Paul de GeusCURAÇAO – Telecommunicatiebedrijf UTS gaf vanmiddag een persconferentie om uitleg te geven over de ontslagen die gaan vallen. Volgens UTS-directeur Paul de Geus zijn de ontslagen onvermijdelijk, aangezien de inkomsten de laatste jaren drastisch teruglopen. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Het bedrijf heeft overwogen om te snijden in de salarissen, maar hier gingen de vakbonden niet mee akkoord. Met de huidige maatregelen stemt vakbond Sitcom echter ook niet in. Hierover wordt nog vergaderd met de leden.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 sprak na afloop van de persconferentie met De Geus

23 reacties op “Minder inkomsten reden ontslagen UTS”

 1. Ja Sander, jammer voor UTS dat Garcia is afgezet bij Girobank.

  Die had zonder met zijn ogen te knippen weer miljoenen gestoken in het failliete UTS.

  Maar het ziet er naar uit dat vooral Girobank nu van Girobank moet lenen.

 2. Ik denk dat ik weet wat die 200 man daar voor werk doen.
  Wanneer ik een SMS van een digicell telefoon naar een Chippie telefoon wil versturen dan kan dat tot 5 dagen !!!! duren.
  Vandaag nog een SMS ontvangen welke afgelopen zaterdag door een kennis was verstuurd.
  Kan dus niet anders dat die SMS’jes door deze 200 man handmatig worden verzonden. Het was nu echter ‘vakantie’, dus dan is het logisch dat men een flinke achterstand oploopt bij het versturen.
  Niet waar UTS ??

 3. er wordt gesproken over minder inkomsgten.
  Maar alle foute investeringen door mismanagement wordt niet genoemd.
  UTS is heel fout bezig geweest in Suriname en andere landen.
  Dat heeft een hoop geld gekost.
  Maar ze kunnen waarschijnlijk wel weer een lening krijgen bij de Girop Bank.
  deze doet niet moeilijk voor bijna failliete bedrijven!!!
  die ontslagvergoeding is natuurlijk te belachelijk voor woorden.
  Maar voor de girobank is dat natuurlijk geen probleem.
  Hopi tristu

 4. UTS, waar de hell blijven mijn fakturen? Ik moet 3 verschillende rekeningen krijgen en tot nu toe nog niks ontvangen via de post, maar straks word ik wel weer lekker afgesloten. Moet ik weer 9242 gaan bellen en een uur wachten voordat iemand antwoord? Misschien moeten jullie die 200 mensen maar houden om de fakturen op te maken. Triestu yu!

 5. Overheidbedrijven, waar de commissarissen politieke vriendjes moeten zijn en minister familieleden aan het werk zetten en de Corporate Governance regels genegeerd worden en de goedgekeurde jaarverslagen uitblijven.. Wanneer gaan we inzien dat de markt met een beetje concurrentie haar werk moet doen? Geldt voor UTS, Dok, Aqualectra etc.

  In een dynamische economie gaat bedrijven eruit en komen andere erin. De betere komen de slechtere of verouderde gaan. Maar niet hier. Hier willen we iedereen laten zitten waar hij zit en zijn we bang voor de vakbonden…

  Van de PS weten we dat. En PAIS? Die vindt het allemaal normaal.

 6. Fandar, wees blij.. deze mensen kunnen niets en hebben nooit wat gedaan en zullen dus ook nergens anders aan de bak komen.. Door ze een salaris mee te geven hoeven ze niet te gaan roven en stelen.

 7. Er is 48 miljoen beschikbaar voor een afvloeiing van 200 man.

  Dat is dus 240,000 per persoon en, afhankelijk van iemands functie, zo’n 2-5 jaarsalarissen.

  Dat betekent dus werknemers die de afgelopen jaren slechts uit het raam gekeken hebben nu tot 2018 op het strand kunnen gaan liggen.

