• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag gaat Arthur donker in op de stelling van de Asosahon Pastornan Kristian dat homoseksualiteit te genezen is.

Woensdag stond in het Antilliaans Dagblad een prachtig ingezonden stuk van Rob van Buiren (Ziek en Gezond) over de uitlatingen van de APK (Asosashon Pastornan Kristian) over de Gay Pride Parade van volgend jaar en alle politieke vragen daar om heen. Mevrouw Raveneau heeft vorige keer van alles gedaan om het te stoppen en heeft nu zwaar materiaal ingeschakeld om al dat homoseksueel gedoe te stoppen en nou heeft een groepje paranoïde, hypocriete, bijbelzwaaiers aangekondigd dat ze ‘sterk’ geloven dat de Gay Pride Parade een voorwendsel is om homoseksualiteit te promoveren en om op die manier te proberen om het homohuwelijk te legaliseren.

Ze zijn ook ervan overtuigd dat homoseksualiteit te genezen is, nou weet ik niet of ze naar de ‘duivelse’ televisie kijken, maar in Amerika is er zo’n beweging die beweert dat ze dat kunnen doen door de homo in elkaar te slaan totdat diegene ‘bekeerd’ is, alleen werkt dat net als de garantie hier in de hindoewinkels: tot aan de deur. Dat gevoel sla je niet uit iemand! Ze zijn het of ze zijn het niet!

Maar een ding snap ik niet. Dit zijn mensen die theologie gestudeerd hebben die beter moeten weten, die zulke domme uitlatingen doen terwijl ze horen te weten dat wij niet mogen discrimineren en de eerste wet van de mensen rechten zegt dat wij allemaal gelijk zijn ongeacht kleur, ras, geloof, of geaardheid. Maar dat geld schijnbaar voor hun niet want ze zijn gewend alles, ook de bijbel, dusdanig uit te leggen dat het in hun straatje past. Zij zijn goed en homo’s en lesbiennes zijn ‘ziek’, hoe bekrompen kan je zijn?

Zulke uitlatingen zorgen ervoor dat er een nieuwe beweging in de States is begonnen, atheïsten die nou kerken hebben waar ze bij elkaar komen want zij geloven niet in die kampvuurverhalen meer en zijn op de realistische toer. Grote billboards van atheïsten langs de weg, die alle onwaarheden, mythes, en bijgeloof wat in de bijbel staat, afmaakt. Geen wonder dat ze als de dood zijn, want waar je vroeger mensen mee bang maakte en daarmee iedereen in bedwang kon houden en rijk kon worden daardoor, vliegt allemaal het raam uit want als je het tegenwoordig niet kan Googlen bestaat het gewoon niet.

En ze zien aankomen dat de nieuwe hightech-generatie te nuchter is om in die kampvuurverhalen te geloven en leven voor vandaag en geven niets om het hiernamaals of de hel en de hemel of wat meneer pastoor te zeggen heeft, want die zijn specialisten in urenlang preken en toch niks zeggen. Het leuke is dat elke keer weer als ik lees over pastoors die zich aan kinderen hebben vergrepen of met de collectebak naar de stripclub zijn gegaan, of dat ze opeens ontdekken dat ze homo zijn, jij niet hoort dat ze ‘genezen’ zullen worden, die worden meestal elders geplaatst zodat ze net zo leuk kunnen door gaan.
Mensen durven steeds meer uit de kast te komen omdat wij steeds meer begrip en respect kunnen tonen omdat wij meer informatie krijgen over die ‘ziekte’ van deze ongelovigen en niet kunnen begrijpen wat alle heisa er om heen goed voor is.

Vergeet niet de Gay Pride beweging is niet begonnen om het gay-zijn te vieren maar omdat de homo’s achtervolgd en gediscrimineerd werden en zij opkwamen voor hun rechten door zich te verenigen. Wees blij dat er geen straight-beweging moet komen omdat wij achtervolgd worden of omdat wij moeten opkomen voor onze straight-rechten.

Dus hou op met discrimineren, jullie willen ook niet gediscrimineerd worden. En als je toch de bijbel wilt aanhalen: er staat in de Bijbel ‘Heb je medemens lief!’ Probeer dat maar eens voordat je iemand zijn geaardheid bekritiseerd en achtervolgt! Ik blijf lachen op deze klip. Ze raken nu al in paniek en de parade is volgend jaar pas gepland!

10 reacties op “Ingezonden: ‘Homoseksualiteit een ziekte? Bekrompen!’”

 1. Blijf bij jezelf, Leef je leuker en blijf je langer leven. Ik leef prettig met mijn seksvriendje. Doet me goed.
  Peter
  Ben bioloog herken het.

