• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ronald PlasterkCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag herhaald dat de AIVD Marvelyne Wiels nooit gescreend heeft. De functie van Gevolmachtigde Minister is geen vertrouwensfunctie. Dat schrijft hij in antwoord op een Kamervraag van Ronald van Raak (SP).

Als er een onderzoek uitgevoerd zou worden, zou het eigen land Curaçao dat moeten doen. “Het betreft de verantwoordelijkheid van de veiligheidsdienst van het betreffende land. Overigens voert de AIVD ook geen veiligheidsonderzoek uit naar Nederlandse bewindspersonen. De leden van de Rijksministerraad worden dus gelijk behandeld”, aldus Plasterk.

12 reacties op “Plasterk herhaalt: ‘AIVD screende Wiels niet’”

 1. Onvoorstelbaar deze wanstaltige leugend van Creditcard fraudeur Jasjes en EZVN leugenaarster Wiels.
  Dat er nog mensen op dushi Korsou zijn die de leugens van deze leugenaars geloven is mij een volstrekt raadsel.

 2. Denk dat Plasterk er toch wel toe moet overgaan om alle ministers in de Rijksministerraad te screenen. In de RMR komen ook zaken aan de orde die de vertrouwelijke defensie en inlichtingen relatie met de USA, Colombia  etc betreffen. Die stukken zwerven dan ook door het Curacao huis. Het moet Plasterk toch een zorg zijn hoe daarmee wordt omgegaan.

  Familie leden lopen in en uit en komen elke dag daar langs. Hoezo vertrouwelijkheid? Screenen al die mensen.. Marvelyne Wiels zegt in het Amigoe interview.

  “De dochter van Wiels……..Ik heb haar geen baan aangeboden, maar de afdeling Werving en Selectie heeft haar gevraagd om dit te doen, omdat ze toch al iedere dag met mij meekwam naar mijn werk. Wiels benadrukt dat het Curaçao-huis ook het budget heeft voor dergelijke werkzaamheden.”

  Plasterk zou dat ook moeten doen met St Maarten. Stel dat het daar inderdaad het boevennest is dat sommige NL parlementariers denken. Is het dan handig om een niet-AIVD-gescreende minister in de RMR mee te laten besluiten (en de agendastukken te zien) over internationale samenwerking tegen diezelfde boeven?

 3. wat een verrassing..

 4. Het overzichtelijke wat Mevr. Wiels beweerd zou hebben, zou niet zonder medeweten van Asjes zijn geweest, die haar tenslotte deze post bezorgde. Immers het ligt in zijn uitgerekende arrogante aard en mentaliteit om te demonstreren hoe gemakkelijk men een kortzichtige eenden familie eenvoudig kan stroppen en definitief kan beschadigen en uitschakelen. Magnus Wiels is er al lang niet meer en hij is dé Eerste Minister van Curaçao…en het blijft al maar doorgaan…eindeloos, maar voor hoe lang nog?

 5. Waar het om gaat is dat Nederland de afgelopen weken diverse signalen af heeft gegeven dat Curacao het zelf op moet lossen en hier ook toe in staat is. Nederland geeft hiermee wat mij betreft een heel positief signaal af van: Hallo daar op Curacao, jullie kunnen het zelf, wij hoeven hier vanuit Den Haag niet in te fluisteren wat er moet worden gedaan. Wij hebben er vertrouwen in dat jullie de eigen democratie kunnen waarborgen. Dat jullie onderscheid kunnen maken tussen integere bestuurders en leugenaars die er een potje van maken. Aan Curacao de eer om het zelf te regelen.

  In de praktijk gebeurt dit helaas niet. De leden van de Raad van Ministers weigeren op te treden, en de zet is nu aan het Parlement. De Staten van Curacao zijn het hoogste bestuurlijke orgaan. Jammer dat het zover moet komen dat mw. Wiels via dwang vanuit de Staten, middels een Openbare Vergadering, zal moeten aftreden. Tsja, als je het vergelijkt met voetbal, dan heeft ze al zoveel gele kaarten gehad, diverse rode kaarten, schorsingen, etc, maar zij blijft zich misdragen, en de FIFA moet er nu bijkomen om haar spelerslicentie in te trekken. Levenslang welteverstaan, deze valsspeler mag nooit meer het veld op, want elke wedstrijd is bij voorbaat verloren! Zij lapt ALLE spelregels aan haar laars, en is geen teamspeler, maar doet alles op eigen houtje. Game over Marvelyne…

  Beantwoorden

 6. Nee, de AIVD screende Marvellous niet. Anders lag ze er meteen al uit.
  Net als de VDC Marf niet heeft gescreend.

  ZIj valt namelijk onder de Minister President, die verantwoordelijk voor haar is.
  En drs Ivar Onno Jasjes ontkent standaard:

  ‘ik was niet betrokken bij de benoeming van mijn vrouw als commisaris Aqualectra’,

  ‘ik wist niet van de sollicitatie van mijn vrouw bij CPA’,

  ‘ik wist niet dat ik verplicht ben Statenvergaderingen te houden’

  ‘ik wist ook niet dat ik geen creditcard mocht misbruiken voor mijn Jasjes’,

  ‘ik weet ook niet waarom ik Selikor nog 99.000 gulden moet betalen nu ik de Raad van Commissarissen duidelijk opdracht heb gegeven deze niet op te eisen en de zoveelste rechtszaak hierover te boycotten.