 8. En nu wil men mensen die nooit gefunctioneerd hebben 3 jaar lang salaris meegeven????

  En ik durf te wedden dat er tijdens die 3 jaar weer 200 politieke vriendjes zullen worden aangenomen

 9. Probleem is dat UTS een sociale werkplaats is waar politici hun incapabele vriendjes in onzinnige functies hebben ondergebracht die er niets anders doen dan ‘s morgens de Extra lezen en ‘s middags uit het raam kijken.

  Het feit dat je zo 200 mensen eruit kunt halen en niemand die iets ervan merkt zegt genoeg.

  Alleen de krantenverkoper voor het UTS gebouw zal zijn verlies moeten nemen.

 10. Snap het wel.. 1 keer was mijn telefoon gestolen in de USA.. bel ik op om mijn nummer te blokkeren moest ik persoonlijk langskomen bij UTS terwijl ik in New York zat.. na lang praten mocht ik iemand machtigen.. tja tegen die tijd dat alles geregeld was had de persoon die mijn telefoon jatte de hele wereld kunnen bellen.. lekkere klantenservice!

 11. Logisch er komen steeds betere aanbiedingen, wat moet je dan nob met een star bedrijf sat niet eens in staat is zijn zaakjes op orde te brengen, ik heb mijnchippie abonn ook eruit geknald. Nu de rest nog.

 12. @ zorro,

  graag wil ik de personeellijst zien van de functie’s die er zijn bij UTS.

  kijk onderhouds personeel enz. , maar als je bij de UTS komt om over je rekening te betalrn zijn er twee dames die je kunnen helpen. wat doen die 598 andere medewerkers.

  aanleggen wordt uitbesteed, rekeningen zijn geautomatiseerd, ik denk inderdaad dat in de dienst ondersteuning alles top zwaar is.

  we moeten wel met onze tijd meegaan, hand werk is nu computerwerk, telefoon winkels pure onzin besteed het uit aan la curacao, cost u less enz geef een goede provisie bespaard panden of huur, geen personeel kosten.
  personeelszaken zal ook wel top zwaar zijn op een organisatie van 600 personen heb je misschien 10 personen nodig, maar ook de afdelingschef kunnen al beoordelingen maken dus kijk daar eens naar.
  kan iemand mijn vertellen hoeveel personen daar werken?

 13. Men hoeft ook niet te gaan kosten op personeel en salarissen. Wel aan opdrachtjes aan KPMG en niet te vergeten TRAINING kosten. Waarom moet het personeel elk jaar dure trainingen volgen de USA? Waarom haal je de trainer niet uit de USA om de training op Curacao te geven? (aangezien het over een groot aantal personen gaat) daarnaast is het bekend dat de trainingen in de USA vaak vakanties zijn.. Training PP kost al snel 7000 dollar voor een week.. reken maar uit hoeveel dat per jaar is..

 14. De Geus heeft gezegd dat als iedereen inlevert er niemand ontslagen hoeft te worden. Hoewel dit vreemd is, het bedrijf heeft dan 200 mensen in dienst die blijkbaar geen zinnig werk hebben, heeft geen enkele werknemer dit geaccepteertd.

  Het geeft wel het egoisme van de UTS werknemer aan, volledig gesteund door zijn mallote vakbond die liever het UTS schip zinkend ten onder ziet gaan dan een constructieve bijdrage aan een oplossing te leveren.

  En de laffe politici, die vooral geen impopulaire maatregelen willen nemen schreeuwen weer het toverwoord audit.Terwijl KPMG miljoenen heeft verdiend met een metershoge stapel auditrapporten die door geen hond gelezen zijn.

 15. Nou meneer de Geuus, vertel Curaçao hoeveel miljoenen je al niet verkwanselt hebt in het buitenland. Vooral in Suriname. Als er iemand weg moet dan is het meneertje zelf. Kotsmisselijk word ik van hiervan.
  Curaçao pikt het niet meer, wegwezen !

