isla-uitstoot bij minister”

 1. Stefan, proef ik hier jaloezie? Zijn tegenwoordig voor 80 % landmachters. Het gaat om Julianadorp en de weg naar Bullenbaai. Meneer van Leeuwen (Stichting SMOC) zal blij zijn met deze steun vanaf de Defensie kant.

 2. Wat @Henki probeert te zeggen is dat een persoon op dit eiland een bewijs van goed gedrag moet hebben om hier te blijven. Echter alle personen die aan gegeven hebben dat de hela Isla 1 grote gif machine is. De mariniers hier gelegerd zijn de verantwoordelijkheid van de Nederlndse Defensie en dus minister. Nu is er 1 gaan klagen over de stank en de gevolgen van hoofdpijn, misselijkheid en meerdere zaken. Deze soldaat las over de isla en de stoffen die het uitstoot. Deze soldaat is nu de weg van Minister tot minister van Curacao. Nu dat defensie is gemoeit met de Isla uitstoot kan er misschie (heel misschien) een uitspraak komen en hulp vanuit Nederland. Maar bedenk dat 20% van velen de isla willen behouden ondanks de 18 doden op jaar basis. Een acceptabel aantal voor de bedrijfs voering van de Isla directie en menig minister. Terwijl er ongevoor net 1000 man werken daar kan Greentown voor meer dan 10 voudige aan arbeids plaatsen opleveren. Schone lucht en een schoon milieu. Dus kort gezegd lijkt de oplossing nu bij Nederland te liggen dankzij een nederlandse soldaat.

 3. @henki,
  Henki, je probeert iets te zeggen, maar we begrijpen alleen niet precies wat.

 4. Preventieve actie. Als ze over een aantal jaren klachten krijgen, kunnen ze erop wijzen dat ze voor de ISLA hadden gewaarschuwd en dat Defensie nalatig was. Kassa!

 5. Ieder dier in Curacao weet hoe ernstig het is om in die smog te moeten leven.
  Dat de militairen zich er nu mee gaan bemoeien is alleen maar goed .
  Dat heeft whiteman misshien niet verwacht ,maar dat is een van de grootste problemen naast die van navaro .Men moet inzien dat het zo niet verder kan ,maar nu na zoveel jaren het volk te hebben vergift ,hoe kan dat dan wel op een andere manier ,Green peace ? naast de toeristen industrie is die smog ook afkomstig van ons economie ,
  Ik weet zeer zeker dat er hiervoor geen oplossing is .Curacao was, is een Groooooootte industrie terrein van Nederland,en nu is het de discusie tafel geworden van over alles en nog wat .

 6. belachelijk gewoon, de eerste de beste soldaat krijgt geen baan ook al heeft hij al gediend in een oorlogs gebied. Als hij niet door een screening komt en iemand die aanzit bij de rijksministerraad kan gewoon aan tafel gaan zitten. We laten zelfs nog geen europese Nederlander toe op ons eiland zonder bewijs van goed gedrag( bewijs van goed gedrag is een onderzoek van de overheid waarbij de overheid garant staat dat de betrokken persoon tot op dat moment gesteld onderzoek geen bedenkingen zijn tegen de persoon)
  kunnen we de NSA niet gewoon even vragen over Wiels.

 7. Vreemd, bij mijn weten liggen de mariniers elke dag op Mambo Beach, en tot daar komt de rook van de Isla niet.