Nelson NavarroCURAÇAO – PAR-Statenlid Armin Konket heeft vragen gesteld aan minister van Justitie Nelson Navarro. Volgens Navarro is het eiland in de greep van georganiseerde misdaad. Konket en zijn fractie vinden hem te vaag. Zij willen dat Navarro veel specifieker is over wat hij precies bedoelt en hoe hij het aan gaat pakken.

“Wat moet er in uw ogen verstaan worden onder georganiseerde criminaliteit?”, luidt de eerste van tien vragen aan Navarro. De PAR wil ook een duidelijker beeld van de invloedssfeer van georganiseerde criminaliteit: “Wat bedoelt u precies met uw opmerking dat Curaçao in de greep is van georganiseerde criminaliteit; bepaalt georganiseerde criminaliteit bijvoorbeeld de levens van burgers, het functioneren van de private sector, het functioneren van sociale organisaties of het beleid van de overheid?”

Strategie
De PAR-fractie verstaat onder georganiseerde criminaliteit dat het in een groep plaatsvindt en zich op de lange termijn richt. “Het bepaalt de duistere activiteiten om toegang tot macht en geld door in gestructureerde vorm criminaliteit te begaan”, vervolgt Konket, die eraan toevoegt dat ook gebruik van geweld en omkoping niet geschuwd wordt. Navarro moet volgens hem preciezer uitleggen wat hij met het begrip bedoelt en hoeveel organisaties zich er vermoedelijk mee bezighouden. Ook moet hij een strategie formuleren hoe hij de georganiseerde misdaad aan gaat pakken, vindt de partij.

Koninkrijk
Die georganiseerde verbanden omvatten meer (ei)landen dan alleen Curaçao. Het spoor zou volgens Navarro leiden tot Aruba, Bonaire, Sint Maarten en Nederland. De PAR wil nu ook weten of Navarro de zaak op koninkrijksniveau gaat aanpakken.

7 reacties op “‘Definieer georganiseerde misdaad en kom met een strategie’”

 1. @ deja vu. Volgens mij staat Omayra Leeflang gewoon in het telefoonboek en kan je haar opbellen om haar je vragen te stellen. Zelfs haar mailadres is wijd en zijd bekend.

 2. @deja vu, Omayra/Karla werd betaald door NL niet door curacao.. Hoe zit het met al die trips around the world van Schotte, Jamaloodin en El Hakim? Waren deze reisjes gepland en is er achteraf verslag over gedaan???

 3. @Zorro om Berlus-comay weer aan de macht te krijgen? No way, never again!
  Gedane zaken nemen geen keer!

 4. @Zorro, ik las dat Leeflaang 11 miljoen vraagt voor het opleiden van jongeren in de agricultuur. Hoe komt ze aan zo’n hoge bedrag? Welke deskundigen heeft ze geraadpleegd? Heeft ze een begroting o.i.d.?
  Dit ruikt naar déjà vu, Carla/Omayra 20 miljoen foetsie.

 5. Wanneer worden onze Berlusconi’s afgezet?

 6. De misdaad zit al in de politiek.. Zij geven geld aan bepaalde partijen en deze partijen bevooroordelen bepaalde mensen en bedrijven.. Hat gaat zelfs zo ver dat een minister van justitie een brief naar de USA gaat schrijven om het geld terug te vragen van een crimineel.. Navarro weet dus waar hij kan beginnen met zijn kruistocht tegen de misdaad!

 7. Dat is het Buurman, @ Armin konket , zo stel je de vragen .Maak er een vragen uurtje van, en dan is het met gebeurt met dat Navaro liedje
  Wij zullen zingen zo hard we kunnen want het werk zal worden gedaan door de genen die het kunnen. Houd iedereen in de gaten want de Pest komt meestal van buiten.
  Als iemand niets kunt doen wat hij had moeten doen ,dan staat er een hoge druk op die persoon (is hij bang) zo niet wat zijn dan de struikelblokken waarover hij moet lopen .
  Armien” , wat hij bedoelt is ”HELP ME aub .–Maar wat krijg ik voor straf omdat ik iemand terug pakt die mijn ouders heeft gemarteld,omdat Navaro dat niet had kunnen voorkomen ?Krijg ik dan wel de doodstraf ? Ik denk dat we er niet beter van worden op zo’n manier dus OPROTTEN maar die officier van notitie want meer is hij niet .