 16. @ henki. als je het terug rekent zal UTS eigenlijk 300 medewerkers moeten afvloeien om weer winstgevend te zijn.

  De uitkomst van je rekenwerk zou juist kunnen zijn, maar dan echt bij toeval. Eenzelfde vergelijking tussen Nederland en Curacao op politiek gebied kan zomaar als uitkomst hebben, dat Curacao het met 1 minister zou moeten kunnen doen dus gaat zo’n vergelijking mank. Echter het zou heel goed kunnen, dat het Curacao veel beter gaat zonder regering zoals dat in Belgie is bewezen.

 17. @anoniem, ik denk dat je gelijk hebt. Minder inkomsten zijn denk ik inderdaad niet de reden voor ontslagen bij UTS.

  Het lijkt inderdaad te zitten in de verkoop van Unica Suriname die een verlies van 20 miljoen moet verbergen/dekken.

 18. Normaal te doen gesproken gaat eerst de CEO de laan uit en daarna het personeel. Kennelijk is de Geus van mening dat hij het prima heeft gedaan.

  Keep dreaming !

 19. Dit is een wereldwijde trend. De technologie schrijdt in rap tempo voort. Met draadloze netwerken, Skype, Facetime en Whatsapp kan de consument er wereldwijd gratis op los communiseren. Gevolg minder bel, sms en data inkomsten voor de telecombedrijven. Harstikke fijn voor ons als consument, maar dan zal er op een gegeven moment wel gesneden moeten worden in het personeelsbestand om het bedrijf gezond te houden.

 20. hmmm, ik zat zo eens te denken, getalsmatig, 600 personen zijn werkzaam bij UTS
  deze mensen zijn niet voor de aansluitingen want die worden uit besteed.

  eens kijken 600 personen op 150.000 inwoners dat is dus 6000 op 1,5 miljoen en 60.000 medewerkers op 15 miljoen. .Ik heb even gekeken bij KPN het totale bestand was in 2012 ongeveer 30.000 medewerkers.waarschijnlijk nu nog minder maar ze hebben wel meer taken.
  als je het terug rekent zal UTS eigenlijk 300 medewerkers moeten afvloeien om weer winstgevend te zijn.

 21. Het is algemeen bekend dat KPMG buitensporig veel consultancy opdrachten van UTS, allemaal volkomen nutteloos waarvan de rapporten ongezien in de bureaulades verdwijnen. Het gerucht gaat dan ook dat directie of aandeelhouders van UTS onder de tafel door KPMG betaald krijgen (kick backs).

  Overigens ben ik tevreden met produkt en de prijs ervan van UTS en TDS, het is alleen door de buitensporig hoge salarissen die het bedrijf betaalt dat ze in de problemen komen. Met dank aan de vakbonden, die altijd idiote salariseisen hebben gesteld.

  En dan leg je het op een gegeven moment af tegen Digicel dat wel normale salarissen betaalt, geen 7 directeuren op de payroll heeft en niet KPMG tegen waanzinnige uurtarieven de meest onzinnige opdrachten laat verrichten.

  Aqualectra is van hetzelfde laken een pak, alleen hebben die geen concurrentie en kunnen dus gewoon door gaan met verkwisten.

 22. Geachte , Directeur Paul de Geus.

  Blijft liever met uw aantal Personele en met hetzelfde salaris .
  Maar u kan beter in de servicekosten ( Tarieven ) verkorten .
  Want u bent nu momenteel in de Telecommunicatie Oorlog .
  Want er is meer Telecommunicatie Bedrijven die in strijden bent .

 23. mmmm en ik denk dat er feitelijk iets anders aan de hand is. KPMG doet vrij veel werk voor UTS waaronder ook de verkoop van hun mobiele operations UNICA in Suriname. UTS heeft bijvoorbeeld 30 Millioen uitgegeven in Suriname maar kan amper 10 miljoen verantwoorden.