 2. Ondertussen doen ze (APK) het met hun eigen kinderen. Is hier geen sprake van een sekte?

 3. Noem het dan een handycap, want volgens mijn horen penis en vagina samen.

 4. Was het maar zo simpel dat alles in de wereld uit twee tegengestelde delen bestaat. Voor de hele schepping zijn er overal allerlei tussenvormen te vinden, kijk maar om je heen. We accepteren dat “God” de mens heeft geschapen “naar zijn beeld en gelijkenis” Dat moet dan wel iets zijn in de geest van de mens, want God heeft geen stoffelijk lichaam. Het is duidelijk dat de schepping een voortgaand experiment is, wat onder invloed van allerlei omstandigheden , veranderingen veroorzaakt. Er zijn volop dieren die regelmatig wisselen van geslacht. Krabben bijvoorbeeld. Zo ook kan een mannelijk lichaam opgroeien met een vrouwelijke geest en omgekeerd. Gewoon de natuur die weer eens experiment uitvoerde. Mensen zijn gewend om alles wat niet als gewoon wordt beschouwd, af te wijzen. Vooral degenen die zich “boven ons gesteld” voelen zijn er erg sterk in om op deze manier orde en tucht te bewaren. Macht uitoefenen dus. In een relatie tussen man en vrouw die al jaren bestaat, speelt sex echt niet meer de hoofdrol. Dat zal bij homosexuele stellen net zo zijn. Als mensen maar samen gelukkig mogen zijn, is de wereld al een betere plaats. De rariteiten zitten in de hoofden van degenen die alles veroordelen wat in hun ogen de goede orde in de maatschappij verstoort. Wake up Little Suzie ! Mensen gaan steeds meer zelf nadenken. Probeert u dat ook eens.

 5. Religieus fundamentalisme is het, en een gevaar voor een samenleving, dat is al zo vaak bewezen, de meest onchristelijke gedachtes komen bij de christenen zelf voor.
  Het meest intolerante deel van de samenleving zit in dat soort sferen en beroept zich op “iemand” die kennelijk veel van ONS ALLEN houdt. Waarom doen ze het zelf dan niet? .

 6. Weinig in te brengen tegen dit stuk van Arthur, de meesten zullen het er dan ook wel mee eens zijn. Maar zoals ik moe wordt van positiviteitsgoeroe Jopie Hart die in het goede van de Curacaoenaar blijft geloven terwijl zijn portemonnee gerold wordt en een raam van zijn auto ingeslagen wordt, zo heb ik het ook wel gehad met Arthur en fobie voor homofilie.

  Arthur wil goedkoop scoren door in te spelen op een gemeenschappelijk sentiment om vervolgens te horen hoe iedereen het toch met hem eens is.

  Arthur, homofilie is een non onderwerp en al lang geaccepteerd. Dat de beschaafden onder ons moeite hebben met een Gay Pride waarbij volwassen mannen met een veter in hun bilspleet idiote bewegingen maken is een heel andere zaak en heeft niets met die acceptatie te maken.

  Maak je eens druk over echt relevante onderwerpen, zoals de criminaliteit en een falende politie en justitie.

 7. Zolang een groot deel van de bevolking nog blindelings achter dit soort reli-gekken blijft aanlopen, is er nog een lange weg te gaan, vrees ik.

 8. Warda… paso tin mas ta bini!
  Lokual nan a hasi na Merka no ta bon; no ta manera di trata hende. Pero Dios por libra hende si!! I no ta diskriminashon; nos ta stima tur hende, pero ta kontra di e pika ku hende ta hasi.

 9. Mensen we leven in het jaar 2013. Het lijkt erop dat de APK in de tijd is blijven hangen.
  Wie zijn ze en waarom doen ze zulke uitspraken? Dus dat houdt in dat alle pedo’s ook genezen kunnen worden. Het zijn van die zielige pastoors die denken dat ze de Messias zijn. Echt voorbeeldige burgers zijn die nooit fouten hebben begaan. Nep profeten die onzin lopen te verkondigen. Uit de bijbel lezen en ondertussen doen ze zelf dingen die god verboden heeft. Ik bent hetero, maar ik zou liever met homo’s omgaan dan met zulke hypocriete pastoors. Van waar die homofobie en wat zouden ze doen als hun eigen kind uit de kast komt? Ik zou zeggen leven en laten leven. Als ze de wereld willen verbeteren moeten ze bij zichzelf beginnen en niet uit hun eigen bijbel lezen. Wat een stemmingmakerij toch. Nadenken is zwaar, daarom oordelen de meesten.
  Wordt het kind dan uit een zogenaamd christelijke familie verbannen?

 10. goed stuk….En wie zonder zonden is gooie de 1e steen….