 7. En wie zat naast Marvelyne met droge ogen haar verhaal te bevestigen????

  En laat Asjes nou ook nog eens politiek verantwoordelijk voor deze ‘dame’ te zijn……..

  PAIS PAIS PAIS

 8. Mevrouw Wiels bij de eerstvolgende Rijksministerraad, komt lekker binnen wandelen alsof er niks gebeurd is: “Hey hi everybody, hoi pipeloi, hi Mark, hi Ronald, hi, hey wat leuk, nieuwe Arubaanse collega, gezellig, eerste keer samen in de meeting, nou jongens, wat staat er op de agenda vandaag?”: Mark: “mmm Marvelyne, jij bent ons enige Agendapunt van vandaag. Je bent als een onweersbui, als een plots opgekomen migrene die niet meer weggaat, je bezorgt ons al maanden knallende koppijn!!!! Eerst probeerden we nog om de andere kant op te kijken en we bleven de kiezen op elkaar houden, maar het gaat gewoon niet meer. We willen van je af, alleen we weten niet hoe!!!!!! Toen kwam Ivo opeens met een briljant idee (ze kennen elkaar nog uit de bedrogperiode van zakenvrouwennominatie, toen Ivo Burgemeester van Rotterdam was: “ik weet een hele goeie oplossing: wij zorgen ervoor dat Bosman dat vreselijk rare voorstel intrekt dat elk land van het Koninkrijk een ander frontje op zn Paspoort moet krijgen, als jij in vredesnaam aftreedt!!!!! Waarop Marvelyne antwoordt: OK jongens, het landsbelang van Curacao gaat boven mijn eigen belang, ik offer mij op voor mijn volk, ik vind dit een hele goeie deal, jullie zien mij nooit meer terug, ik vond het hier in Den Haag sowieso al een beetje te veel kouwe kak voor mijn smaak. Aio, toedeloedokie, met de hartelijke groeten, ik hoop jullie nooit meer te zien.
  Nadat Marvelyne de Trevezaal heeft verlaten horen we een zucht van verlichting. Het Koninkrijk is gered. Iedereen houdt hetzelfde paspoort, en Marvelyne is de heldin die het allemaal mogelijk heeft gemaakt 😉

 9. klopt Phillipe M. En dat zei ze MET een knikkende Minister President Ivar Asjes naast zich!

  Ook in een interview met de Amigoe van 13 november wordt door Marvelyne Wiels de AIVD screening benadrukt. Het bericht is nog te lezen op de website van Kabinet Gevolmachtigde Minister van Curacao (http://www.kgmc.nl/communicatie-en-voorlichting/persberichten/211-wiels-verandering-leidt-altijd-tot-tegenwerking) wijst Marvelyne er nogmaals op dat haar cv en andere gegevens uitgebreid zijn doorgelicht door de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) op het moment dat ze werd voorgedragen als kandidaat voor de post van gevolmachtigde minister.

  Zoveelste leugen.

 10. Hoeveel leugens moeten we nog slikken van marvelous marvelyne voordat ze opstapt?

  Het geeft weer aan dat Curacao een bananenrepubliek is die nog lang niet aan onafhankelijkheid toe is. Curacao heeft geen enkel zelfreinigend vermogen. In een beschaafd land was Wiels of al lang zelf opgestapt of ontslagen.

  Maar wat kun je verwachten van een eiland dat zich laat besturen door MFK proleten waarvan Jamaloodin ook na een aangenomen motie van wantrouwen bleef zitten? Uiteraard gadegeslagen door Statenleden als Rudney Garmes en Pik Pisas die nog geen letter van een cijfer kunnen onderscheiden en iedere maand vol ongeloof naar hun salarisstrookje staren.

 11. Het zal onze Plaser nog zwaar aangerekent woden!

 12. En wat zei Marvelyne:

  ​”….Mijn CV en andere gegevens ook uitgebreid zijn doorgelicht door de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) op het moment dat ze werd voorgedragen als kandidaat voor de post van gevolmachtigde minister.”

  Plasterk zal wel zo ongeveer balen hebben van al die vragen, maar hij blijft erbij glimlachen.
  Intern zal hij wel verzuchten “wanneer stopt dat gezeur nu eens”.