• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – De problemen bij Fundashon Tayer Sosial zijn nog niet opgelost. Volgens advocaat Glenn Camelia van minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, wordt er onderhandeld. Mayra Coffie, de voorzitter van het bestuur, ontkent dat tegenover Radio Hoyer 2.

Sterker nog, na de laatste reactie op vragen van de minister heeft het bestuur niets meer gehoord em heeft daarom een kort geding tegen de minister aangespannen om duidelijkheid te krijgen over de rechtsgeldigheid van de benoeming van drie nieuwe bestuursleden. Nadat het bestuur van de sociale werkplaats op nonactief is gesteld door de minister zijn er drie nieuwe bestuursleden aangesteld. De rechter oordeelde vervolgens dat het bestuur onrechtmatig op nonactief was gesteld en dus weer aan het werk moest. De drie nieuwe bestuursleden weigeren nu op te stappen.

Gemanipuleerd
De protesten van de mensen die werkzaam zijn bij de sociale werkplaats, de deelnemers, houden intussen ook aan. Volgens Coffie worden de deelnemers gemanipuleerd en opgezet tegen het bestuur. Op de vraag of de deelnemers door Francisca worden opgezet, zegt de voorzitter daar haar vingers niet aan te willen branden, aangezien alles wat ze zegt met name door de deelnemers dubbel wordt gewogen. Ze zegt wel dat de voormalig interim-directeur iedere dag mee staat te manifesteren. Onduidelijk blijft nog steeds waar de deelnemers tegen protesteren.

Coffie legt aan Rick Hart uit waarom het bestuur een kort geding tegen de minister aanspant.

4 reacties op “‘Deelnemers Tayer Sosial St. Martha gemanipuleerd’”

 1. Hoe kan het zijn ,waarom proberen jullie de naam van Tayer Sosial aantasten
  Wat vinden jullie het beter ,iemand in steek laten zonder hulp te bieden .
  Of iemand een handje geven om iets extra te kunnen bijverdienen .
  Alle Stichtingen van Antillen worden eerst door Nederland gekeurd voordat ze begin te functioneren

 2. K, ik heb in de media vernomen dat de bestuurders een onkostenvergoeding krijgen van enkele honderden guldens in de maand.

  Niettemin goed om deze stichting eens tot op de bodem door te lichten.

 3. Zoals alles op ons eiland kapot wordt gemaakt enkel en allen maar voor politieke zelfbevrediging, zo zal ook hier binnenkort niets meer van over zijn.

 4. Logisch als je weet dat de bestuurders 12.000 gulden per maand verdienen zonder niks te doen. Het materiaal is van de overheid en de arbeiders verdienen 400 – 500 gulden per maand waarvan ze een gezin moeten onderhouden. Daarnaast weet niemand wat er met de producten die gemaakt worden gedaan word.

  Waar word het materiaal ingekocht en voor hoeveel geld?
  Voor hoeveel geld worden deze producten precies verkocht? Er staat niets op papier terwijl het wel een overheidsbedrijf is!
  Het bedrijf blijft om miljoenen smeken terwijl men niet kan tonen wat er precies gedaan word met al die miljoenen.
  Volgens de media was het is zelfs zover gekomen dat de bestuurders een hotel in die natuurgebied wilden laten bouwen, alsof het hun eigendom is.
  Terwijl de subsidie die men krijgt niet daarvoor bedoeld is.